Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 5 martie 2011

Omleta aromata

Made by Liana







Un mic dejun inimos...sau indragostit...nu trebuie sa fie servit numai de Valentine's Day, ci in fiecare dimineata cand va simtiti iubiti, bine-dispusi si cu chef de viata ;-)
Dupa o idee din revista Clik pentru femei.

Pregatire: 10'
Coacere: 25'
Portii: 4

Ingrediente:

4 oua,
4 felii de paine,
100g cascaval,
50g unt,
50g morcov fiert,
100g mazare,
500ml lapte,
busuioc verde,
sare,
2 felii de paine,
2 felii de branza topita,
boia.


1. Se inmoaie painea in lapte, se stoarce putin, se adauga cascavalul taiat suvite subtiri,


ouale batute ca pentru omleta, morcovul taiat cuburi, mazarea,



frunzele de busuioc-eu am avut uscat-, sare dupa gust si se amesteca.

2. Se toarna compozitia intro forma termorezistenta, unsa cu unt.



Deasupa se adauga bucatele de unt si se introduce forma la cuptor pana se incheaga ouale.

3. Se decupeaza cu forma de fursecuri inimioare din omleta. Se prajesc usor doua felii de paine, se ung cu unt si se decupeaza doua inimioare dintr-o felie.Painea decupata se inlocuieste cu inimioara de omleta. Din feliile de branza topita se decupeaza inimioare care se trec prin boia dulce. Se adauga pe felia de paine, alaturi de inimioara de omleta.



Se serveste imediat, presarata cu frunze de busuioc, boia si garnisita cu frunze de salata verde- eu nu am avut...

Sau se poate servi ca atare, simpla, taiata in patrate, daca nu aveti chef de inimioare si decupaje...sau daca nu sunteti indragostit...

8 comentarii :

  1. Pacat ca nu stai in Arad,,,,ma invitam la tine dimineata,,,,,arata tare bine si omleta as putea manca zilnic,,,,de fapt nu stiu as fie ceva cu oua si sa nu-mi placa.Pupppp si un weekend minunat!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pacat ca nu stai in Timisoara, draga Mirela! Am fi servit micul-dejun impreuna! Weekend fain si tie!puuup

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu mai bine ne vedem in Bucuresti ?
    Un mic dejun minunat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate ca voi ajunge si in Bucuresti si ne-om intalni, draga Medi ;-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmmm ce mic dejun romantic si apetisant!!...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Felis- te rog sa-l prepari, daca zici ca-i romantic ;-)

    @Pansy- si tu, si tu...:*

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.