
Ingrediente:
* 150 gr zahar
* 250 ml lapte
* 150 ml frisca lichida
* 4 albusuri
* 100 gr ciocolata amaruie
pt. decor :
* rolls din napolitane
* ciocolata maruie
Pregătire:
Radeti ciocolata pe razatoarea mare. Bateti albusurile impreuna cu zaharul pana va deveni o spuma tare, ca de bezea.

Bateti frisca lichida pana se intareste.Frisca lichida se poate inlocui cu smantana. Adaugati-o peste albusuri si amestecati, turnand treptat laptele. Varsati preparatul in cuva aparatului de inghetata si adaugati fulgii de ciocolata.
Dati la congelator si amestecati din ora-n ora sa nu se formeze ace de gheata. Decorati cu rollsuri din napolitane si bucati de ciocolata amaruie.

Note:
Aceasta reteta o am din cartea de instructiuni a masinii de inghetata DeLonghi, pe care am castigat-o in luna iulie 2009, pe ardei-iute.ro, o data cu titlul de Super Bucatar! pentru tortul Zbor de fluturi!

Hmmmm, ce inghetata buna e preferata mea. Vreau si eu.
RăspundețiȘtergerePt. tine si doua portii!!
RăspundețiȘtergere