Made by Liana&Tudor
Un desert usor si savuros, rece, fara prea mult efort, pe care l-am facut impreuna cu soarele meu, Tudor! Am zis ca se termina canicula asta odata, sa pot sa pornesc cuptorul, dar...de unde! Asa ca am fost nevoiti sa facem bunaciunea asta cu banane, dupa care Tudor e innebunit, mananca zi de zi cate una.
Pentru mai multe poze cu Tudor preparand acest dulce, vizitati-l pe blogul Micii bucatari.
Ingrediente:
520g biscuiti(5 pachete de 130g petite beurre),
40g cacao,
50g ciocolata,
20ml esenta de rom,
450ml lapte,
150g margarina/unt,
100g nuca,
300g rahat,
10g zahar vanilat,
2 banane.
Mod de preparare
1.Intr-un bol incapator se sfarama biscuitii in bucati potrivit de mari.
Se pune la fiert laptele impreuna cu margarina,
iar cand aceasta s-a topit, adaugam 6 cuburi de rahat taiate marunt, ciocolata rupta in bucatele, plicul de zahar vanilat si cacao cernuta. Rahatul e foarte dulce, nu am mai adaugat niciun strop de zahar!
Cand toate ingredientele s-au racit,
adaugam esenta de rom si nucile taiate in bucati potrivit de mari.
2.Peste biscuitii sfaramati adaugam sosul caldut si amestecam bine de tot pana cand sosul este absorbit de biscuiti.
3.Pe o folie alimentara punem compozitia in forma de dreptunghi, o aplatizam cu un cutit si asezam pe mijloc o banana sau o jumatate de banana, in functie de cat de mare dorim sa fie salamul. Rulam odata cu folia, formand un rulou, strangem bine la capete si innodam. Dam la rece peste noapte si taiem a doua zi.
Am folosit fistic la decor si astfel a iesit si mai bun si mai caloric! :P
Mmmmm, buuun de toot, de sa-ti mananci si degetele, nu alta ;-)
Pentru mai multe poze cu Tudor preparand acest dulce, vizitati-l pe blogul Micii bucatari
Tips: Inainte de a felia salamul de biscuiti cu banane tineti-l 10 minute la congelator.
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
miercuri, 14 septembrie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
am sa incerc si eu ca arata tare bine dar cel mai mult de dragul lui Tudor.pupicei
RăspundețiȘtergere@Sarah- dragul de Tudor te-ar pupa toata!!!
RăspundețiȘtergereImi place tare mult cum arata si cred ca este tare bun! Pupicei!
RăspundețiȘtergereCe scumpic e Tudor al tau. si maaare bucatar :) Super ideea asta cu banana in mijloc.Trebuie s-o tin minte neaparat.
RăspundețiȘtergere@Adela-si aspectuos si gustos ;-) pupici
RăspundețiȘtergere@Brindusa- merci frumos, daa, e mare, merge la gradinita! Daca nu uiti si o sa il faci cu banana, o sa-si musti si tu degetele, ca se termina prea repede..hi,hi..ai sa vezi! ;-)
Ai avut si ajutor si degustator de aia a iesit asa bun!Am facut (cand mancam fara poza)si stiu ca e bun!Pupici...tie si ajutorului de bucatar!
RăspundețiȘtergereMinunat arata!!!...
RăspundețiȘtergeresunt sigura ca are de ce-si linge degetelele acelea harnice.
RăspundețiȘtergereE prajitura pe care am facut-o prima data la gradinita ,cu doamna mea educatoare,dar acum vad ca i s-u adus multe imbunatatiri.
Multumesc pentru idee!
Ce idee faina cu banana la mijloc! Cred ca o sa fac si eu!
RăspundețiȘtergerePupicei lui Tudor :*
Si tie! :*
@Teo-iti dai seama!Manutele lui pufoase si catifelate sunt foarte dulci, de aceea orice mancare iese minunata, cand ma ajuta ;-)Iti intoarcem pupicii de 2x!
RăspundețiȘtergere@Felis-multumim!
@Angi-hi,hi...s-a enervat putin ca a lins mai mult decat a mancat.Uite, eu nu-mi amintesc sa fi facut mancare cu doamna educatoare...Te pupam!
@Maya-asa e, eu am facut foarte des in ultimii trei ani, dar doar acum am reusit sa il si pozez ;-)Pupici back de la amandoi :* :*
Cu asa un ajutor,sa tot bucataresti.Pupici!
RăspundețiȘtergerePupam micutul bucatar si manutele lui dibace!
RăspundețiȘtergereah ce frumos articol! e chiar incredibil de placut si usor de gatit mai ales cand ii ai si pe cei dragi langa tine. astazi am spus nu la jocul de casino online si am gatit impreuna cu ai mei. a fost incredibil)
RăspundețiȘtergere@Diamar- asa este, iti doresc la fel ;-)
RăspundețiȘtergere@Miha-ce-ti pasa tie, tu ai doi bucatari, deci patru manute dibace ;-) pupici back
Foarte bun a iesit, iar ideea cu banana a fost minunata. Merci de reteta.
RăspundețiȘtergerecea mai buna reteta de salam de biscuiti!!! de cand am descoperit reteta ta, intotdeauna o gatesc cu mare drag!!! iti multumesc!!!!
RăspundețiȘtergereMa bucur din suflet ca-ti place, Diana!! Te mai astept in vizita, poate mai gasesti si o alta reteta care sa-ti fie pe plac :*
Ștergereuite, de mult voiam sa fac si eu un astfel de desert cu banane, dar pana acum n-am gasit timp:)
RăspundețiȘtergereP.S cred ca a ajutorul de bucatar a facut ce era mai greu, nu-i asa? te pup!
Nu m-as fi gandit niciodata sa pun banane in salamul de biscuiti :-?. Cred ca ar fi delicios, o sa-l fac curand.
RăspundețiȘtergere