Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 20 martie 2010

Pachetele de primavara

MADE BY LIANA





Prima data am mancat pachetele de primavara la un restaurant chinezesc din Timisoara prin '97 sau '98, nu mai tin minte exact.
Si tot am vrut sa le fac asa ca am luat la rasfoit gugalu' si am luat cate un pic din mai multe retete, pana le-am facut pe placul meu.

Ingrediente:
1 pachet aluat foietaj,
o varza mijlocie,
1 ardei verde,
1 ardei rosu,
o telina mica,
o legatura de ceapa verde,
o leg. de usturoi verde,
5 morcovi,
vegeta,
boia dulce,
sos de soya,
sare,
piper,
1 ou pt. uns.




Pregătire:

Legumele se spala, se curata si se taie bastonase.



Doar ceapa si usturoiul se toaca marunt, in afara de cozi, care se lasa intregi.

Se pune o oala mare si incapatoare pe foc, se toarna uleiul, iar cand acesta e incins se adauga ceapa si usturoiul,



apoi toate legumele si la sfarsit, varza.



Se asezoneaza cu 2 lg de vegeta, 2 lg de boia dulce, 3-4 lg sos de soya, sare si piper.

Daca trebuie se adauga si putina apa. Cand se inmoaie varza, trageti deoparte.

Legumele trebuie sa ramana intregi, nu fierte, dar nici prajite, ci crocante!

Aluatul de foietaj fiind f.fraged se acopera si se tine acoperit in permanenta cu un prosop curat umed, trecut prin apa si stors bine.



Altfel, foile se lipesc, se rup si...se arunca!

Se taie toate foile in jumatate,pe latime, iar o jumatate in doua, tot pe latime.

Intr-un castron se bate bine oul.

Se ia cu lingura din umplutura si se pune pe foaie la baza,



se ung marginile cu ou, ca sa nu se dezlipeasca in ulei, se impacheteaza pornind de la colturi



si se ruleaza, se infasoara intocmai ca o sarma.



Si cand e gata impachetata, trebuie sa o ungeti cu ou.
Dintr-un pachet de foietaj am folosit absolut toate foile si mi-au iesit 48 de pachetele! Si din umplutura mi-a mai ramas doar 2 linguri!

Pachetele date cu ou se scalda apoi intr-o baie de ulei incins.



Cand devin aurii se scot pe un servet de hartie ca sa se absoarba uleiul in exces si se servesc cu diferite sosuri( de soya, de ardei iute, smantana etc.).

Foarte crocante




Pofta mare!

2 comentarii :

  1. Arata foarte apetisante,banuiesc ca sunt delicioase. Si eu prepar dar cu foi de orez, pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, au fooost...Tu le prepari ca la carte, frumusete, eu inca nu m-am incumetat...pup

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.