
Mi-au ramas mai multe albusuri si m-am gandit sa le folosesc in doua retete.
Prima a fost Betisoarele cu nuca, iar a doua Muffins(=briose) cu albusuri, reteta preluata de pe blogul lui Teo. N-am respectat-o intocmai, de aceea am pus in paranteze cum am facut-o eu.
Ingrediente:
1 pahar de albusuri(eu cred ca am avut vreo 6),
1 pahar de zahar(am pus doua),
1 pahar de faina(250g),
1 pahar de nuci si stafide(n-am pus stafide, ci migdale, caju si nuca braziliana), 50 ml ulei,
coaja de lamaie/portocala,
esenta de vanilie,
1 plic praf de copt.
Se bat spuma tare albusurile impreuna cu zaharul. Adaugam nucile macinate
iar pe celelalte(migdale, caju si nuca braziliana), le-am taiat bucati potrivit de mari.
Apoi inglobam si faina, pe care am cernut-o impreuna cu praful de copt, uleiul, coaja de portocala si esenta.
Punem compozitia in formele de hartie speciale

sau direct in tava de briose.

Eu am gasit in Real o cutie cu forme de briose de hartie cu 10 ron.
Am avut si o forma de inimioara

si am facut doua...

la a doua mi-a ramas putina compozitie, in timp ce pe prima am taiat-o in doua si am umplut-o cu visine si crema de ciocolata

ca mi-a mai ramas de la Tortul Ceas.
Le-am copt in cuptorul preincalzit 30 min. la 180 grade.
Dupa ce s-au racit, le-am insiropat cu suc de portocale proaspat stoarse (le-am intepat cu o scobitoare ca sa patrunda mai usor sucul).

Apoi le-am ornat cu glazura de ciocolata, tot de la tort ramasa, si bombonele colorate.

buna,
RăspundețiȘtergerete invit in vizita pe blogul meu cu hartii pentru muffins si o multime de alte decoratii handmade
www.lady-cupcake.blogspot.com
daca iti place ce gasesti poti sa ramai...
Beatrix