
Am gasit aceasta reteta in rev. Femeia de azi cu ceva timp in urma si cum aveam toate ingredientele, m-am hotarat sa o prestez.
Tin sa precizez ca reteta contine si 4 rosii, dar mie nu-mi plac rosiile, deci n-am pus. Am adaugat in schimb, un morcovel.
Ingrediente: 1 ananas, 130 g orez, 2 dovlecei, 1 ceapa, 1 ardei gras, 1 morcov, 200 g fructe de mare, patrunjel, margarina, sare, piper, curry.

Am taiat in doua ananasul, (de fapt ajutorul de bucatar, sotul meu drag), care a avut 2 kg!!!,iar o jumatate am scobit-o, pastrand miezul.
Am pus la robot toate legumele

orezul era prefiert in pungulita, l-am lasat doar 10 min. la fiert, apoi l-am scurs si l-am amestecat cu legumele.
Fructele de mare erau gata fierte(in reteta scrie 300 g, dar caserola aceasta avea doar 200g...)

le-am scurs si le-am amestecat cu orezul.
Am uns o tava de yena cu margarina, am condimentat cu sare, piper si curry legumele, orezulsi fructel de mare, am adaugat 200 ml apa si le-am dat la cuptor pt. 40 de min.

Dupa ce a fost gata orezul, l-am lasat la racit,

apoi am umplut jumatatea de ananas gata scobita. Am adaugat si cateva cubulete de ananas in orez.

A fost delicios!!!
Hei, ajutorule de bucatar, unde ai fugit???
Am si eu colectia mea de stele de mare, astfel incat am folosit doua dintre ele pt. o poza mai artistica :-)

P.S. Cu aceasta reteta am castigat la ziarul Libertatea, rubrica Reteta Saptamanii din 16 febr. a.c., un storcator de fructe.

Apetisant, o sa incerc si eu reteta asta, am cautat foarte mult pe net o reteta ce contine fructe de mare, si am gasit numai cu spaghete. Thx :P
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ai gasit-o apetisata,Ady, chiar asa a fost, merita sa o incerci.:-)
RăspundețiȘtergereun amestec pe cat de interesant pe atat de exotic si apetisant de delicios, imi place combinatia si cum a iesit, superb :)
RăspundețiȘtergereMa bucur enorm ca pe acest blog gasesc tot felul de combinatii neasteptate, imi place mult sa incerc lucruri noi
RăspundețiȘtergere