Made by Liana
Ingrediente:
* 150 gr zahar
* 250 ml lapte
* 150 ml frisca lichida
* 4 albusuri
* 100 gr ciocolata amaruie
pt. decor :
* rolls din napolitane
* ciocolata maruie
Pregătire:
Radeti ciocolata pe razatoarea mare. Bateti albusurile impreuna cu zaharul pana va deveni o spuma tare, ca de bezea.
Bateti frisca lichida pana se intareste.Frisca lichida se poate inlocui cu smantana. Adaugati-o peste albusuri si amestecati, turnand treptat laptele. Varsati preparatul in cuva aparatului de inghetata si adaugati fulgii de ciocolata.
Dati la congelator si amestecati din ora-n ora sa nu se formeze ace de gheata. Decorati cu rollsuri din napolitane si bucati de ciocolata amaruie.
Note:
Aceasta reteta o am din cartea de instructiuni a masinii de inghetata DeLonghi, pe care am castigat-o in luna iulie 2009, pe ardei-iute.ro, o data cu titlul de Super Bucatar! pentru tortul Zbor de fluturi!
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Hmmmm, ce inghetata buna e preferata mea. Vreau si eu.
RăspundețiȘtergerePt. tine si doua portii!!
RăspundețiȘtergere