![](http://3.bp.blogspot.com/_QUXDk6aZNKU/S2WOUQBqjII/AAAAAAAAAN0/ZyU2eH5ezS4/s320/Picture+1229.jpg)
Ingrediente:
* 150 gr zahar
* 250 ml lapte
* 150 ml frisca lichida
* 4 albusuri
* 100 gr ciocolata amaruie
pt. decor :
* rolls din napolitane
* ciocolata maruie
Pregătire:
Radeti ciocolata pe razatoarea mare. Bateti albusurile impreuna cu zaharul pana va deveni o spuma tare, ca de bezea.
![](http://4.bp.blogspot.com/_QUXDk6aZNKU/S2WOAxm567I/AAAAAAAAANk/4Y5y0SLsoXg/s320/Picture+1226.jpg)
Bateti frisca lichida pana se intareste.Frisca lichida se poate inlocui cu smantana. Adaugati-o peste albusuri si amestecati, turnand treptat laptele. Varsati preparatul in cuva aparatului de inghetata si adaugati fulgii de ciocolata.
Dati la congelator si amestecati din ora-n ora sa nu se formeze ace de gheata. Decorati cu rollsuri din napolitane si bucati de ciocolata amaruie.
![](http://3.bp.blogspot.com/_QUXDk6aZNKU/S2WOc7AkSGI/AAAAAAAAAN8/Esiqxce2q2A/s320/Picture+1232.jpg)
Note:
Aceasta reteta o am din cartea de instructiuni a masinii de inghetata DeLonghi, pe care am castigat-o in luna iulie 2009, pe ardei-iute.ro, o data cu titlul de Super Bucatar! pentru tortul Zbor de fluturi!
![](http://4.bp.blogspot.com/_QUXDk6aZNKU/S2WONERMdhI/AAAAAAAAANs/YQ4PMLC26RU/s320/Picture+1228.jpg)
Hmmmm, ce inghetata buna e preferata mea. Vreau si eu.
RăspundețiȘtergerePt. tine si doua portii!!
RăspundețiȘtergere