![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjME7o55HKQejN6EYmjddpWVha8uI4L9SXpb_dPZsjWAZfN_4QeyxTVAj4mKQQbtHTYAGWRzmx2v-vd0r6gHB5UfAG44XeanVuLaMoh8-C0JMUAxGrTQznI5QyetYf7ZRC2fQXAJGIId4cx/s320/Picture+1375.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEja1q5B8y1G70-G5wIg90I38qnmWLmvEUhGxLK2XcJFtIhfo2ckWWFNxHw1NoNKdcEEx9lvAmqTXxl7NtU2EEKZSwIuCaE1mWmFzZrJf0UxhN43TMQuiycI_WxVVXuvbKBeM-NSEOgXlbkW/s320/Picture+1380.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjwAblnEkdAFheldjELXocFvTgROLUTn33JuDOoQJZv7LOoKAgfViAl2GXU5xzzke1Q8E9GODfIbgXY6sr09A5nkHL9tjo3E5gOXnvGSuq6S4E1xy6UMKagZCB4nIl3rcdtjqFN7zmJfMb3/s320/Picture+1373.jpg)
O sa spuneti ca e o simpla prajitura cu nuca. Nu, ma scuzati, dar o sa va contrazic: e o prajitura regala cu nuca!
Reteta am vazut-o in revista Libertatea pentru femei de acum 3-4 ani. Am prestat-o de 2 ori si cand am vrut a treia oara, n-am mai gasit foaia. V-am zis ca eu rup paginile cu retete din revista si sotul meu, le-arunca pentru ca sunt prea multe si peste tot...Bine, intre timp mi-am facut dosare, glosare si bibliorafturi.
Asa ca acum am improvizat.
Blatul l-am facut dupa o reteta din revista Click Pofta Buna nr.4, crema am tinut-o minte si glazura e cea de la Martipan.
De ce am numit-o Noapte de noiembrie? Era prea banal Prajitura cu nuca si plus de asta risca sa ramana anonima printre sutele de retete de prajituri cu nuca. Asta e speciala, cu un blat negru, crema de nuca, piscoturi trase in ciocolata calda, iar crema de nuca si glazura neagra ca smoala. De fapt, este exact ca o Noapte de noiembrie! :-)
Ingrediente:
Pentru blat:
2 oua,
100 ml lapte,
100g unt,
150g zahar,
100g faina,
3 linguri de cacao,
1/2 plic praf de copt,
19 piscoturi,
2 plicuri de ciocolata calda.
Pentru crema:
200g margarina,
200g nuca macinata,
200g zahar.
Pentru glazura:
50g unt/margarina,
3 linguri apa/lapte,
100g zahar,
3 linguri cacao,
1 lingura ulei.
Mod de preparare:
Blatul
Fierbi laptele cu untul, zaharul si cacaua.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAJ86sejVSLH2vkJhVX7Ei411ovkKUVIC73xJR2B2trauNXRrjzePEfbF2k5W64191TXDYU1-CjQxYCBzTh2u-xDKDgrpTIRUYjxVWG_zX_d5Dd_SQQmg0_X1rzFgQK1HsPwH-TSNkSLvP/s320/Picture+1343.jpg)
Dupa ce a dat in clocot, lasi sa se raceasca, dupa care adaugi treptat galbenusurile, faina, praful de copt si albusurile batute spuma.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEij-8VbXetvR6qaJ7GhDW6nU1_g33mVMe35EbjFwJsMnvFH2Cz0Hbi2fJ6LDRI4VFIU5qfWQketN2IgcN_p_c-HGSjBZIqZu5BeRi6Fvm387kGmrLRnDib_gEHjpmCcWK2T4IbYpLvBSNa4/s320/Picture+1344.jpg)
Torni aluatul intr-o forma de prajitura unsa si tapetata si-l dai la cuptor pentru 30 de minute, dupa care il lasi sa se raceasca.
Crema
Margarina se freaca spuma, se adauga zaharul-eu intotdeauna il macin, apoi nuca macinata.
Glazura
Se pune pe foc apa cu zaharul si margarina, se presara cacao si se amesteca bine-eu am dublat cantitatile. Se fierbe bine si se toarna peste compozitie.
Asamblarea:
Peste blatul racit se intinde jumnatate din cantitatea de crema,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-D1FWAPICgkdActEQZlksQ-3Dc_qndiGjdMG6p1dgvn9rOSMZ-WATllSRwNzdKxWhW96DftwRV48-9da_3QdHJIN3itDYshJSjQoEVZhvjZvi4E0iIroVn8rklMJcd_qx-qKt4M1jNvuy/s320/Picture+1353.jpg)
apoi se aseaza piscoturile trecute prin ciocolata calda,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjs9k-oGtrANlCocH5Bl7ZPCJNIZIdnLFk7k_KZF3WgwWd-_M2F2xjqQEMoZynBZ9o5Z0aFP2ZAw5iEIws71kIzmZEY80Elp_Pe3DDYjNLP8_vQ1DtYuHTEeikO4VKcAzNKt4J1BDlQ2FiO/s320/Picture+1354.jpg)
peste care se pune cealalta jumatate de crema, apoi se toarna glazura calda.
Se taie a doua zi.
Asteptarea merita...e minunata!!!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhalD5mwoUiwm_3BbaZp0hFaZCfSMDheoY-NJF6qc9jwe0eNEI6KY3StZgWl483YQ29GH-44kWqa4AtDTCVbmrPfWJt2FdRJ8Yery8Bq6Lb8M29-8_ggaZhrYAz0frKP8lb_jAKtxFXSsOS/s320/Picture+1377.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiH7XIRYXzq2-kFvwNnh9MajZ2RJG8JPnC5WaiKbfspLv55GGl5kZACsFfAeZru75ECX-mxbEs4qgPUuVEM-QxYR3rEz3aXum8-YIX-Q1A-M09GX_iXyg7VIe8bPXh6Ije4qo9lqDfFbcXE/s320/Picture+1381.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiohAE8li7BeHlSHVX1vBN8reb0SvuQ2GmEFkFAhHj1Zsz_Dc8eQaR0beNh0T-CskruKPPsClanmc78kQNDvJCRfjt7BZaDKEiX1Bko41moB4sXqohaen6j9gIL-mFDsXLF5Q0qov_gHEum/s320/Picture+1360.jpg)
mmm,,,,ce bunatate trebuie sa fie,,,,pupici si o zi frumoasa1!
RăspundețiȘtergeresuna fantastic!
RăspundețiȘtergere....de vis!:)Felicitari!
RăspundețiȘtergereJe suis d'accord avec toi : c'est un gâteau royal aux noix.
RăspundețiȘtergereIl parait délicieux.
J'en prendrai bien une tranche.
Bon dimanche et à bientôt.
Interesanta si gustoasa! :)
RăspundețiȘtergerePentru mine nici o prajitura cu nuca nu e banala, deci...a ta e excelenta!
RăspundețiȘtergereYummy!!! yo quiero un trozo, se ve delicioso.
RăspundețiȘtergereBesos
Foarte faina prajitura. Ai dreptate, era prea banala denumirea de prajitura cu nuca, la cat de bine arata.
RăspundețiȘtergere@Mirela- te servesc cu drag ;-)
RăspundețiȘtergere@Alison- o bucata pt.tine ;-)
@Dya- si tu "visezi" frumos, pupici
@Nadji-Une bonne tranche pour toi, ma cherie...bisou
@BDC- pana nu o incerci, nu stii ce pierzi ;-)
@LILLY- multumesc, ce-i al tau e pus deoparte!
@Camelia-hi,hi, suntem abonate la ptit chef de aproape un an.
@Annie- un trozo para ti con mucho gusto!
@Cristina- multumesc! Eu tot am sperat ca una dintre voi are reteta din revista...dar nu-i bai,e mai bun blatul acesta de 100 de ori.
Ce bine arata prajitura ta!iar prezentarea e super...te pup
RăspundețiȘtergere:)))nu ai idee cate "vise" am in cap!!!:P
RăspundețiȘtergerepup si eu
@Nela-multumesc frumos, ma bucur ca ai revenit!
RăspundețiȘtergere@Dya-ca noi toate, cred ;-)
superbe fotografii!si reteta e pe masura...as servi si eu o felioara micuta!
RăspundețiȘtergeretu m'invites quand tu veux, difficile d'y résister à cette tentation
RăspundețiȘtergerebonne soirée
@Geta- cu mare drag, chiar si doua ;-)
RăspundețiȘtergere@Fimere-excuse-moi, je t'invites quand je peux...une grosse tranche te faire plaisir? bises
Oh my goodness, this looks wonderful, Liana! I like your name for it also ;)
RăspundețiȘtergere@Susan-thank's, you are very kind! The name like's me too ;-)
RăspundețiȘtergereCe bine arata... un deliciu dupa ingrediente. O saptamana frumoasa. Pup!
RăspundețiȘtergere"Stafeta prieteniei" te asteapta la mine pe blog.
RăspundețiȘtergereexcelenta prajitura,iar mie prajiturile cu nuca i-mi plac la nebunie!ti-am furat si eu o bucatica!yammy!pupik!
RăspundețiȘtergere@Sara- deliciu si rasfat...pup
RăspundețiȘtergere@Medi-merci, intru sa vad despre ce e vorba.
@Gabriela- nu fura, ca te servesc cu drag ;-)
Buna buna prajitura am executato cea mai buna praji cu nuca
RăspundețiȘtergereN-am zis eu ca e o prajitura regala cu nuca? vezi? Ma bucur ca ai incercat-o si ca ti-a placut :*
ȘtergereAolica ...Pai daca fac eu minunea asta , ma laud in tot cartierul si pe tot facebook-ulca mi-a iesit.Cum n-am talent la asa ceva, daca-mi iese ,o iau ca pe norocul prostului, de prima oara asa...:))))
RăspundețiȘtergere