Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
sâmbătă, 17 martie 2012
"Turnulet" cu somon marinat
Ce bine ca au inventat turcii musacaua!! E atat de usor de preparat si, in plus, este foarte satioasa, astfel incat nici nu mai ai nevoie de un alt fel de mancare.
Pentru ca aveam un pachet de somon afumat de la Ocean Fish, mi-am zis sa incerc aceasta reteta din revista Click Pofta Buna nr.2/2011.
Plus ca tocmai castigasem la bucatarescu.ro cateva pachete de branza daneza de tip feta, Arla, o branza foarte cremoasa si extraordinar de delicioasa, cu continut redus de sare. Branza Arla contine 72% lapte de vaca pasteurizat si 21% ulei de palmier de cea mai buna calitate. Si mai are si un continut redus de colesterol!
Pregatire: 20'
Fierbere: 20'
Coacere: 45'
Dificultate:mica
Ingrediente:
10 cartofi potriviti,
o cutie de branza Arla(500g),
400g somon marinat Ocean Fish,
25ml supa de carne,
25g unt,
1 lingura pesmet,
marar,
sare,
piper.
Pentru sos:
2 oua,
2 linguri faina,
150ml smantana,
sare.
Mod de preparare:
1. Speli bine cartofii si ii fierbi, cu tot cu coaja, in apa cu sare. Ii strecori, cureti coaja si ii tai felii.
Separat, amesteci intr-un castron cele doua oua batute, faina, smanatana si un praf de sare si piper, pana se obtine un sos gros.
2. Ungi o forma termorezistenta cu unt, tapetezi cu pesmet, asezi un strat de felii de cartofi,
si acoperi cu felii de branza daneza de tip feta, Arla
apoi inca un strat de cartofi si somon.
Urmeaza inca un strat de cartofi, branza, cartofi si somon si la final, cartofi.
3. Peste toate acestea, torni amestecul de oua, faina si smantana.
Torni in tava supa de carne si introduci musacaua in cuptorul bine incins pentru circa 45 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.
Cu ajutorul unui pahar uns cu ulei pe care l-am introdus in musaca, am realizat "turnulete" peste care am presarat marar.
Delicios a fost!!
Etichete:
branza
,
cartofi
,
marar
,
musaca
,
musaca cu somon
,
Ocean Fish
,
oua
,
smantana
,
somon
,
somon marinat
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Papa bun la cuscra mea :D
RăspundețiȘtergereSi la cuscra mea e papa bun! Vin la tine :*
ȘtergereCe turnulet apetisant.Pup!
RăspundețiȘtergereDaa, nimeni nu l-a refuzat! ;-)
RăspundețiȘtergereNimeni nu-i poate rezista.......!!!!eu nici pe atat:)!!!E super,super delicioasa!Pupici:X
RăspundețiȘtergereExact!!Multumesc :*
Ștergereimi place somonul...nu am rabdare sa fac ceva cu el...il pap asa daca este afumat sau daca nu pe gratar incins 5 minute !
RăspundețiȘtergereInainte nici eu nu aveam rabdare, dar am zis sa ma joc putin cu el ;-)
ȘtergereMoammma ce buncaiune.Am notat reteta.
RăspundețiȘtergerePupici lui Tudor.
E prea simpla ca sa o uiti, zau! Te pupam si noi :* :*
ȘtergereArata foarte bine turnuletul tau!
RăspundețiȘtergereM-am straduit, merci ;-)
ȘtergereDelicios, intr-adevar!
RăspundețiȘtergereAsa am zis si noi :P
ȘtergereCat de bine poate sa arateeeeeeeeeeee...
RăspundețiȘtergereTrebuie testata reteta.
Te tzuc !
Chiar merita! Te tzuc si io :*
ȘtergereSi nu ai zis nimic de asa bunatate,las ca fac si eu...
RăspundețiȘtergereMulti pupici si la Tudor de la mine si de la Fane
Hi,hi...a trecut prea mult timp...ai uitat cand am primit branza? pupici
ȘtergereTurnulet de zile mari! Superb turn si delicios!
RăspundețiȘtergereE putin stramb, dar nici ala din Pisa nu ajungea celebru..hi,hi...esti o scumpa, puup
Ștergereun deliciu!
RăspundețiȘtergerechiar asa ;-)
Ștergeresuper reteta!
RăspundețiȘtergeree super simpla ;-)
Ștergerefrumoasa prezentare !
RăspundețiȘtergerepupu-te, pansy :*
Ștergerece turnulet delicios!!!
RăspundețiȘtergerel-am "doborat" din prima ;-)))
ȘtergereFoarte dragute turnuletele tale :)
RăspundețiȘtergeree doar unu' :P
ȘtergerePina la partea cu turnuletele... reteta este gustoasa, delicioasa
RăspundețiȘtergereTurnuletele o transfera intr-o alta clasa... deja are stil. Impresionant!!
Stil si clasa...deja simt cum am crescut cu 10 cm! Impresionant ce pot face doua cuvinte...hi,hi..merci mult!
ȘtergereCe frumos e turnuletul !!!!!
RăspundețiȘtergereEra si mai frumos daca aveam forma de inox, nu pahar, da'...na...m-am descurcat ;-)
RăspundețiȘtergere