Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 26 martie 2012

Mamaliga in straturi

Made by Liana






Dupa atata somon si alte fineturi, ne-a traznit pohta de "porcarii"-de-ale porcului, cum se zice pe la noi... In zi de post, da. Nu tinem tot postul, doar miercurea si vinerea, iar eu cu Tudor deloc, ca trebuie zilnic sa mancam lapte si iaurt, ca sa crestem mari. :P
Asaaa...aveam de toate, exact ca la stana, hi,hi, mai putin ceaunu'.No'las' ca mere si cu un vas de yena...si cum tocmai am primit wokul de la Delimano, de la cel mai tare concurs de bucatarit online, am zis ca trebuie sa-l folosesc mintenas. Si sa-l ud, pai altfel mai pozam palinca, da'cum??

Apa curge direct de la robinet, faina de malai doar d'aia ungureasca folosesc,o lingura de sare este, toate ca sa o punem de-o mamaliga.
Branza de oaie de burduf tocmai de la Cluuuj, la fel ca si carnatii,clisa si shoncu'. In afara de branza, tat ii facut de barbatu-mio...si cu ajutor de la soacra-mea!


Si ashe ni am facut-o:

Apa am pus-o la fiert cu sarea. Cand o fiert apa, am turnat faina de malai in ploaie si am amestecat ienerjic.Cand am simtit ca ma doare mana si s-o ingrosat mamaliga, am lasat-o sa dea cativa bulbuci, pe foc mic, si am mai amestecat din cand in cand. Apoi am tras-o deoparte, sa se hodineasca.




Carnatii i-am taiet felii, putin pe diagonala, soncu' marunt si subtire, si clisa am taiat-o dintisori.

Am pus wokul Delimano pe foc si cand s-a inrosit baza manerului, le-am dat drumul la toate in ceramica stralucitoare,



pana cand stoarse de puteri si grasimi, s-au facut carnoase.




Am uns un vas de yena rotund cu putin unt, am pus baza,primul strat de "porcarii", apoi un rand de mamaliga, un strat gros de branza de oaie de burduf,




inca un strat de mamaliga, carnurile cele frumos mirositoare, mamaliga si am incheiat apoteotic cu branza.





In cuptorul preincalzit am lasat vasul de yena cam juma' de ora, pana cand branza a prins o crusta si o culoare aurie.

Am pus capacul peste vasul de yena si am lasat sa se raceasca, apoi l-am intors cu fundul in sus, un motiv bun pentru a se scurge grasimea cea faina portocalie, dar atat de daunatoare...ioiii, pe pita ce faina o fo'.

Dupa mai multe rasturnari de situatii, am reusit sa pastrez mamaliga intacta pe un blat rotund de lemn.
Sfoara era pregatita, ceapa gata de zdobit cu pumnu' si palinca numa' buna de udat gatlejul.

Ioi, Tulai Doamne ce fain arata:




Am taiat mamaliga in patru, cu sfoara si ne-am ospatat pe cinste...



nu cu mana, desi se preta, ci din farfurie ca suntem oraseni cu pofte strabune.

No', dara mancati ori beti?? Pohta buna!

Ni, premiu' meu de la Delimano:


Am si o groaza de retete de votat. Daca va faceti cont, puteti sa votati 5 retete pe zi si castigati o gramada de premii!! Saptamana asta se dau 5 smartphonuri Samsung S3350 doar pentru votanti ;-)

25 de comentarii :

  1. Liana,am ras de m-am prapadit cu povestioara ta.Acu'sa trec la treburi serioase,si anume la bunaciunea ce o vad aici.Apetisanta rau.Si carnivorii din dotare o halesc urgent cand le pregatesc.Pupici multi!

    RăspundețiȘtergere
  2. D-apai ashe-i la noi: radem, glumim, da' nu sarim gardu'...hi,hi...si la urma, mancam! ;-))) puup

    RăspundețiȘtergere
  3. Aratã asa de yummy, iui ce-as mai pãpa si eu!!!pup:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mama ce bunatate! Vin si eu acum!
    Sa stapanesti tigaia sanatoasa si sa pregatesti multe, multe bunatati!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vii, adu si o oiaga cu vin, ca nici palinca nu mai este...:D

      Ștergere
  5. Ador mancarea asta.La noi ii zice mamaliga-n paturi, de la patura.
    Super pofta mi-ai facut.Pupici lui Tudor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pfaaaai, criminala esti ! Noi la trebsoara asta ii zicem mamaliga coafata, doar ce-am comis-o si eu sapt trecuta, dar cu carne de pui, c-asa aveam resturile prin frigider.

    A, io stiam bancu ala cu radem, glumim, dar nu parasim incinta :))

    Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioi, Tulai Doamne, io stiam ca-s doar sado-maso...hi,hi...asa era, mai, cu incinta, da'in banc e vorba de morti, d-aia am scris "gardu" ca e vorba de nebuni aici ;-))))puup

      Ștergere
  7. ce bunatate avem noi aici...ma pui pe ganduri sa schimb meniul de azi...

    RăspundețiȘtergere
  8. Sa-l stapanesti cu spor!! Io mi-s fan mamaliga, deci da! ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. si eu sunt fan mamaliga :)
    sa folosesti cu drag noua unealta! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  10. imi ploua in gura la propriu cand vad asemenea bunatati, nu te-as refuza deloc daca m-ai pofti la o portie cat de mica, numai aburinda sa fie:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te-as pofti, da' traba-i oabla: nu mai este de niciunele :( Daca aduci, o sa avem ;-)))

      Ștergere
  11. Ce faina mamaliga. Mie imi place mamaliga, dar si branza si porcariile, asa ca vreau si io o tara. Sa folosesti cu drag premiul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vrei tu, vrei, da' dhindhe?? Traba sa multumesc soacrei si sotului pt. "porcariile" ce ni le-o facut, ca tare bune o fo'...te tzuc :*

      Ștergere
  12. Ca sa citez pe cineva "...hi,hi...". Funny!!

    Hmm.. Mamaliga. Asta e mincare nationala in Oltenia ( impreuna cu prazul ) dar dupa mamaliga nu m-am omorit niciodata. Foarte ciudat. Aproape sa ma renege conationalii din cauza asta :). Ce ai facut tu aici insa, aoleu ... O sa fac si eu preparatu' asta neaparat so o sa pun poza intr-un comentariu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu suntem noi niste "mamalichki"?? :D Deci, nu numai oltenii, toti romanii...s-apoi din cand in cand ma apuca o pohta si-i trantesc o mamaligaaa...de ma pomeneste tot natu'...hi,hi. No, draga, fa...de-abia astept ;-)

      Ștergere
  13. Cat de mult imi place aceasta mamaliga!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. iui de cand nu am mancat mamaliga din asta in straturi...si mi-ai facut o pofta....si mi-e o foame ca sunt la munca si azi nu am mancat......

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.