Made by Liana
M-am tot gandit la un aperitiv festiv...imi venea mereu in minte somonul afumat, astfel incat m-am pus pe cautat o reteta dificila, complicata si extravaganta. In cautarile mele insa, am ajuns pe siteul Good Food U.K. la sugestia prietenului meu, Dragos V.N., caruia ii multumesc mult de tot si am dat peste o reteta simpla, dar cu o prezentare extraordinara. Mi-am zis ca asta e si am pus-o in practica.
Desigur, reteta e schimbata si in plus, am ascultat sfatul unei culinarese de pe un site ce-l frecventam in trecut, cum ca mousseul de somon e delicios cu nuca prajita. Si l-am pus in practica. Iti multumesc, Pupi, chiar e fantastic cu nuca, n-as fi crezut sa aiba o asemenea aroma.
Acesta este aperitivul cu care particip la concursul organizat de Laura Laurentiu si Shop.bilancia.ro “KitchenAid de Martisor”, el face parte din meniul alb-rosu pe care l-am pregatit pentru a celebra Luna Femeilor.
Ingrediente:
150g somon afumat,
100g unt 65% grasime,
1 lingura zeama de lamaie,
50g samburi de nuca decojita,
o lingurita de smantana,
6 felii de paine,
icre germane roz,
sare,
piper alb.
Mod de preparare:
Samburii de nuca se pun intr-o tigaie fara grasime si se tin pe foc mic pana se desprinde coaja de pe ei.
E important ca toti samburii sa fie albi,decojiti ca sa nu compromita culoarea roz a mousseului.
Somonul se taie fasii si se pune in blender impreuna cu samburii de nuca, untul, zeama de lamaie.
Va iesi o crema spumoasa si gustoasa si cu un parfum aparte datorita samburilor de nuca.
Se asezoneaza cu sare, daca mai e necesar, si cu piper, dupa gust.
Se decojesc feliile de paine si se decupeaza cercuri de forma interiorului canii.
In cana, la baza, se pune mousse de somon, apoi o feliuta de paine, mousse,
paine, mousse, paine si la final mousse. Cu ajutorul posului, facem un mot frumos peste care presaram icre germane roz.
Servim cu o jumatate de felie de lamaie.
Am mai facut o tartina in forma de inima, am uns-o cu unt si am presarat icre.
A fost delicios!!!
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Pur si simplu ador somonul afumat,imi place prezentarea,numai ca este la "cana",nu la "pahar",cum ai promis!Mult succes!
RăspundețiȘtergerePahar, cana nu mai conteaza cred ca e delicios!
RăspundețiȘtergereAsa e, Mandala, pur si simplu delicios!!! :*
Ștergere"La cana" nu suna bine, "la ceasca" nici atat, deci ramane fara pahar. Merci mult pt. observatie :*
RăspundețiȘtergerebv,felicitarii,ma bucur ca am putut sa te ajut,arata extraordinar,cu respect DRAGOS V. NUTA
RăspundețiȘtergereMerci din suflet, ma simt onorata sa te am prieten, Dragos!
ȘtergereVai, imi ploua in gura. Ia sa dau eu print.
RăspundețiȘtergereHi,hi...aproape ca am vrut sa renunt la poze, asa o pofta aveam si eu, dar am reusit cu greu sa mi-o infranz ca sa va arat produsul final ;-)Sa ma anunti cand il faci, ok? puup
ȘtergereCombinatia ci nuca n-am mai auzit-o. Superb!!!!
RăspundețiȘtergerePupi e o romanca ce traieste in SUA de peste 20 de ani si se pricepe f. bine la bucatarie, deci i-am urmat sfatul si bine am facut! Are un gust senzational mousseul cu nuca si o aroma aparte. Incearca, nu o sa-ti para rau, zau ;-)
ȘtergereUn delicios pe bune, toate ingredientele care-mi plac mie, m-ai inebunit, eu ador somonul si icrele !!!
RăspundețiȘtergereAsta mi-a placut si mie mult de tot, e mortal, pe bune, trebuie sa-l incerci si tu cu nuca ;-) puup :* <3
RăspundețiȘtergeresi noua ne place mousseul de somon, dar n-am incercat pana acum cu nuca. Imi place cum suna, pare sa se potriveasca. Data viitoare incerc si eu :*
RăspundețiȘtergere