Made by Liana
Iar am primit un kilogram de branza dulce...ma gandeam sa fac din nou Trandafirasii cu branza dulce, cand am dat peste o reteta minunata la Gabriela, clavo y canela .
Am preluat doar "designul", aluatul e acelasi ca la Trandafirasi, la fel si umplutura. Ba, ca sa fiu in ton cu autoarea, am umplut doua trigoane doar cu caise si curmale confiate. Atat am avut...
Ingrediente:
Portii:12 buc.
500g de făină,
30g drojdie,
25g zahăr,
5 ouă(2 pentru aluat,2 la umplutură,1 pentru uns)
150-200 ml lapte,
50ml ulei,
1 lingură coaja de lămâie,
1 lingura coaja de portocala,
500g brânză proaspătă de vaci,
50g stafide,
sare.
Mod de preparare :
Se face o maia din drojdia desfacuta cu o lingura de zahar, 2-3 linguri de lapte si 1-2 linguri de faina. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta.
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul...eu am lasat o ora.
Intr-un vas se cerne faina, se presara o lingurita rasa de sare, 1-2 linguri de zahar, 2 oua mici, coaja de lamaie si portocala.
Se toarna maiaua peste toate aceste ingrediente şi se framanta bine, adaugand laptele si uleiul, pana se desprinde aluatul de pe mana.
Lasi la crescut la loc caldut, acoperi bine, spui un "Doamne-ajuta!" si poti sa faci o cruce din aluat- chiar ajuta ;-)
Intre timp pregatesti umplutura de branza: amesteci branza dulce cu cele doua oua, zaharul, cam 200g si stafidele spalate si curatate de codite.
Fotografiile de la pregatirea aluatului le gasiti aici.
Se fac douasprezece bilute din aluat si se formeaza trigoanele...cam greu, dar din cutit merge repede...va las cu pozele
aici umplutura cu caise si curmale taiate marunt...
si gata coapte!
Sincera sa fiu, cel mai mult mi-au placut acestea din urma, au un gust special ;-)
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
marți, 11 ianuarie 2011
Trigoane cu branza dulce si stafide
Etichete:
branza dulce
,
curmale
,
stafide
,
trigoane
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Nici din astea nu au mai ramas?Ai o rabdare,de ma termini.Pupici.
RăspundețiȘtergereNici daca aveai vacile tale,nu aveai atita btinza!Esti norocoasa,mereu primesti!
RăspundețiȘtergereImi place cum arata trogoanele astea!
Bafta multa!
@Beatrice- ntz!ioc! ma enervez toata ziua, asa ca seara in bucatarie, ma relaxez total migalind ;-) puup
RăspundețiȘtergere@Janet-ha,ha,ha!las', bine ca au altii vaci si io primesc branza...da'tareee norocoasa ;-)puuup
wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwww ma sono una meraviglia!!!!bravissima!baci!
RăspundețiȘtergereHola Liana! que bonitas y que deliciosas te quedaron, las fotos tambien muy lindas!
RăspundețiȘtergereMuchas gracias por enlazarme, me pone muy contenta.
También te quiero desear un año maravilloso, con satisfacciones en todos los ámbitos de tu vida..
Un abrazo
Gaby
@Federica- Grazie, cara, ciao!
RăspundețiȘtergere@Gabriela- Muchisimas gracias! tambien yo so muy alegra que te conocí y sus recetas son maravillosas! besitos
Super faine au iesit,si ideea de trigoane suna bine.Asta-i branza da la Cluj????te pup si-ti doresc o seara faina!!
RăspundețiȘtergere@Mirela- multumesc frumos! Ye, ye...branza de la Cluj ;-) puuup
RăspundețiȘtergereWow, ce bine arata! Merci pentru reteta Liana.
RăspundețiȘtergereSucces in continuare.
Merci, Jessyka! As fi bucuroasa daca ai incerca-o. Te pup
RăspundețiȘtergereJ'aime, j'aime, j'aime.
RăspundețiȘtergereUn beau feuilleté et une farce irrésistible.
Que demander de plus?!
A très bientôt.
Felicitari, arata minunat!
RăspundețiȘtergereCe bine arata,vreau si eu cand mai faci.Vin eu dupa ele.
RăspundețiȘtergere!eriti o carte de bucate!S-o faci tu!Daca n-o fi tare scumpa eu o cumpar prima!
RăspundețiȘtergereAm vrut sa saciu MERITI!Chiar meriti!!!!
RăspundețiȘtergereMmmm, minunate!
RăspundețiȘtergere@Nadji-merci beaucoup, tu es un amour, mais tu sais ca, n'est ce pas? ;-)
RăspundețiȘtergere@Dragos- merci frumos!
@Veronica- merci! stai pe aproape ca-ti dau bip ;-)
@Angi- da, am inteles din prima, merci frumos, esti o draguta! Sa dea Dumnezeu!
@Danutza-mmmmerci ;-)
Oooo, asta fac!
RăspundețiȘtergereVladimir
@Vladimir-atunci, fa! sa ma inviti si pe mine, pls ;-)
RăspundețiȘtergereBelli e golosi questi fagottini. Ottimo il ripieno e simpatica la forma, prendo spunto. Baci, buona giornata
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunt si ce bune trebuie sa fie...mmm.
RăspundețiȘtergereMinunate... o forma interesanta de trigoane, asa cu dungile acelea. Nota 10+. Si un pupik.
RăspundețiȘtergeremamma mia ce faine ti-au iesit cred ca sant suuper gustoase,faine,fainute,bune,bunute!brava!te pupic!
RăspundețiȘtergere@Federica- grazie, cara, ciao!
RăspundețiȘtergere@Medi- multumesc! au fooost...:-(
@Sara- tare mult mi-au placut si mie cand le-am vazut la Gabriela C&C...dar prefer trandafirasii, merg mai repede ;-) merci frumos, te puuup
@Gabriela-mamma mia que alegria, deci sa ne bucuram..si pupam :*