Made by Liana
Preparare: 2h
Dificultate: mare
Ingrediente:
500g faina,
280ml lapte(3%grasime),
1 ou,
10g sare,
10g zahar,
20g ulei masline,
10g drojdie proaspata,
1/2 lingurita miere,
o lingura mare cu ierburi(salvie,oregano,rozmarin).
Saramura: 3g sare grunjoasa, 8g apa clocotita, 8g ulei masline.
Mod de preparare
1. Pregatim maiaua. Incalzim 180ml de lapte, cat sa fie putin caldut, dizolvam dojdia in el, adaugam mierea si 160g faina.
2.Dupa ce si-a dublat volumul (aproximativ 1h)
adaugam restul de lapte (100ml), o parte de faina si amestecam putin aluatul. Adaugam oul, sarea, zaharul si restul de faina si framantam pana la omogenizare.
3. Adaugam acum uleiul impreuna cu ierburile si framantam.
4. Dupa 5-6 minute de framantat iese urmatoarea bila,
pe care o lasam la crescut 45 minute.
aluatul crescut...
5. Impartim aluatul in 4 bilute de aproximativ 150g si intindem fiecare bucata cam de grosimea unui deget (nu se intinde cu facaletul, ci cu mana) si punem la crescut 30 minute.
6. Facem mici gropite cu degetele, ungem cu saramura si mai lasam 30-40 minute sa creasca.
Le bagam la 200 grade pentru 15 minute, dar inainte presaram sare grunjoasa.
Sursa: aici
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Arata foarte bineeee,dar daca ma mai invat si cu astea sigur voi dospi si eu din zi in zi,,,,si asa fac destule aluaturi,,,la paine am renuntat o vreme.Te pup si-ti doresc weekend frumos la sanius,ca la noi ninge,si la voi?Puppp
RăspundețiȘtergere@Mirela- asa-i, devenim dependente ;-) Si la noi ninge, uraaaa! puuup
RăspundețiȘtergereWonderful foccacia bread! I love it with a little drizzle of olive oil - yum!
RăspundețiȘtergereEu sint innebunita dupa focaccia, iar astea arata minunat... Maninc de la tine, ca nu ingrasa... Pupici !
RăspundețiȘtergerePoate trimiti una si pe la mine!La noi ploua.Pupici.
RăspundețiȘtergere@Susan-thank you, dear Susan,i love it too ;-)
RăspundețiȘtergere@Daniela- multumesc! daa, ce noroc avem ca macar aici putem "manca" pe saturate ;-)))
@Federica-grazie,cara, ciao!
@Beatrice- trimit,trimit! La noi tot ninge, dar nu se depune :-( pupici
MINUNATE!Am facut si eu,azi am postat!tare imi mai place focaccia!
RăspundețiȘtergere@Geta- merci! ma bucur, trec sa le vad ;-)
RăspundețiȘtergeren-am facut niciodata foccacia,musai sa incerc si io ! mai ales ca vremea tine cu ea,cu foccacia adica.
RăspundețiȘtergere@Pansy- pe vremea asta, cuptoru'duduie intruna la mine...daca-i la fel si la tine, musai sa o faci ;-)
RăspundețiȘtergere