Made by Liana
O reteta nemaipomenita de cozonac pe care am gasit-o prima data in revista Click pentru femei, Capitolul 103, apoi am vazut-o modificata in mod grosier in revista Libertatea Retete nr.12/2010, unde se numea Secretul din nuci...
Eu as fi numit-o Placinta capitel ionic intors, deoarece chiar e o opera de arta, dar am mancat-o cu pofta indiferent de nume si...istorie.
Ingrediente pentru aluat:
10g drojdie,
3 linguri zahar pudra,
300g faina,
2 linguri lapte caldut,
1 lingurita praf de copt,
4 galbenusuri,
120g margarina.
1.Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar,-eu am pus o linguria de drojdie uscata, nu am avut proaspata- o lingura de faina,laptele si se lasa sa creasca 15 minute la loc caldut.
Se cerne faian intr-un vas, se adauga praful de copt, restul de zahar, galbenusurile, margarina topita si maiaua. Se framanta un aluat potrivit de tare. Eu am mai adaugat cel putin 50 ml de lapte caldut ca sa iasa aluatul si elastic.
Ingrediente pentru umplutura:
4 albusuri,
1 plic zahar vanilat,
120g zahar,
150g nuca macinata,
200g gem de prune.
Pentru umplutura se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga nuca macinata si se amesteca usor.
Se intinde aluatul intr-un dreptunghi cat marimea unei tavi si se unge cu gem.
Daca aveti puteti folosi gem de capsuni sau fructe de padure.
Laturile mari se ruleaza spre centrul dreptunghiului, lasand mijlocul gol.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si pe mijloc se pune umplutura de nuca.
Eu am uitat de faza cu hartia, asa ca am avut nevoie de ajutoare ca sa-l pun in tava...important e ca am reusit ;-)
Se coace in cuptorul preincalzit 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos.
Tava mea fiind mai mica mi-a mai ramas atata aluat de am umplut 7 forme de minitarte, iar albusul mi-a ajuns la fix.
Prima data am devorat minitartele, asta e singura care mi-a ramas pentru pozat.
Incredibil de pufoase!!!
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
marți, 4 ianuarie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Foarte bine arata!... Felicitari!..
RăspundețiȘtergereLa multi ani... Un AN Nou mai bun
Foarte aspectuos!Dar mie imi place platoul,hi,hi.Va pup.
RăspundețiȘtergere@Felis- La multi ani! multumesc frumos...am avut ceva emotii cu rulatul, dar totul a iesit bine. pupici
RăspundețiȘtergere@Beatrice- merci! Platoul nu e pretentios, e made in China, dar e valoros ca l-am primit de la sora mea ;-)pup
RăspundețiȘtergereMinunat arata.Daaaaaaaaaa , platoul imi place si mie.
RăspundețiȘtergereLa multi ani!
superbi ochelari!
RăspundețiȘtergere★•.¸¸.•*¨*❤•.¸¸.•*¨*☆•.¸¸.•*¨*❤
HAPPY NEW 2011 YEAR!!!
❤•.¸¸.•*¨*☆•.¸¸.•*¨*❤•.¸¸.•*¨*★
Primesc si eu o pereche de ochelari?!...asa cu "rama" mai groasa,hi,hi,ca imi place aluatul!!!
RăspundețiȘtergereFoarte fain!!!
Te pup,si inca odata,un An Nou super fericit si super norocos!xxx
Ps.Am inghitit de mama focului cind am citit "gem de prune"!!!
@Medi- multumesc frumos si mie imi place tare mult! pup
RăspundețiȘtergere@Alison-merci! i-am mancat cu tot cu "sticla", hi,hi
@Carmen-primesti, primesti, cum nu, cu rama mai groasa si fara dioptri, am inteles ;-) Pun deoparte vreo doua borcane pt.tine! te pup cu drag
il a l'air délicieux j'adore je te souhaite une très bonne année 2O11
RăspundețiȘtergereà bientôt
Merci aussi, ma chere Fimere!
RăspundețiȘtergereNumai bunatati aici!
RăspundețiȘtergere(As vrea si eu macar o pereche d-asta
de ochelari...)
La multi ani cu sanatate
si tot soiul de bucate!
@Mononoke- cu drag, pt.tine, doua perechi si-un etui gratis ;-) La multi ani!
RăspundețiȘtergereSuper ochelari tai, imi plac. Cred ca s-au terminat repede. Pup!
RăspundețiȘtergere@Sara- multumesc! prima data s-au terminat minitartele, apoi "ochelarii".pup
RăspundețiȘtergereMai ce l-as mai incerca si eu, dar a amenintat ca daca mai gatesc dulciuri ma omoara. Si eu o cred. Publica si tu ceva de slabit, sau nu pui porcarii pe blog? :D
RăspundețiȘtergereVladimir
Rusule, fa si tu ca ea. Gatesti acasa si duci la lucru la colegi. Nu stiu la ce "porcarii" te referi....ca avem retete si cu carne de porc si de post...daa si sexul slabeste, dar asta e o porcarie, zau!si din astea nu pun :-)))
RăspundețiȘtergereNu, nu, nu! Vrei sa-mi ia colegii sort de bucatarie cadou de ziua mea? Nope :D. Asta cu gatitul e fantezia mea secreta.. :P
RăspundețiȘtergereDa'de ce sa nu pui?! Ar fi inspirational! Si garantez ca ti-ar creste: 1) traficul; 2) popularitatea; 3) cunostiintele legate de argou.
Vladimir
Sa mori tu??? :P
RăspundețiȘtergereUn alt nume este: ochi de fazan :)
RăspundețiȘtergere