


Putina miere in compozitia unei prajituri si vei avea parte de un gust si o aroma deosebita. O tarta plina de savoare si parfum, cu mere, pere, fulgi de migdale si miere...toata savoarea toamnei...dupa o idee din revista Click Pofta Buna nr.4/2010.
Pregatire: 30'
Coacere: 25'
Dificultate: medie
Ingrediente:
Pentru aluat:
120g faina,
150g zahar pudra,
50g miere,
60g unt,
1 galbenus,
2 linguri nuca macinata,
2 linguri de zeama de portocale,
2 linguri de coaja de portocala.

Pentru umplutura:
2 mere,
4 pere,
3 linguri de nuca macinata,
2 linguri miere,
3 linguri de zeam de portocale,
1 praf de scortisoara,
80 g fulgi de migdale,
10 g stafide,
frunze de menta pt.decor.
Preparare:
1. Amesteci faina cu zaharul, mierea, coaja de portocala, untul taiat bucatele, nuca macinata si framanti cu degetele pana obtii un amestec nisipos. Adaugi galbenusul, zeama de portocala si framanti energic pana obtii un aluat uniform si elastic.

...mie mi-a mai "mancat" putina faina...Lasi aluatul la rece cca 30 de minute.
2. Speli si cureti merele si perele de coaja si seminte, le tai cubulete, le stropesti cu zeama de portocala, adaugi mierea,

praful de scortisoara, stafidele si nuca macinata. Lasi totul sa fiarba la foc mic, amestecand continuu, pana incepe sa se ingroase.
3. Intinzi aluatul in foaie, tapetezi cu el forma de tarta, asezi o folie de copt peste aluat, presari boabe de fasole pentru ca tarta sa nu se deformeze la copt...eu doar am intepat aluatul cu furculita ...Biluta de aluat ce mi-a ramas am bagat-o la conge, pentru alte zile...cu pofte ;-)

O introduci la cuptor pentru 10-15 minute, apoi scoti boabele de fasole si folia de copt si o mai lasi la cuptor inca 10 minute.
4. Dupa racire, umpli tarta cu compozitia de fructe si presari deasupra fulgii de migdale-trasi pana la rumenire intr-o tigaie fara grasime-presari cateva stafide si decorezi cu frunze de menta.

Poate ca nu o sa va vina sa credeti, dar am gasit menta in gradina din fatza blocului, acum la sfarsit de noiembrie, inca verde si ferice ;-))

In prima zi blatul a fost tare, poate din cauza fainii adaugate, dar a doua zi ti s-a topit in gura!! Foarte parfumat a fost blatul, exact pe gustul meu.

Avec tous ces produits d'automne, cette tarte doit être délicieuse.
RăspundețiȘtergereJe t'en prends une tranche.
Bon week-end et à bientôt.
Si " to do list" a mea se tot mareste.Foarte faina si apetisanta.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc weekend placut.
Dupa ce am mancat cateva parjoale de la Janet ,am venit sa iau dulcele la tine ;-))
RăspundețiȘtergereFaina tarta ..o salvez si o fac si eu .
o duminica placuta!
Arata bine!Dupa cum vad ,aici este o buna sursa de inspiratie.Pupam fetele.
RăspundețiȘtergere@Nadji- merci beaucoup!a bientot
RăspundețiȘtergere@Micul-numai a ta, crezi? ;-)pup
@Nicoleta- cu mare drag, sa vii cu dovezi, pup
@Beatrice- multumesc! pup back
mmmm,,,,,foarte bine arata,,,,pupici!!!
RăspundețiȘtergereMa zapaciti cu tartele astea frumoase cu mere!Arata excelent!
RăspundețiȘtergereune tarte bien gourmande comme je les aime
RăspundețiȘtergerebonne soirée
Mirela- merci, pup!
RăspundețiȘtergere@Maya- multumesc frumos, dar sa stii ca e mai mult cu pere, decat cu mere ;-)
@Fimere- merci!
Super nota 10+ nu am cuvinte...
RăspundețiȘtergerewowwwwwwww è favolosa!! bravissima!
RăspundețiȘtergere@Surac- merci frumos!pozdrav
RăspundețiȘtergere@Federica- grazieeeeeeeeee!!!
delicioasa creatie! si mie imi place mierea in dulciuri!
RăspundețiȘtergere@Zazuza-ma bucur ;-)
RăspundețiȘtergere