![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKYEHEpfks1uCMoyJqn8woTuLhkLmCSkcPIPzEG9G93xoLiMyA94k42s6UP8FPdng_8eqwzB33UYi_XjnBsyGe4M3qaZ9cjZxeKhyC6BhMOb_K6PqxDH0-5_u-MKff8A88sUzDCtbXwTRu/s320/Picture+2753.jpg)
O supa de post, foarte aromata si satioasa, dupa o idee din revista Libertatea Retete.
Portii: 4-6
Preparare: 30'
Fierbere: 60'
Ingrediente:
o telina,
un cartof,
o ceapa,
un dovlecel,
2 radacini de pastarnac,
1 radacina de patrunjel,
ulei de masline,
ardei capia rosu,
ardei gras verde,
crutoane cu usturoi,
piper,
sare.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjW4JP3DcM4ttve-vF6C6UmkfeMYOB1cAz2hbXhpiDTBA-H6_B6DPvGJ3LWRWUN3-F0g-MGVY3n1A802vP96QkCxI7T1jZp-VQd2C6WTcDjiodASVMtpcqvEpgAfh30nwov7cAq-RPs8vjH/s320/Picture+2746.jpg)
Preparare:
1.Se curata radacinoasele, se spala si se pun sa fiarba intregi sau taiate pe jumatate, in 2 l de apa cu sare si 1-2 linguri de ulei de floarea-soarelui- eu nu am pus.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSL7L3yR0kdi9YVxkMk0-cz2b_2EQdbXNfAu70pjjqPAXnJgHf3YEKVLzTQlt4gbDr7DX-yI72PlIRaE9For3TV1uUtn9_wv0hg_PE0RwTAFAYFlLqU2NYQgRBhgHTK2AcxnAOsjAUqa5L/s320/Picture+2748.jpg)
2. Se verifica daca au fiert legumele, iar daca au fiert, se scot in sita, se lasa sa se raceasca putin si se paseaza cu blenderul...de mana. Ceapa se arunca.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiI_sq8f8NFfR02OfuCqVD0B0M3-aZhOPTo2qykVr_ReowSz5h_hSyU4PqwRLVOg5umXNtXUdhjmpIFoTOyyRJK4VInPHC4q9WR1u8OTMYUL88VS2BTPW6NW-u02FzIFsrNJKVdpWjdol0O/s320/Picture+2749.jpg)
Crema obtinuta se subtiaza cu zeama in care au fiert legumele si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
3. Supa-crema se lasa sa mai dea in cateva clocote si apoi se ia de pe foc.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEMzKvl3HFeUrQJJeB0_ERV41ELgPAmGYBmpHEN__OSDojE7JNvGr-NrlqGKGLtRG61SWo762L4T7nEOGVEHeP3ayvtpBlebK4AB9Rw_7szkjwOdHsZn4jXz465q7DaEPRhV73d5BhZRyg/s320/Picture+2751.jpg)
Se serveste cu crutoane aromate cu usturoi si se orneaza cu ulei de masline, ardei rosu si verde.
N-am mai mancat asa supica,dar cred ca-i tare gustoasa!pupici!
RăspundețiȘtergere@Gabriela- sa stii ca e si f.aromata ;-)pupici
RăspundețiȘtergereLiana, crem supe sunt pline de vitamine, eu le ador...Zdravo.
RăspundețiȘtergere@Surac-si mie imi plac ;-)
RăspundețiȘtergereottimo..con il freddo di questi giorni..
RăspundețiȘtergerebrava...
ciao
Enza
@Enza-grazie, ciao
RăspundețiȘtergereda cum e la gust? nu e prea dulce? Eu prefer desertul la final. Sunt doar curioasa ca sa nu muncesc sao fac si sa fie prea dulce ca pe tine te bat
RăspundețiȘtergere