![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgPNrE-999ZjWHlMvtPS2vwMPT6ScV6HnhcVO0M9L87ltvLJhnUPdFg2wBobm04SCzStBW7tiVoAHCliPEZL9mbr6OMOotRb7qbyQq9pI8_I09Zpgi2XPhfEtLeLpy5sgBw8WjNyL4BLoH5/s320/Picture+1581.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBo0dvdRH7LC8JycvWoQShOCzVnFCBJ9CedRQbanJtom_IpdW1sfD-ncDuMx8gKDIhLIKHZgyT0zLRFEyWvDEFJrw4Z9stCxMx-PBXC_EeegsKj0iUvqsJFHJ7RExdpyGbWY9wMcbwtWHh/s320/Picture+1583.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhKYybXd0z5e7r4cdTKFaPM4yRw5aTwKB2ymLK0i-HOHnBlU3zDyYJ8Xh-oBITShnuuddqZp4cwIh90KxXzE8XkzIC51XKQZ0vA7zHPl0FtUuAb9WtYXCpesSHaebsyz5EX-Wqebt2sFhkl/s320/Picture+1582.jpg)
O tarta minunata de post din revista Femeia de azi/Retete de post.
Aceasta reteta a fost aleasa castigatoare in cadrul concursului Secretul prajiturilor cu Unirea.
Margarina Unirea. Astfel incat a aparut in cartea 100 de secrete dulci cu Unirea in 2011.
Aici puteti vedea cum a preparat experta Unirea aceasta tarta dupa reteta mea. ;-)
Ingrediente:
1 borcan cu dulceata de visine,
100g miere,
200g faina,
125g margarina,
50g zahar pudra,
200g nuci,
1 lingura cu cacao,
1 varf de praf de nucsoara,
sare.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9TmU-WL9iSdj5MbI9Veu7-Mv9_axOQ1lloPvCcmmwHigJIrI0bkHg4y5fkXlD6Uj8vH7zVSshM52V7U4sPcc6TWiKa7hpDdV-UETKkcFI5CRqSm8vSPMdkfXz6dgrwycM3HfMPoQEt7M0/s320/Picture+1671.jpg)
Mod de preparare:
Se freaca mierea cu zaharul si cu margarina moale.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi1usB1wE2Z5_Q-H0UhiV3YjgG6KgInekUmpXEdwazc2o1Z0c2JMVxCDTDkod07AvCXr9wfPQptjxYQZJQ7QMgIVBCXzWFnovP4-KlCDo8PVrA6rtgFrJL6nG_bp4mss_PJcbd3RNAFmwXf/s320/Picture+1655.jpg)
Adauga nucile macinate-100g si faina proaspat cernuta si amestecata cu praful de cacao si nucsoara.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh93qjJdpX4evhlWFEsDCSrm7T61CiBDH8CbuoMQVpBcgNEClVF571c0pvQsuIyKrGVRTF-yHeomlFl4vlhLgwJEVAEiiuSUXdP2BEhVyqv6ZE60FVnZ1kG0bWgE0Eib9tAMUKyhl3e9x0o/s320/Picture+1656.jpg)
Framanta toate aceste ingrediente. Acopera aluatul
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfPMblBynSZ2stcXLiEQaIWbZLO8IoHMp_aFiBkS_ovRXc49Oq7CnK6558qH8jJVumF4Eg7VeH36l_GRhf7KP4hBHmANS2oVzTy_iHseAU9wk-nedi1mbTZ0LGNte5wuHgJ5jS76xEeGvW/s320/Picture+1566.jpg)
si lasa-l sa se odihneasca aproximativ o ora. Eu l-am pus la frigider.
Intinde din trei sferturi de aluat o foaie si aseaz-o intr-o forma de tarta neunsa.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhENEmtaQSYzgVkVcbf0haW3rNMesYzQ1IJzd0cQ7hnuwzWi0_-qGUrt4iGrwiTeuM6IpyanQFPt2TLy8XoSQq4ae_ck0ZNh1-2Xm4H5adml-64D4xlkADIgRh1Mz6x0ywAPzQ5rDAX2Ap7/s320/Picture+1569.jpg)
presara nuca macinata-100g
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZC1x23XMXsnEb6xDQSIqvjWTkynye5Ix0EyUj3Ea3t-89NwCOd6a0RlvYHqNdaNuL80FWcYDca4_xwbL37J-TzK-FR_lm9RumDqhEThQfK8_YC3a_sdHVTsWzwf6j7jzYB1IHDtvUnHbI/s320/Picture+1570.jpg)
apoi rastoarna dulceata de visine-mi-au trebuit aproape doua borcane.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxs2b-S_uHPRXHG0DlAMHp-A_-zCgxXA8ZMcw2ArGPKBchcrw_woXNMWwfd7b2e-VPe7h-Oxw1FOVER_dVlUsQCTgNBOtZvUiQy3Mpi2kSKgshKvECYprSnueSDj0pryrPAtHFV72QHmLj/s320/Picture+1571.jpg)
Intinde si aluatul ramas si taie-l fasii late de 1 cm, pe care asaza-le deasupra tartei.
Ei, pe mine m-a lovit imaginatia si am zis sa fac tot visine...cate doua si cu frunzulita...nu au iesit prea grozave, ca nu le-am taiat dupa sablon, ci direct cu un cutitas...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJ3S6ZCS_qD6fHphiUJlRKhShO_Zo3xO1kz45xJqQ_GplHBG_6qq4cV7HgKpwTZUq-gmOpGKjy6aEJGP0BMboPLRcrKOykBikuD0v-ySq9K6AFU_YT0qyCidmCJaX2_RAWeHwZYfH6nqRy/s320/Picture+1588.jpg)
Coace la foc potrivit, 40-45 de minute.
Cea mai savuroasa tarta de post pe care am preparat-o...si mancat-o ;-)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjURUaGIFxnCaMJSrmEMs_UWjfwgflwmZtkhLCs0E5obo_4XBPGV-wc5xVpZ7p60w1ZvAMJN8wtHeaVGCBbt1qBHeM88pXOQbCBSTVzBy-f9R9-MZaRwqrcCr_C_7YTXVl-xwqVggJ_0Lh5/s320/Picture+1589.jpg)
Merge de minune cu un ceai de fructe.
Si pentru ca mi-a mai ramas putin aluat, am facut niste bascute umplute tot cu dulceata de visine.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiA7eu9E-qfy2Fec7Vg4hnInaR0Xe8kxlm7c_V0S1UeZ5Dwz_5J-6N5mTcRhUrvVb9XtjR7TJrc0aW4PimdMvFDcRoMoshhyphenhyphen5aeklERDTE10rLgV1rpri7uCZpRSqMmk1yxk1vVqe6MjsjA/s320/Picture+1590.jpg)
Super arata,,,,cred ca este o bunatate,,,,mmmmm,,,ca vin la tine la o portie,,,te pup!!!
RăspundețiȘtergerece bine arata! la asa ingrediente, cred si eu ca-i super;)
RăspundețiȘtergereChiar si de post, sunt sigura ca tarta ta a fost delicioasa.
RăspundețiȘtergere@Lilly- poti fi sigura ;-) pup
RăspundețiȘtergerefoarte decorativa tarta,mi-ar place sa o am pe masa!
RăspundețiȘtergereCe pofta imi faci cu tarta asta, mai ales cu visine, vrei sa ma faci, sa vin pana la Timisoara.Zdravo...
RăspundețiȘtergere@Mirela-hai o data, de cand te astept ;-))
RăspundețiȘtergere@Gaby_d- si noua ne-a placut mult.
@Alice Georgiana- o sa vad despre ce e vorba, merci
@Alison- vin la tine cu ea :-)
RăspundețiȘtergere@Surac- unii vin, altii pleaca...te astept, Miodrag, mai fac una :-)
Nu ma omor cu tartele,dar cred ca este gustoasa,arata foarte bine.Pupici.
RăspundețiȘtergere@Beatrice-daa, a fost, merci. pupam fetele ;-)
RăspundețiȘtergereEu ador tartele!!! cu siguranta e delicioasa tarta asta! te pup
RăspundețiȘtergereE delicioasa si e de post, fara lapte si oua ;-)
RăspundețiȘtergerewwwooowww, ce delicatesa reusita, ma uit la poza si imi ploua in gura de pofta, trebuie neaparat incercata :D
RăspundețiȘtergereMinunata. Am salvat reteta! ;) :-*
RăspundețiȘtergere