Made by Liana
Reteta aceasta am vazut-o in rev.Clik pentru femei/cap.88 si mi-a placut foarte mult.
Anul acesta, mai mult ca niciodata am mancat o tona de dovlecei, asta si din cauza lui Tudor, clar.
La final, ne-am batut toti trei pe acesta placinta gustoasa si de-li-cioa-sa de dovlecei, asa ca dupa doua zile am mai preparat-o odata.
Din pacate am facut-o in tava, nu in vasul de yena, si nu a fost la fel de pufoasa ca prima data...
Dar, sa va prezint pufosenia:
Ingrediente:
Pentru aluat:
2 oua,
150ml lapte,
1/2 lingurita drojdie,
faina cat cuprinde,
1 praf de sare.
Pentru umplutura:
1 dovlecel,
1 ceapa rosie,
1 ardei gras,
1 morcov,
150g sunculita afumata,
200g smantana,
1 lingurita cu varf de faina,
3 oua,
1 lingura ulei,
sare,
piper.
Cum se prepara:
1. Drojdia se dizolva in putin lapte cald, se adauga ouale, un praf de sare, restul de lapte, faina cat cuprinde (cca 400g) si se framanta un aluat ca de paine, care se lasa la crescut.
2. Ceapa se taie pestisori, iar dovlecelul necuratat de coaja se taie rondele.
3. Legumele taiate se calesc in ulei pana se inmoaie putin, se adauga sunca afumata taiata bucatele.
Se iau de pe foc si se potriveste gustul de sare si piper.
Eu am taiat cateva rondele de morcov, dovlecel, ardei, ceapa si le-am calit separat,
deoarece am vrut sa le pun deasupra placintei, sa arate frumos.
Se intinde aluatul intr-o tava lunga unsa si tapetata,-eu am folosit tava de yena-
imbracand si peretii si se pun legumele.
4. Se bat ouale cu smantana, faina, sare si piper, se toarna amestecul peste placinta, se indoaie marginile aluatului si se da totul la cuptor pentru 40 de minute.
A fost minunataaaa, atat de buuuna, mmmmmmmm.... dar a treia oara am sa o fac tot in tava de yena.
Asta-i facuta a doua ora in tava...
Oricum, am mancat-o si pe asta!!
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
marți, 28 septembrie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Liana vreau si eu o bucatica de placinta facem schimb? o bucata de placinta pentru o madlene :)
RăspundețiȘtergereSigur ca da, Nawal, mie imi convine ;-)
RăspundețiȘtergereThis looks so delicious! Thanks so much for stopping by my blog :)
RăspundețiȘtergere5* -Thank you and welcome!
RăspundețiȘtergereMi piace molto questa torta rustica!! Bravissima!!!
RăspundețiȘtergereJ'ai enfin compris comment voter.
RăspundețiȘtergereC'est fait et tu es bien classé.
On vote une seule fois et c'est tous les jours?
Jolie tarte aux courgettes. J'aime beaucoup.
Bonne journée et à bientôt.
Buna, va asteapta un premiu la mine. Zdravo...
RăspundețiȘtergereune délicieuse tarte aux courgettes j'aime ce genre de tarte
RăspundețiȘtergereje vote
bonne soirée
Interesting recipe, I'll let you know if I can do it, you soon Electra
RăspundețiȘtergere5* pt tine :)
RăspundețiȘtergereMerci, VDaiana!
RăspundețiȘtergereastae absolut fantastica,trebuie facuta,musai!~
RăspundețiȘtergereO sa regreti daca nu o s-o faci, Alison...zau!
RăspundețiȘtergere