Made by Liana
Prima data am preparat aceasta reteta in primul meu an de casatorie si i-am ramas fidela ;)
In scurta mea vacanta la tara, la ai mei, din luna trecuta(august), am preparat-o rapid, entuziasmata de decorul natural. :woohoo:
Plus "accesoriile" facute de tata: "funia" de ardei iuti si "buchetul" de usturoi. ;-)
Timp de preparare: cca o ora
Ingrediente pentru 4 borcane:
2 kg castraveti,
4 ardei rosii,
3 ardei verzi,
2 ardei iuti(rosu si verde),
12 catei de usturoi,
8 fire de cimbru,
1 plic Dr.Oetker Pikant Fix Iute.
Mod de preparare:
Se spala bine castravetii si ardeii.
Se curata de samburi si se taie in lungime, in felii groase de circa 1 cm.
Ardeii iuti se spala, se taie in rondele si se indeparteaza semintele.
Se cojeste usturoiul si se taie in jumatate pe lung.
Se pune la fiert otetul, se adauga apa conform instructiunilor de pe plic.
Se introduc legumele in borcanele pregatite dinainte, spalate si curatate.
Se spala cimbrul si se introduc in fiecare borcan cate doua fire.
Zeama gata preparata si fierbinte
se toarna peste legumele frumos aranjate si se pot inchide.
Castraveti iuti, cum i-au zis o prietena de-a mea ;-) Foarte iuti!!
Cu aceasta reteta am participat la concursul Conserve de toamna de pe decorix.ro si am castigat un voucher in valoare de 100 ron, iar eu mi-am ales o ascutitoare de morcov,un tir personalizat pentru fiul meu, un mic cantar de bucatarie si o forma de trandafiri.
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
ottimi e molto belli da vedere! complimenti
RăspundețiȘtergereCiao cara!! Una conserva davvero fantastica!! Grazie della ricetta!! Bravissima!! Bacioni.
RăspundețiȘtergere@Puffin- grazie!
RăspundețiȘtergere@Manuela- si, certo, grazie cara! Bacione
Muica, m-ati dat gata cu reteta asta! Ma duc sa-mi beau cafeaua cu ciocolata de ardei iute sa-mi astampar pofta :D
RăspundețiȘtergere@Arcadio- ma bucur ca te-am dat gata cu reteta mea. Vreau si eu o ceasca din ce bei tu ;-)
RăspundețiȘtergereCarissima, complimenti per questa meravigliosa conserva!! Adoro le tue immagini, sono stupende!!! Bravissima, un abbraccio e buon fine settimana
RăspundețiȘtergere@Lady- grazie, carissima, un abbraccio per ti e buon weekend!
RăspundețiȘtergereCred ca sunt foarte gustosi si arata foarte bine .Te pup!
RăspundețiȘtergere@Nela-sunt foarte iuti, mai ales de la Pikant Fix Iute.pup
RăspundețiȘtergereCe mai pregatiri de toamna.... bravo...
RăspundețiȘtergere@Sara- mi-am suflecat putin manecile...pupik
RăspundețiȘtergereUh, ce minunatii ai pregatit draga Janet.Iti multumesc si pentru cuvintele frumoase.
RăspundețiȘtergereHa,ha,ha...Lily draga sunt eu, Liana, si tot eu ti-am scris ;-)
RăspundețiȘtergereDa ai dreptate!Scuza-ma Liana, inca trebuie sa-mi revin.Desi ne-am scris mai mult noi doua, tot pe Janet am nominat-o.Oare pentru ca-i din Brasov?''Mii de scuze!
RăspundețiȘtergereLilly-esti iertata! ;-))pup
RăspundețiȘtergereune très bonne idée cette recette
RăspundețiȘtergereje prends note
bonne soirée
Fimere- c'est tres bon, tu sais?
RăspundețiȘtergereUne manière de conserver les concombres que je ne connaissais pas du tout.
RăspundețiȘtergereCa doit être très bon.
Bon dimanche.
Nadji- tu es tres gentile, merci!
RăspundețiȘtergere