![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgmOstOP0ZofBA04MxVw4dZ__rTYi8uqmRNDqYGdWRUEEyiy4TKIHHY9G5v3feYd3A-QpHzlZ0VVb6klZCwN_bAWzso_fCl2agQ4XyRxkkQwS-0LLx7XrgD6jLJJaDeUqylY2oXkHEkFBrF/s320/Picture+740.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwSaJIfiVQWbDtnfUmqsV4Z6YbR6L7NuoEV6bMCRAZlMnvhZoDK5cjsDbiT0_SAewAnhfafA9xnxKyf4hetFD9tZFMm7ZFxIl4ymyPfo9jIW2RWFq79Sju2DK-4JBk0cfY9GspAYmPqHQd/s320/Picture+735.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKe8PFM6AoICM06RL3jXfflItHpY3tKDH0irVP7mdGDkqCSsB03Q0l4T-4hcpH8fuY6Z8zAelZnFq9dFVG5KQdhfHS1-h5pyhQzRDb7_GH0zEziDKsGACTkZi_N_d4WWo63eYpx3Ksp75f/s320/Picture+737.jpg)
Prima data am preparat aceasta reteta in primul meu an de casatorie si i-am ramas fidela ;)
In scurta mea vacanta la tara, la ai mei, din luna trecuta(august), am preparat-o rapid, entuziasmata de decorul natural. :woohoo:
Plus "accesoriile" facute de tata: "funia" de ardei iuti si "buchetul" de usturoi. ;-)
Timp de preparare: cca o ora
Ingrediente pentru 4 borcane:
2 kg castraveti,
4 ardei rosii,
3 ardei verzi,
2 ardei iuti(rosu si verde),
12 catei de usturoi,
8 fire de cimbru,
1 plic Dr.Oetker Pikant Fix Iute.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxmqFKHIpEzi-DwH09rfferndFix3ZTqXHNmxexuM8zPTW4e13cfUFllAo0i_8WkvBjcKoD6OlcZaejpmEDUTXYlsEcPh0pR4ge5BpjrXVRWf0ta656LS6zpPP9lUcQm5CXZweKcKMAker/s320/Picture+704.jpg)
Mod de preparare:
Se spala bine castravetii si ardeii.
Se curata de samburi si se taie in lungime, in felii groase de circa 1 cm.
Ardeii iuti se spala, se taie in rondele si se indeparteaza semintele.
Se cojeste usturoiul si se taie in jumatate pe lung.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzwRxrlFNLUX5Ob668NPrNbbd82bjhBTlDgFd3XkCTq1pwVzmJjYzpw-n-E4uTHJf-w9yl7-r6L8eoPBfnR0O-AnDATIwjGEkxdFdXk7002aFn55C4Z-KpyNzuit8y7hIjs9EDnc8xd_V4/s320/Picture+705.jpg)
Se pune la fiert otetul, se adauga apa conform instructiunilor de pe plic.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgkMso8A5q7kk4LrgyR7ruv4b034aBbDhlvrnBF1Db4YhOMAl5ZXIA3fnBHJ_qlQH3lGIgJvmtTWi1vdRbDk5-oRvFXFnugl3pZf0wYie-yKfLh-eKwuwbiqIJdveba-Vh_Ff7rUUWYdR6q/s320/Picture+706.jpg)
Se introduc legumele in borcanele pregatite dinainte, spalate si curatate.
Se spala cimbrul si se introduc in fiecare borcan cate doua fire.
Zeama gata preparata si fierbinte
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh91O67kQsSqjb2p5fR8bRFipxqkjDX2m1G9W3GDKV8LEHzbbTrphIuVZInZ4LFbZOhFiqsUGaP2JWUCMQPm9t1NPOX1I3xcbTjwJIjd7SiZqCqxGSoauglK_rRw48XzkDFhjg65HQP1XQW/s320/Picture+707.jpg)
se toarna peste legumele frumos aranjate si se pot inchide.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCyr_KhK4O4OzIcMY82f04HLUryxzoFgBjnny3A6saIuNT74qco7p6o6SX4wnqj6U1LcGsMpq5tJLtBj6Gm7I28aB1O74DSTkA0U1arxtgsmyTdytyUI-2PXdxiCLkz_4gTD4doThxDUMt/s320/Picture+742.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0hdX6ZS-u06Hom8VuRjNn7eaS-QlOYqvuZHYzW0cB1ZgmaiKqMQKKg-sS8GYmIBEA74RGy9u2M03zJDSv7cfPnVwhyphenhyphen3fJ7nvNWnsGNyhyphenhyphenEFj62O8JoxApehghaj_OIUX0UkA2twCCb6t1/s320/Picture+738.jpg)
Castraveti iuti, cum i-au zis o prietena de-a mea ;-) Foarte iuti!!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnRkGeLHcVSwiur6A0djRzk1p0PjZX1jP1FKu6twH6pa12DxUJgH6lp6SypBfvPyzMW5N790VZPXvrpvFmbVeJVZ8eNER4APq65t5kZrA_humAr2qozVsIjPDOEhF7Fg9DTFOBipeIaWp9/s320/Picture+741.jpg)
Cu aceasta reteta am participat la concursul Conserve de toamna de pe decorix.ro si am castigat un voucher in valoare de 100 ron, iar eu mi-am ales o ascutitoare de morcov,un tir personalizat pentru fiul meu, un mic cantar de bucatarie si o forma de trandafiri.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhSoX8TAJt3VCKR-S0xwQCjOuCqY7sZfWBS56uHek8-lWRXOdpGi8VqNrXxCGLURmJ0TZR_KSVDNm_4w9Ss-gBA5pvk2iicmOi6tl-HG6OyWtVeoUyJtY6vsB8v063-pZzx65PGOMWMsLUC/s320/Picture+1370.jpg)
ottimi e molto belli da vedere! complimenti
RăspundețiȘtergereCiao cara!! Una conserva davvero fantastica!! Grazie della ricetta!! Bravissima!! Bacioni.
RăspundețiȘtergere@Puffin- grazie!
RăspundețiȘtergere@Manuela- si, certo, grazie cara! Bacione
Muica, m-ati dat gata cu reteta asta! Ma duc sa-mi beau cafeaua cu ciocolata de ardei iute sa-mi astampar pofta :D
RăspundețiȘtergere@Arcadio- ma bucur ca te-am dat gata cu reteta mea. Vreau si eu o ceasca din ce bei tu ;-)
RăspundețiȘtergereCarissima, complimenti per questa meravigliosa conserva!! Adoro le tue immagini, sono stupende!!! Bravissima, un abbraccio e buon fine settimana
RăspundețiȘtergere@Lady- grazie, carissima, un abbraccio per ti e buon weekend!
RăspundețiȘtergereCred ca sunt foarte gustosi si arata foarte bine .Te pup!
RăspundețiȘtergere@Nela-sunt foarte iuti, mai ales de la Pikant Fix Iute.pup
RăspundețiȘtergereCe mai pregatiri de toamna.... bravo...
RăspundețiȘtergere@Sara- mi-am suflecat putin manecile...pupik
RăspundețiȘtergereUh, ce minunatii ai pregatit draga Janet.Iti multumesc si pentru cuvintele frumoase.
RăspundețiȘtergereHa,ha,ha...Lily draga sunt eu, Liana, si tot eu ti-am scris ;-)
RăspundețiȘtergereDa ai dreptate!Scuza-ma Liana, inca trebuie sa-mi revin.Desi ne-am scris mai mult noi doua, tot pe Janet am nominat-o.Oare pentru ca-i din Brasov?''Mii de scuze!
RăspundețiȘtergereLilly-esti iertata! ;-))pup
RăspundețiȘtergereune très bonne idée cette recette
RăspundețiȘtergereje prends note
bonne soirée
Fimere- c'est tres bon, tu sais?
RăspundețiȘtergereUne manière de conserver les concombres que je ne connaissais pas du tout.
RăspundețiȘtergereCa doit être très bon.
Bon dimanche.
Nadji- tu es tres gentile, merci!
RăspundețiȘtergere