Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 18 septembrie 2010

Chec cu menta

MADE BY LIANA








Reteta e aproximativ aceeasi ca si la Chec zi si noapte, dar am adaptat-o si schimbat-o in functie de ingredientele folosite.
Pozele din interior nu sunt foarte luminoase si clare, deoarece le-am facut la mama acasa, unde am fost plecati o saptamana in luna august si am cumparat margarina Rama, cu gandul sa fac ceva bun.
Doar fotografiile din exterior au iesit clare, decorul natural fiind perfect!

Ingrediente:

3 oua,
250 g zahar pudra,
250 g faina,
150 g margarina Rama,
2 lg de lapte,
1 pachet praf de copt,
50-100g menta.

Pt.glazura:
100g ciocolata menaj,
30g margarina Rama.

Pt.decor:
frunze de menta,
bomboane de menta.





Am rupt din gradina mamei cele mai frumoase frunze de menta, pe care le-am spalat, sters si ales, apoi le-am tocat marunt. Nu le-am cantarit, nu stiu ce greutate au avut...poate 50-100g...





Se freaca margarina Rama pana ce devine spuma,




apoi se adauga zaharul, ouale,




si faina cu praful de copt, pe care l-am stins in cele doua linguri de lapte caldut





apoi am adaugat menta



si am amestecat bine.

Se unge forma de chec cu margarina, apoi se infaineaza si se toarna compozitia.




Se coace la un foc potrivit timp de 30-40 de minute, apoi se scoate si se lasa la racit.

Ciocolata de menaj am rupt-o in bucati, am pus aprox. 30 g margarina Rama




si cand s-a omogenizat compozitia, am turnat-o peste checul racit.

Dupa ce s-a racit si ciocolata, am presarat stelute de menta, gasite la buticul din mijlocul satului...nu mi-a venit sa cred, ca la noi, in Timisoara, n-am vazut.





A avut o aroma fina, nemaipomenita de menta acest chec si am fost incantati de el!

9 comentarii :

  1. Draga Liana, de asta imi place mie de tine. Stii si tu sa freci menta ca mine :))! Delicios trebuie sa fi fost checul tau!
    Pupici si weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. wow! Imi plac la nebunie felul in care prezinti tu retetele :) Te imbie sa le gusti numaidecat.

    RăspundețiȘtergere
  3. I love the taste of mint and chocolate together. Your cake must taste delicious!

    RăspundețiȘtergere
  4. che bello e che goloso!bravissima!!un abbraccio!

    RăspundețiȘtergere
  5. Minunat arata iar decorul este pe masura.
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce ideie faina, trebuie sa fie un gust super...Zdravo kuvarice.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragilor, va multumesc frumos pt.complimente!
    La vara, cand voi merge la ai mei, am sa-l refac cu siguranta!

    RăspundețiȘtergere
  8. L-am facut si eu, dar cu esenta de menta, am ramas fara menta in gradina :(
    Multumesc pentru inspiratie, Liana!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.