MADE BY LIANA
Reteta e aproximativ aceeasi ca si la Chec zi si noapte, dar am adaptat-o si schimbat-o in functie de ingredientele folosite.
Pozele din interior nu sunt foarte luminoase si clare, deoarece le-am facut la mama acasa, unde am fost plecati o saptamana in luna august si am cumparat margarina Rama, cu gandul sa fac ceva bun.
Doar fotografiile din exterior au iesit clare, decorul natural fiind perfect!
Ingrediente:
3 oua,
250 g zahar pudra,
250 g faina,
150 g margarina Rama,
2 lg de lapte,
1 pachet praf de copt,
50-100g menta.
Pt.glazura:
100g ciocolata menaj,
30g margarina Rama.
Pt.decor:
frunze de menta,
bomboane de menta.
Am rupt din gradina mamei cele mai frumoase frunze de menta, pe care le-am spalat, sters si ales, apoi le-am tocat marunt. Nu le-am cantarit, nu stiu ce greutate au avut...poate 50-100g...
Se freaca margarina Rama pana ce devine spuma,
apoi se adauga zaharul, ouale,
si faina cu praful de copt, pe care l-am stins in cele doua linguri de lapte caldut
apoi am adaugat menta
si am amestecat bine.
Se unge forma de chec cu margarina, apoi se infaineaza si se toarna compozitia.
Se coace la un foc potrivit timp de 30-40 de minute, apoi se scoate si se lasa la racit.
Ciocolata de menaj am rupt-o in bucati, am pus aprox. 30 g margarina Rama
si cand s-a omogenizat compozitia, am turnat-o peste checul racit.
Dupa ce s-a racit si ciocolata, am presarat stelute de menta, gasite la buticul din mijlocul satului...nu mi-a venit sa cred, ca la noi, in Timisoara, n-am vazut.
A avut o aroma fina, nemaipomenita de menta acest chec si am fost incantati de el!
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
sâmbătă, 18 septembrie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
bella idea..complimenti!!
RăspundețiȘtergereCiaoo
Draga Liana, de asta imi place mie de tine. Stii si tu sa freci menta ca mine :))! Delicios trebuie sa fi fost checul tau!
RăspundețiȘtergerePupici si weekend placut!
wow! Imi plac la nebunie felul in care prezinti tu retetele :) Te imbie sa le gusti numaidecat.
RăspundețiȘtergereI love the taste of mint and chocolate together. Your cake must taste delicious!
RăspundețiȘtergereche bello e che goloso!bravissima!!un abbraccio!
RăspundețiȘtergereMinunat arata iar decorul este pe masura.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Ce ideie faina, trebuie sa fie un gust super...Zdravo kuvarice.
RăspundețiȘtergereDragilor, va multumesc frumos pt.complimente!
RăspundețiȘtergereLa vara, cand voi merge la ai mei, am sa-l refac cu siguranta!
L-am facut si eu, dar cu esenta de menta, am ramas fara menta in gradina :(
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru inspiratie, Liana!