Made by Liana
Demult vroiam sa fac o pizza cu aluat facut de mana mea...si azi mi-am pus in aplicare planul. Si-am cautat prin revistele mele, pana am gasit aceasta reteta in revista Femeia de azi.
Ingredientele si modul de preparare al aluatului l-am respectat intocmai, in rest...cu ce-am avut eu prin frigider si prin camara.
Portii: 6
Calorii: 425
Timp: 55 min.
Dificultate: medie
Ingrediente:
3 carnati afumati,
1 conserva de porumb,
1 ardei capia rosu,
1 ceapa rosie,
bulion,
oregano,
cascaval.
Pentru aluat:
400g faina,
25g drojdie,
150 ml lapte,
100 ml ulei de masline,
1 lingurita de sare,
1/2 lingurita zahar.
Mod de preparare:
Dizolva rojdia in laptele caldut, impreuna cu zaharul si cu sarea si toarna peste faina.
Toarna uleiul si framanta usor.
Din cand in cand, adauga apa calduta pana cand aluatul se desprinde de pe mana.
Foarte putina apa am adaugat, vreo 4-5 linguri, deoarece s-a legat imediat.
Acopera aluatul si lasa-l sa creasca 30 de minute. Eu cred ca l-am lasat 1h...deh, treburi, ala micu' etc.
Intinde aluatul in doua foi potrivit de groase si aseaza-le in tavi unse cu ulei.
Eu am folosit forma de tarta si o tava pt.prajituri...cu chiu cu vai mi-a ajuns blatul...
Unge blaturile cu sos/bulion si presara cascaval ras.
Repartizeaza porumbul, ceapa rosie taiata rondele, felii de carnati din belsug, rondele de ardei, oregano si iar cascaval.
Lasa la cuptor aproximativ 35 de minute.
As fi golit si o sticla de vin rosu, atat de buna a fost ;-)
Poftiti la pizzaaaaaaaaaaaaaaaaa!!
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
vineri, 10 septembrie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
O pizza rustica,imbietoare.
RăspundețiȘtergereSe vede ca e deja frig.Dam drumul la cuptoare :)
Ce haios e cutitul tau de pizza! Eu am facut o singura incercare sa fac pizza cu mana mea si nu mi-a placut deloc ce a iesit. Probabil trebuie sa ai sange de italian ca sa iasa cum trebuie o pizza :)
RăspundețiȘtergerefrumoase imagini,o pizza pe cinste!
RăspundețiȘtergereBuna, arta super pizza, ai pus de toate pe ea numai am sa te rog cand o sa mai faci, sa pui cascaval bucatele pe ea dar in ultimu minut inainte sa o scoti din cuptor si ai sa-mi dai dreptate, pentru ca daca pui inainte cascavalul se topeste se arde si nu se mai vede, sper ca o sa incerci. Sa nu razi niciodata cascaval marunt. Zdravo...
RăspundețiȘtergereune pizza bien alléchant, je viens pour récupérer un morceau
RăspundețiȘtergerebonne soirée
@Lia- l-as aprinde zilnic ;-)
RăspundețiȘtergere@Kadia-te asigur ca n-am sange de italian absolut deloc! Pur si simplu trebuie sa simti aluatul, la fel cum simti corpul persoanei iubite cand ii faci masaj sau altceva...totul se face cu dragoste, nu-i asa? ;-)
Ah, si setul de pizza l-am castigat la un concurs Dr.Oetker.
@Alison-in cinstea noastra!
@Surac- tu stii ca ai dreptate? Asa voi face data viitoare!Iti multumesc frumos pt.sfaturi! Jiveli!
@Fimere-un morceau pour toi avec plaisir!