Made by Liana
Am gasit aceasta reteta pe capacul iaurtului Danone si mi-am zis sa o pun in practica.
Bineinteles, cu mici modificari ;-)
Portii:5
Timp de preparare:20 min.
Timp de asteptare:5h
Ingrediente:
100g zmeura,
200g mure
80g zahar,
140g iaurt natural Danone,
170g iaurt de zmeura Muller,
2 linguri zeama de lamaie,
50g fulgi de nuca de cocos,
200 ml lapte.
Preparare:
1. Intr-un castron, oparesti fulgii de cocos cu laptele fierbinte.
Acoperi vasul pentru 10 minute, apoi strecori laptele, care va imprumuta astfel aroma nucilor de cocos.
2. Speli zmeura, o cureti de codite si o lasi sa se scurga.
Zeama pe care a lasat-o am pus-o pe foc si am turnat zahar cu nemiluita pana s-a facut un sirop gros ca mierea.Cu el am ornat inghetata la final ;-)
Am cumparat doua paharele din piata, de la o batrana, si le-am pus in congelator...dupa ce le-am decongelat si le-am pus la scurs, nu a fost mai mult de 100g...
Murele le-am cules din cartier,
chiar in aceea zi...este o unitate militara chiar in capatul cartierului, iar zidurile s-au umplut de mure...
Iaurtul natural Danone l-am mixat cu zaharul,
apoi si cu murele, iar iaurtul de zmeura Muller cu zmeura, normal, si n-am mai pus zahar deloc, pt. ca iaurtul de la Muller a fost excesiv de dulce!!
Am adaugat laptele cu aroma de cocos, cate 50 ml in fiecare castron,
apoi si zeama de lamaie, cate o lingurita in fiecare castron.
3. Am turnat cele doua compozitii tot intr-o caserola de inghetata, una peste cealalta,
si peste aproape o ora am mixat cu blenderul de mana, ca sa nu ramana ace de gheata si compozitia sa fie mai cremoasa, deci nicio sansa sa se vada doua culori cum as fi vrut....
Cum aceasta operatie am facut-o seara, ne-am ospatat a doua zi...
cam asa arata textura inghetatei...
acrisoara si de o culoare spendida, inghetata...plus siropul extrem de dulce de zmeura, mmmm...
Am deschis larg ferestrele balconului si desi era putin dupa pranz, cerul era intunecat pt. ca urma o repriza de ploaie... nucul din fata blocului mi-a oferit un decor natural, cum altu-i nu-i...
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
sâmbătă, 31 iulie 2010
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
arata de zile mari,liana,ce arome!
RăspundețiȘtergere@ Alison- paharul e pt. tine! ;-))
RăspundețiȘtergereVad ca fetele nu stau,faina inghetata.Hocu i ja malo,pozdrav...
RăspundețiȘtergereArata minunat! A...sa nu mai spun ca te admir pt curajul de a culege mure din tufisurile alea! Eu fugeam urland si daca mi se atingea un lujer de picior! :))
RăspundețiȘtergere@Surac-da,da, nu stau deloc ;-) daca vrei putin, putin iti dau, daca zici...ciao!
RăspundețiȘtergere@ Boabe de cafea- stai sa vezi cati tzantzari m-au piscat si cati fluturi m-au speriat...:-))pupici
Culoarea e super, chiar daca nu ti-au iesit doua culori... cred ca s-a terminat repede. Pupik.
RăspundețiȘtergere@Sara- puteam sa fac sa-mi iasa doua culori daca le puneam in vase separate si sa le pun impreuna doar dupa ce le-am mixat prima data...o sa stiu data viitoare.pupik
RăspundețiȘtergereCe poate fi mai bun in aceste zile calduroase de vara decat o inghetata.........si mai ales cand este facuta in casa.........delicioasa, delicioasa.
RăspundețiȘtergereUn sfarsit de sapatamana minunat!
Mi-ai facut pofta.Tare fain arata.
RăspundețiȘtergereSa ai o seara frumoasa.
La cules de mure! asta faceam in fiecare vara cand ma duceam la bunici … acum foarte multi ani, din nefericire. Iar inghetata arata atat de bine incat aproape am curaj sa incerc s-o fac. Mi se pare greu de facut in general, si n-am avut curaj sa incerc sa fac inghetata pana acum. Dar tare bine arata la tine. Si sunt convinsa ca este si buna la gust!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos nucul tau :)
une glace bien fraiche et parfumée comme je les aime, impossible d'y résister
RăspundețiȘtergerebonne soirée
@Maria- delicioasa si acrisoara, numai bine sa iti astampere setea...sau focul din inima ;-))
RăspundețiȘtergere@Micul-te servesc?
@Kadia-io la bunici culegeam zmeura, mure nu aveau...cum sa nu te incumeti sa o faci? trebuie! Cat despre nucul meu, numai de bine, el ne tine racoare vara si ne imbogateste visele, iarna ;-)
@Fimere-laisse moi te servir
Ciao cara!! Ma che delizia!! Una bella coppa la mangerei volentieri adesso!! Bravissima!! Bacioni.
RăspundețiȘtergere@Manu-ma si, certo, una coppa para ti! Baci
RăspundețiȘtergerewow che meraviglia!!!complimenti!!
RăspundețiȘtergereFederica-grazie!
RăspundețiȘtergerebuonaaaaaaa!!!
RăspundețiȘtergerearata intr`un mare fel <3
RăspundețiȘtergere