Made by Liana
Aveam pofta de clatite si cum tot am zis ca voi face cu cacao, sa fie "negre", uite ca am facut.
Nu intamplator aveam si inghetata, deci m-am gandit la un aranjament inedit.
Reteta de clatite o gasiti aici.
Inghetata este de iaurt cu zmeura si mure, iar reteta o gasiti aici.
Din compozitia de clatite mi-au iesit 16 clatite, deci 8-8.
Dupa ce am facut clatitele albe, am pus in compozitia ramasa o lingura de cacao pe care am cernut-o, apoi am dat-o la blender pt. a scapa de cocoloase. Am mai pus doua linguri de zahar.
Dupa ce s-au racit toate clatitele, am inceput sa le pregatesc.
Peste o clatita alba am pus crema de ciocolata,
apoi am pus o clatita neagra si le-am infasurat strans-strans in forma de sul.
Le-am mai umplut si cu dulceata de visine, dar fara visine, sa nu iasa bombat turnuletul...Apoi le-am dat la frigider pt. o ora.
Am luat un sul de clatite-cel cu dulceata de visine si le-am taiat in bucati, drept intr-o parte si oblic in cealalta, astfel incat sa stea "drepti in picioare" si sa aiba un varf oblic, ascutit.
Pe o farfurie am turnat sirop de zmeura, am asezat doua globuri de Inghetata cu iaurt, zmeura si mure, am pus patru bucati de clatite si am ornat cu mure si sirop de zmeura.
Un desert regal, a zis ajutorul de bucatar ;-)
Si eu m-am simtit ca o regina...desi, m-am servit singura...;-)
Cu acesta reteta am participat in luna august, 2010, pe reteteculinare.ro la concursul Retete cu inghetate. Eu am obtinut locul III si am primit, ca si cele de pe primele locuri, cele 7 volume ale lui Radu Anton Roman, Povestile bucatariei romanesti, si cele 15 volume, aparute la Jurnalul National, ale lui Jamie Olivier.
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Arata minunat!Stiu ca-ti plac clatitele, le transformi in arta culinara!O zi buna!
RăspundețiȘtergereCu asa desert si eu m-as simti regina!
RăspundețiȘtergerePrezentare exceptionala,demna de un festin regal!
Felicitari,Liana!
GRACIAS AMIGAS POR ESOS PREMIOS TAN HERMOSOS
RăspundețiȘtergereLOS RETIRE AHORA PUES ESTUVE CON EL COMPUTADOR MALO
MILES DE GRACIAS POR SU REGALO
YA LO TENGO PUBLCADO
BESOS INFINITAS GRACIAS
PRIETENII Vă mulţumim pentru cele care PREMII FRUMOASE
ÎNLĂTURAŢI ACUM trebui, prin urmare CU MALO COMPUTER
THANKS pentru mii de cadou
Am publc
mulţumiri Infinit Besos
@Lilly-multumesc mult pt. aprecieri, esti o draguta!
RăspundețiȘtergere@Carmen-Ana- daca vrei si tu sa fii regina, vino la mine si te servesc ;-))
@Angelica- com muito praser,para ti!
Am servit si eu o clatita, dar si inghetata. Merci.
RăspundețiȘtergereSuper idee, iar aranjamentul de revista, ce sa mai vorbim.Felicitari!
RăspundețiȘtergereYummy, yummy......doble porción para mi.
RăspundețiȘtergereBesos
che bel dolce! ora me lo leggo per bene col traduttore!
RăspundețiȘtergere@Sara- cu mare drag, sa-ti fie de bine!pupik
RăspundețiȘtergere@Vio- multumesc frumos!
@Annie- com mucho gusto!beso
@Giulia- grazie!
Ciao cara!! Un abbinamento perfetto!! Una vera delizia!!Bravissima!! Bacioni.
RăspundețiȘtergereAsta da si dulce si racoritor acuma chiar ca vreau si eu.Pozdrav.Kako samo imas vremena ja radim pa kad stignem kuci nemam volju da jos vrtim oko jela,vredna si ti, ajde sve najbolje.
RăspundețiȘtergereCe pofta mi-ai facut, Liana! Cred ca au fost tare bune clatitele. Aranjamentul a iesit absolut minunat! Felicitari!
RăspundețiȘtergere@Manuela- grazie mille, cara, baci!
RăspundețiȘtergere@Surac- hvala puno!pozdrav!
@Boabe de cafea- te invit cu drag la o portie;-)...au fost bune clatitele, dar in combinatie cu inghetata acrisoara de zmeura si mure, au fost de-li-cioa-se!!!
draga mea prezentarea ta este arta culinara in toata puterea ccuvantului.desi arata de vis ,clatatite nu mai fac pana nu sunt sigura ca sunt singura acasa.pupici multi
RăspundețiȘtergeretes crêpes me font saliver!!!
RăspundețiȘtergereaccompagnées d'une boule de glace ...c'est le bonheur
j'adore
bonne journée
No, bine ca ai pus clatitele astea acum, cand a inceput postul. O sa incerc niste piscoturi mai bine :(
RăspundețiȘtergereSarah- multumesc frumos! E mai bine sa imparti cu cineva drag mancarea si sa-ti opresti si tie o portie generoasa, ca doar cine imparte, parte-si face, nu-i asa? ;-)pupici multi
RăspundețiȘtergere@Fimere-oui, oui, le bonheur supreme, merci!
@Robert-no bine ca vii luni dupa duminica mare, cand le-am postat eu, ca doar puteai linistit sa mananci. Da'poti sa-ti faci clatite de post cu apa minerala, faina, ulei, zahar si mere...daca stii...;-)
Ooo ce desert minunat si apetisant tocmai bun pentru gustul meu .Te pup
RăspundețiȘtergere@Nela- a fost si pe gustul nostru ;-)pup
RăspundețiȘtergeredoamne ce bine arata,un desert grozav...SALIVEZ!
RăspundețiȘtergere@Craita- las'nu mai saliva, ca am o portie pt. tine ;-)
RăspundețiȘtergeremm delicioase clatite!
RăspundețiȘtergerevolumele lui Jamie la care concurs au fost? le-am ratat :(
Merci, VDaiana!
RăspundețiȘtergereAtat cartile lui R.A.R., cat si cele ale lui J.O. le-am castigat la acelasi concurs.
Foarte faina idee! Mi-am permis sa prezint reteta ta pe blogul meu pentru ca imi place foarte mult si vreau s-o vada si altii! :)
RăspundețiȘtergereMerci! chiar si-un mic ajutor, conteaza ;-)
RăspundețiȘtergereLiana, am primit un comentariu in care mi se reprosa ca am folosit ideea ta si nu am citat sursa. Imi pare rau pentru incident, dar realmente nu am vazut clatitele tale pana in acest moment. Am constatat ca exista diferente intre ingredientele folosite si chiar modul de asamblare. Daca doresti pot adauga link catre blogul tau, dar repetet nu acest post a fost inspiratia mea. Toate cele bune!
RăspundețiȘtergereDraga Nicol, in trei ani de zile de cand detin acest blog am asistat la multe certuri pe seama sursei. Unele se cred masterchef si isi permit sa "inventeze" retete, chiar daca e evident ca s-au inspirat de undeva, dar le lipseste respectul pentru munca colegului/colegei sale, ca sa recunoasca acest lucru.De asemenea, sunt si "bucatarese" celebre prin blogosfera care chiar daca precizeaza sursa, nu se obosesc sa puna si link spre aceea reteta, ceea ce tot lipsa de respect e. Sa nu mai vorbim despre multumiri, ca e prea mult. Chiar daca reteta se schimba, ingredientele difera, e evident ca toti ne inspiram de undeva. Eu ma inspir cel mai mult din reviste si carti de bucate si precizez de fiecare data acest lucru, pt. ca schimband unele ingrediente dintr-o reteta sau facand aranjamentul in stilul meu, "autoarele" acelei retete au fost complet nemultumite, astfel incat am decis sa nu ma mai inspir din blogosfera. Faci cum crezi de cuviinta. Numai bine!
RăspundețiȘtergerearata minunat domnita mea <3
RăspundețiȘtergereiar de gust nu mai spun :D