![](http://4.bp.blogspot.com/_QUXDk6aZNKU/TA_eau3IZuI/AAAAAAAACLU/qFZoBJnc8Ek/s320/Picture+141.jpg)
![](http://4.bp.blogspot.com/_QUXDk6aZNKU/TA_fjfntObI/AAAAAAAACLs/81fiKm2_dW8/s320/Picture+143.jpg)
Aveam vreo cinci pungi de fasole boabe la congelator si mi-am zis ca e cazul sa "sacrific" una dintre ele, preparand o salata.
Reteta o am din revista Numai pentru tine.
Ingrediente:
2 conserve(a 400g)de fasole alba,
2 cepe mijlocii,
1 catel de usturoi,
4 linguri de otet,
2 linguri de suc de lamaie,
sare,
piper,
4 linguri de ulei de masline,
8 rosii mici,
150 g masline negre,
busuioc pt. ornat.
Mod de preparare:
Se pune fasolea intr-o strecuratoare si se spala daca e nevoie.
Eu am lasat-o peste noapte in apa rece, am fiert-o in doua ape si am mai lasat-o pe aragaz pana cand boabele au fost bine fierte.
Se curata ceapa, se taie marunt si se adauga la fasole. Eu am avut ceapa rosie;-)
![](http://2.bp.blogspot.com/_QUXDk6aZNKU/TA_c9O7IHCI/AAAAAAAACKs/xwjyO3W4urM/s320/Picture+131.jpg)
Se curata usturoiul si se toaca.
Se amesteca usturoiul cu otet, suc de lamaie, sare si piper. Eu am pus si o lingura de otet balsamic, dar mai bine nu puneam...
![](http://1.bp.blogspot.com/_QUXDk6aZNKU/TA_dQtyhxCI/AAAAAAAACK0/9GMxQlvnJC0/s320/Picture+132.jpg)
Se adauga uleiul si se amesteca bine.
Se toarna amestecul peste fasole si se lasa sa se patrunda cca o ora.
Se spala rosiile, se taie felii si se aranjeaza pe fiecare farfurie. Se adauga salata. Se pun maslinele. Se orneaza cu frunze de busuioc.
![](http://1.bp.blogspot.com/_QUXDk6aZNKU/TA_djT0eCkI/AAAAAAAACK8/e_LKv1of7Lw/s320/Picture+139.jpg)
Eu am avut frunze de busuioc la congelator, nu proaspete, de aceea sunt cam "sifonate"...
![](http://4.bp.blogspot.com/_QUXDk6aZNKU/TA_dyUX9YTI/AAAAAAAACLI/iMN5zLFAgLc/s320/Picture+140.jpg)
Ciao cara!! Grazie per essere passata da me!! Anch'io mi sono unita ai tuoi sostenitori!!!Baci.
RăspundețiȘtergereLiana,iti multumesc din suflet pentru urari!!!!Esti o scumpica!!!
RăspundețiȘtergereIti doresc numai bine!!!
Buna fasolica....mmmmm!!!
Je t'échange une salade contre une tartelette.
RăspundețiȘtergereD'accord?
A bientôt.
Uma delícia de prato e bem colorido, bjs.
RăspundețiȘtergereEu am niste laude "Numai pentru tine"! :D
RăspundețiȘtergereLiana draga,in familia mea se papa fasole,in ritm alert!
RăspundețiȘtergereAsa ca o sa-ti imprumut reteta si o voi "presta" in vinerea asta!
Imi place aranjamentul!
Manuela-si,si ho visto, cara...baci
RăspundețiȘtergereJudy- cu multa placere!
Nadji-je suis d'accord, biensur!
Nani- obrigada!
Arcadia-"Pentru ca merit?" ;-)
Carmen-merci frumos! Cred ca mai tb sa sacrific o punga de fasole si saptamana asta...puuup
este asa de apetisanta, plus aranjamentul de culori...
RăspundețiȘtergereMerci, Sara! Farfuria aia si-a meritat cu prisosinta banii...
RăspundețiȘtergereArata bine ,dar n-are carne :)))
RăspundețiȘtergere