Made by Liana
Ingrediente:
4-5 cartofi,
350g carne macinata de vita,
1 morcov,
1 ardei gras,
1 ceapa,
1 plic Sos Pesto cu peperoncini de la Kotanyi,
cas de oaie,
bulion,
50 ml vin rosu.
Pt.sos :
2 oua
ierburi aromate(patrunjel, telina, busuioc)
bulion cu ardei iute.
Pt.decor :
1 rosie.
Pregătire:
Se unge cu margarina un vas de yena.
Se fierb cartofii in coaja, se curata cand sunt reci si se taie felii pe orizontala.
Morcovul, ardeiul si ceapa se toaca marunt- la robot, apoi se pun la distuit intr-o oala cu putin ulei. Cand ceapa devine transparenta, se adauga carnea macinata de vita si se amesteca.
Se adauga bulion cu ardei iute-facut de mama!:-) si cand e aproape gata, turnam si 50 ml de vin rosu.
Se prepara sosul de pesto de la Kotanyi astfel: 50 ml apa in care au fiert cartofii cu 50 ml apa rece se amesteca cu continutul plicului si se toarna peste carne, lasand sa fiarba 2-3 minute.(se procedeaza la fel ca la Pastele Ardei iute)
Aranjam feliile de cartofi fierti pe fundul vasului, apoi un rand de carne macinata,
un rand de cas de oaie, un rand de cartofi, carne macra si cas.
Batem bine doua oua, asezonam cu plante aromatice si adaugam bulion cu ardei iute.
Varsam sosul peste compozitia din vasul de yena si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam 30 min. Dupa 15 min. vasul de yena se intoarce astfel incat sa se rumeneasca si pe partea cealalta.
Deoarece sosul pesto e foarte iute si bulionul la fel, nu e necesar sa adaugam sare si piper, doar cine vrea...iar casul mai ia din iuteala.
Se serveste alaturi de o rosie...sau o salata de rosii...
De obicei, mancarurile iuti, in care se foloseste ardeiul iute se numesc simplu: Diavolo. De ce nu ar fi si sufleul meu la fel, mi-am zis? Ca doar e foarte iute!
O sectiune foarte tare...tare iute!hi,hi,hi!
Merge de minune cu un pahar de vin rosu sec.
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Bun sufleul asta de cartofi...o idee buna!
RăspundețiȘtergeremie imi plac mancarurile picante :-P
o zi buna!
Multumesc, Nicoleta!
RăspundețiȘtergereMerita sa-l incerci :-)
O zi faina!
Que linda participação! Pabéns!
RăspundețiȘtergereObrigada por participar!
Já tem votação lá no Eu Mulher.
Bjs