
Am gasit reteta aceasta rasfoind vol. I al Dulciurilor de casa din 1985...cartea a apartinut mamei mele si e cam ferfenita, dar am oblojit-o in ultimii 15 ani de cand i-am confiscat-o...hi, hi, hi...si folosit-o.
Ingrediente:
1 1/2 pahar zahar pudra,
3 lg ulei,
1 ou,
300 g faina,
1 varf cutit de bicarbonat dizolvat in rom,
vanilie,
coaja de lamaie.
Pt. decor:
zahar,
nuci,
alune,
migdale.
Preparare:
Se arde intr-un vas 1/2 pahar zahar, se stinge cu 1/2 pahar apa (eu am folosit cestile de cafea)



si-am amestecat si-am rasamestecat pana a devenit clar ca coniacul..ups, scuze cacofonia ;-)

si se lasa sa se raceasca.
Eu dupa ce am facut operatia aceasta, m-am culcat...si-am dormit vreo doua ore...dupa-masa. Cand m-am trezit, m-am apucat de restu'...:_)
Se toarna faina, eu intotdeauna o cern, intr-un castron, se adauga zaharul ars racit, oul, uleiul, bicarbonatul- eu l-am stins in jumatate de fiola de esenta de rom...

vanilia-1 plic de zahar vanilat si un pahar de zahar. Pai, paharul avea vreo 200 g si zaharul ars inca 100 g, deci 300 de g in total, la 300 g faina mi s-a parut cam mult, am gustat-era intr-adevar foarteee dulce, astfel incat n-am pus decat jumatate de pahar, adica 100 g.
Se amesteca bine si se bat cu telul- eu cu mixeru'...
Se aseaza intr-o forma de chec unsa cu unt- eu am pus-o in forma de guguluf ca-mi place mai mult- si se coace la foc potrivit 30-35 de minute.

Mirosea in toata casa a turta dulce, jur! Daca puneam scortisoara, ghimbir, cuisoare, zau ca era turta dulce.
Asaaa...si am ales sa pun peste chec alune, nuci si migdale caramelizate. Nu ma intrebati cantitati, dupa ochi...Am varsat cred ca restul de zahar 100 g si cand s-a lichefiat am aruncat samburii mult aromati

...restu'...e istorie! ha, ha, ha!


Pun de-un ceai cu fructe si ii pregatesc special cateva felii Corinei!
Cine mai vrea?
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu