Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 23 martie 2010

Sufleu Diavolo

Made by Liana



Ingrediente:

4-5 cartofi,
350g carne macinata de vita,
1 morcov,
1 ardei gras,
1 ceapa,
1 plic Sos Pesto cu peperoncini de la Kotanyi,
cas de oaie,
bulion,
50 ml vin rosu.

Pt.sos :
2 oua
ierburi aromate(patrunjel, telina, busuioc)
bulion cu ardei iute.

Pt.decor :
1 rosie.



Pregătire:

Se unge cu margarina un vas de yena.

Se fierb cartofii in coaja, se curata cand sunt reci si se taie felii pe orizontala.
Morcovul, ardeiul si ceapa se toaca marunt- la robot, apoi se pun la distuit intr-o oala cu putin ulei. Cand ceapa devine transparenta, se adauga carnea macinata de vita si se amesteca.
Se adauga bulion cu ardei iute-facut de mama!:-) si cand e aproape gata, turnam si 50 ml de vin rosu.
Se prepara sosul de pesto de la Kotanyi astfel: 50 ml apa in care au fiert cartofii cu 50 ml apa rece se amesteca cu continutul plicului si se toarna peste carne, lasand sa fiarba 2-3 minute.(se procedeaza la fel ca la Pastele Ardei iute)
Aranjam feliile de cartofi fierti pe fundul vasului, apoi un rand de carne macinata,



un rand de cas de oaie, un rand de cartofi, carne macra si cas.

Batem bine doua oua, asezonam cu plante aromatice si adaugam bulion cu ardei iute.
Varsam sosul peste compozitia din vasul de yena si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam 30 min. Dupa 15 min. vasul de yena se intoarce astfel incat sa se rumeneasca si pe partea cealalta.

Deoarece sosul pesto e foarte iute si bulionul la fel, nu e necesar sa adaugam sare si piper, doar cine vrea...iar casul mai ia din iuteala.

Se serveste alaturi de o rosie...sau o salata de rosii...



De obicei, mancarurile iuti, in care se foloseste ardeiul iute se numesc simplu: Diavolo. De ce nu ar fi si sufleul meu la fel, mi-am zis? Ca doar e foarte iute!



O sectiune foarte tare...tare iute!hi,hi,hi!



Merge de minune cu un pahar de vin rosu sec.

sâmbătă, 20 martie 2010

Pachetele de primavara

MADE BY LIANA





Prima data am mancat pachetele de primavara la un restaurant chinezesc din Timisoara prin '97 sau '98, nu mai tin minte exact.
Si tot am vrut sa le fac asa ca am luat la rasfoit gugalu' si am luat cate un pic din mai multe retete, pana le-am facut pe placul meu.

Ingrediente:
1 pachet aluat foietaj,
o varza mijlocie,
1 ardei verde,
1 ardei rosu,
o telina mica,
o legatura de ceapa verde,
o leg. de usturoi verde,
5 morcovi,
vegeta,
boia dulce,
sos de soya,
sare,
piper,
1 ou pt. uns.




Pregătire:

Legumele se spala, se curata si se taie bastonase.



Doar ceapa si usturoiul se toaca marunt, in afara de cozi, care se lasa intregi.

Se pune o oala mare si incapatoare pe foc, se toarna uleiul, iar cand acesta e incins se adauga ceapa si usturoiul,



apoi toate legumele si la sfarsit, varza.



Se asezoneaza cu 2 lg de vegeta, 2 lg de boia dulce, 3-4 lg sos de soya, sare si piper.

Daca trebuie se adauga si putina apa. Cand se inmoaie varza, trageti deoparte.

Legumele trebuie sa ramana intregi, nu fierte, dar nici prajite, ci crocante!

Aluatul de foietaj fiind f.fraged se acopera si se tine acoperit in permanenta cu un prosop curat umed, trecut prin apa si stors bine.



Altfel, foile se lipesc, se rup si...se arunca!

Se taie toate foile in jumatate,pe latime, iar o jumatate in doua, tot pe latime.

Intr-un castron se bate bine oul.

Se ia cu lingura din umplutura si se pune pe foaie la baza,



se ung marginile cu ou, ca sa nu se dezlipeasca in ulei, se impacheteaza pornind de la colturi



si se ruleaza, se infasoara intocmai ca o sarma.



Si cand e gata impachetata, trebuie sa o ungeti cu ou.
Dintr-un pachet de foietaj am folosit absolut toate foile si mi-au iesit 48 de pachetele! Si din umplutura mi-a mai ramas doar 2 linguri!

Pachetele date cu ou se scalda apoi intr-o baie de ulei incins.



Cand devin aurii se scot pe un servet de hartie ca sa se absoarba uleiul in exces si se servesc cu diferite sosuri( de soya, de ardei iute, smantana etc.).

Foarte crocante




Pofta mare!

duminică, 14 martie 2010

Inghetata Mars cu sos de ciocolata Snickers in bol de portocala

Made by LIANA





Uhuuu, ce titlu lung, mai bine ii ziceam Inghetata Liana, ca e preferata mea, dar am zis sa nu o supar pe Laura Sava de pe blogul careia am luat reteta de Inghetata cu batoane Mars si Sosul de ciocolata-mii de multumiri, Laura scumpa!
Si bolul de portocale e dupa reteta partenerei mele dragi de blog, Janet! Pupici amandorura!!!

Ingrediente pentru inghetata:

6 batoane mici Mars(150g),
1 cana de lapte,
300 ml frisca lichida,
2 lg zahar,
4 galbenusuri.




Ingrediente pentru sos:


175 g ciocolata menaj,
2 batoane mici Snickers,
50 g zahar,
150 ml apa/frisca lichida.



Ingrediente pentru bolul de portocala:

2 portocale,
1 plic gelatina,
3 lg zahar.


Inghetata...Se amesteca batoanele Mars cu laptele si frisca pana ce se dizolva batoanele.




Cand incep sa fiarba, opriti focul si dati la o parte. Eu l-am pus la racit pe balcon...
Bateti galbenusurile cu zaharul pana devine ca o crema.




Bateti amestecul de lapte cald-al meu s-a racit pe balcon, ca a fost frig...-putin cate putin in crema formata din galbenusuri si lasati sa se raceasca.




Turnati intr-o forma si puneti la congelator.
Tot intr-o cutie de inghetata am pus...



Dupa o ora scoateti si mixati.
Dati din nou la congeltor.

Sosul...Nu am avut decat o ciocolata amaruie cu alune de la Heidi, de 90 de g...si am mai gasit prin dulapul cu dulciuri trei bucatele de ciocolata Kandia cu lapte...deci vreo 100g...plus cele doua batoane mici de Snickers...am pus cei 50 g de zahar pe foc, apoi cand s-a topit am adaugat ciocolatele...am adaugat 100 ml frisca lichida, m-am gandit ca iese mai gustos decat cu 150 ml apa...si asa a fost! putin cate putin sa vad daca e necesara toata, din moment ce nu am avut cantitatea de ciocolata suficienta...asa si am fiert la foc iute cca 20 de min.



o cana plina trei sferturi cu sos...




Prepararea bolului de portocala
Aveti aici modul de preparare:


Doar va mai spun ca plicul de gelatina de la Dr. Oetker l-am dizolvat in 50 ml suc de portocala si 50 ml apa si am pus trei lingurite de zahar, apoi dupa 10 min. am pus gelatina pe aburi pana s-a lichefiat. Am vrut sa fie dulce, ca sa pot manca feliile de portocala dupa aceea, hi,hi, hi!!!






Doua portocale am folosit pe care le-am crestat dupa ce le-am taiat rondele.




Aspectul a fost de milioane si musafirii au ramas profund impresionati si incantati!

Salata germana cu cartofi

MADE BY LIANA



Tot o reteta propusa de catre Kotanyi pe siteul ardei-iute.ro
Chiar ne-a placut!

Cartofii noi, un adevarat deliciu, contin fibre si vitamine si sunt foarte satiosi. Incearca aceasta reteta germana de salata, pentru cina, cand este putin mai racoare si doresti sa mananci ceva consistent.

Ingrediente si cantitati:

8 cartofi decojiti si taiati felii,
8 felii subtiri de sunca slaba,
1 ceasca masline verzi,
2 lingurite otet,
1/2 ceasca patrunjel Kotanyi,
4 cepe verzi (sau rosii) taiate rondele,
sare si piper, dupa gust din rasnitele Kotanyi.

Mod de preparare:

1. Pune la fiert cartofii intr-o oala mare cu apa si putina sare din rasnita Kotanyi. Dupa ce s-au fiert, lasa-i sa se raceasca.

2. Taie-i apoi cubulete, adauga sunca,



maslinele negre, ca verzi n-am avut si nici patrunjel Kotanyi-ci doar uscat si ceapa verde rondele.



Amesteca otetul, sarea si piperul din rasnitele Kotanyi si adauga-le salatei,




dupa care poti servi.

Salata cu nuca, mar si portocala

Made by Liana


Reteta acestei salate a fost propusa pe siteul ardei-iute.ro de catre Kotanyi.
Am realizat-o in felul meu...

O salata extrem de gustoasa, sanatoasa si savuroasa, datorita gustului dulce-acrisor.
Este foarte usor de preparat - in 20 de minute, vei putea pregati sase portii delicioase pentru toti cei dragi.

Ingrediente si cantitati:

2 linguri otet din vin rosu,
2 1/2 linguri suc de portocale si 1 portocala decojita,
1/2 cana stafide,
4 mere, preferabil din 2-3 soiuri diferite,
2/3 cana cu nuca prajita si taiata bucati mari,
2 linguri ulei de masline extra-virgin,
sare,
piper negru, proaspat macinat din rasnita Kotanyi.


Mod de preparare:

1. Intr-un vas de dimensiuni mari-ei, nu chiar asa mari-, amesteca otetul, sucul de portocala si stafidele.



2. Curata merele, indeparteaza cotorul, dupa care taie-le, impreuna cu portocala decojita, in bucati mici. V-am spus ca am facut-o in felul meu, deci am taiat si merele si portocala in rondele, dupa ce le-am indepartat cotorul.




3. Se combina fructele cu amestecul de sus si se adauga nuca si celelalte ingrediente. Eu am pus stafidele in mijlocul gol al fructelor si am presarat nuca pe langa...



Am facut doua portii...una pentru mine si una pentru tine...:_)

Chec din albusuri







Iar mi-au ramas niste albusuri...si am gasit in carticica mea, Dulciuri de casa, reteta urmatoare...numai ca aici poarta numele de Chec alb I-existand si varianta II-bineinteles, dar am ales sa schimb titlul in Chec din albusuri pentru ca nu e alb deloc...

Ingrediente:

1 pahar de albusuri(5),
1 pahar zahar pudra,
1 pahar faina,
1 praf de copt,
100g unt,
vanilie,
50 g nuci,
50 g stafide,
50 g rahat,
zeama de lamaie.

Se bat albusurile cu zaharul si vanilia. Eu am pus doua pahare de zahar...asa fac mereu cand e vorba de albusuri...
Separat se topeste untul -la microunde- si se incorporeaza in albus impreuna cu faina-proaspat cernuta, punand o lingura de unt, una de faina pana cand se termina cantitatile.
Praful de copt se dizolva intr-o lingurita de zeama de lamaie.
Se curata si se spala stafidele, se tai nucile subtiri si rahatul in cuburi mici si se introduc in compozitie amestecand usor de tot.




Se toarna intr-o forma de chec- eu prefer forma de guguluf- bine unsa cu unt si tapetata cu faina





si se aseaza la copt, la foc potrivit cca 35 de minute.

Gata scos din cuptor



Cateva felii foarte colorate...vedeti de ce nu i-am spus Chec alb? ;-)





Va astept la o cafea si la o felie de chec!


Coada de somon cu nuca

Made by Liana





Am gasit aceasta reteta in rev. Femeia de azi mai demult, am facut-o atunci, cred ca anul trecut si acum nu am mai gasit reteta, am facut-o din amintiri...in orice caz, pestele nu era somon.
Dar, chiar si asa, sa stiti ca nuca nu schimba gustul pestelui absolut deloc.

Ingrediente:

3 cozi de somon,
1 ou,
faina,
nuca,
lamaie,
sare ,
piper.


Pregătire:

Se curata somonul de solzi, se spala bine in apa rece, apoi se pune la scurs pe un servet.
Se stropeste cu zeama de la o lamaie si se condimenteaza cu sare si piper. Se pune la rece 30 min.




Se incinge o tigaie, se pune ulei si cand e fierbinte uleiul punem bucatile de somon trecute prin faina, oul batut si nuca.




Eu am ales sa-l pun in nuca dupa ce l-am scos din tigaie, deoarece nu-mi place nuca arsa sau prajita.




Voi procedati cum credeti de cuviinta.

Se serveste cu garnitura de cartofi natur cu sos de smantana cu verdeata.


Culoarea asta roz a somonului ma termina...hi,hi,hi!





Pofta mare!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.