Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 11 august 2013

Orez cu lapte cu mere caramelizate si ciocolata













Desertul de duminica, desertul copilariei: orez cu lapte.
Intr-o forma moderna, dupa reteta celor de la  Funky Chefs (AlexPetricean&Bogdan Alexandrescu) din concursul PurParty, dar in varianta mea.
Si cu varianta mea, am castigat Pur pentru un an de zile ;-) Sotul meu e multumit acum :P


Pentru 2 portii

Ingrediente: 
 
250g orez arborio,
1 l lapte,
100g ciocolata neagra 75% cacao,
100ml miere albine,
30g zahar brun,
1 buc. lime/lamaie,
5g scortisoara macinata,
100g fructe de padure,
20g cacao pudra,
3 mere golden,
1buc. portocala,
2ml ulei masline.

Mod de preparare:

Orezul se caleste cu 2 ml in ulei masline pana devine sticlos (aproximativ 2 minute), apoi se adauga laptele, mierea si scortisoara, impreuna cu putina coaja de lime sau lamaie rasa si se lasa la fiert, pana orezul devine pufos. 
Eu am adaugat si un baton de vanilie taiat in doua.



Se scurge excesul de lapte si se pastreaza pentru servire si se scoate batonul de vanilie.


Merele se curata de coaja si cotor, apoi se taie marunt sau se dau pe razatoarea mare.
 Intr-o tigaie adaugam zaharul brun si sucul de la o portocala; cand zaharul se topeste, adaugam merele rase si amestecam pe foc mediu, pana ce sucul scade. 



La sfarsit adaugam fructele de padure si lasam in tigaie. Farfuria se pudreaza cu cacao, asezam orezul iar deasupra radem cicocolata neagra si asezam caramelul de mere impreuna cu fructele de padure.
 Eu am renuntat la fructele de padure , doar am ornat cu o zmeura.

Orezul cu lapte l-am pus intr-o forma de silicon in forma de stea, l-am rasturnat pe o farfurie,iar merele caramelizate le-am aranjat sub forma de coada. Coada stelutei, cometei.
Am presarat ciocolata si gata.









Un comentariu :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.