Chiar daca ai frigiderul plin de mancare, cand copilul tau iti cere pizza, iti sufleci manecile si te apuci sa framanti aluatul. Parca ai avea de ales, nu-i asa? :P
M-am hotarat sa fac minipizza, deoarece am avut niste copiii in vizita. Si cum stim cat de mofturosi sunt unii, m-am decis sa prepar una simpla si gustoasa!!Pizza Margherita!!
Pentru ca nu eram sigura ca se scrie Margherita sau Marguerita, m-am informat si am aflat ca aceasta pizza poarta numele reginei Margherita, sotia regelui Umberto I al Italiei, de cand, intr-o calatorie prin tara, in 1889, a vazut oamenii de rand mancand paine plata cu putine ingrediente deasupra si a cerut si ea. Brutarul Esposito i-a pregatit trei feluri de pizza reginei, dar ei i-a placut cel mai mult cea cu ingrediente colorate care intruchipau steagul Italiei: rosii, mozzarella si busucioc. Si uite asa, aceasta pizza ii poarta numele. ;-)
Cu aceasta reteta particip la Provocarea Dulce Romanie, gazduita in aceasta luna de Diana de la Disturbingly Delicious, avand ca tema Rosia si Arome de vacanta, arome de vara.
Ingrediente pentru aluat:
400g faina alba 000,
200ml apa calda,
1/2 cub de drojdie de bere sau 1 plic drojdie uscata,
3 linguri ulei de masline extravirgin,
1 lingurita de zahar,
sare.
Pentru umplutura:
kechup,
250g baby mozzarella,
250g rosii cherry,
oregano,
15 frunze de busuioc.
Mod de preparare:
Aluatul:
Dizolva drojdia sfaramata in apa calduta. Adauga un praf de sare, zaharul si uleiul de masline; amesteca energic cu o lingura si toarna peste faina asezata in forma de fantana.
Framanta bine aluatul, strange-l in forma de bila, presara-l cu faina si pune-l intr-un castron tapetat cu faina. Lasa-l circa 2 ore sa creasca, apoi imparte-l in numarul de portii dorite. Modeleaza-le si pe acestea in forma de bila,-eu am facut patru-acopera-le cu un servet si lasa-le sa mai creasca o ora.
Dintr-o bila de aluat iese un blat cu diametrul 22cm, cat are tava mea de pizza.
De data aceasta, dintr-o bila, am facut alte trei mici, pentru minipizza. Cu celelalte trei bile am facut trei pizza mari, cu diferite umpluturi.
Bilele mici de aluat le-am aplatizat cu mainile, le-am facut si marginile si nu au depasit masura palmei mele. Toate trei au incaput intr-o tava normala pentru cuptor. Ah, trebuie sa va spun ca am stropit hartia de copt cu ulei de masline, apoi am asezat cele trei blaturi.
Am pus kechup-facut de soacra-mea peste blat, apoi cate patru bucati de baby mozzarella si inca o jumatate in centrul fiecarei pizze si cate patru rosii cherry pe fiecare pizza.
Am presarat oregano si am dat tava la cuptorul incins la 220 de grade, pentru 20 de minute.
Proaspat scoase din cuptor!!! Fierbinti!! Am pus frunze de busuioc -spalate si sterse- pe ele si s-au oparit dragele de ele, asa ca le-am dat jos si am astepat sa se raceasca pizzele, culmea, ca sa pun alte frunze proaspete. Noroc ca aveam, mi-a cumparat sotul meu o tufa de busuioc foarte bogata!
Aceste minipizza sunt foarte potrivite pentru petrecerile cu copii sau pentru copiii veniti in vizita. Sunt atat de fericiti!!
Vreti si voi? ;-)
Awww, ce pizza minunata! Iti multumesc Liana ca te-ai gandit la mine si ii multumesc si lui Chef Tudor ca te-a determinat sa pregatesti aceste mini margherite delicioase. O zi frumoasa, dragii mei. xoxo
RăspundețiȘtergereMmmm...ce bunatate!!!
RăspundețiȘtergereFac săptămână viitoare ,doar c-o s-o fac picanta .
RăspundețiȘtergere