![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGpa6tWQP8nIea7fsQc-Q44Jr7sKw9gL2Yh2c_2vACk34Hjd6jBZ0AeKgxUpm9hfhrgHSfeLxMUq3dwZQQPjsfoYxjkoBjDuEknoanmFUNG8xacs4JJtFGazMOw2YaAp_1w5WaphKn5IGH/s320/Picture+414.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-NSLObgGoEUM4Np7UslQlSyxEYjaCEXlYEfwlx422XxuO1t4_k_aQWBJc2aJhiLGtD9-96myZzW-DS7l6jBVVFEf4-5oi3jzHxNEuDPmnF6rQ6EoxGzVWHODqgIeS-PloVlSUbMgMbRd3/s320/Picture+412.jpg)
Nu am facut pana acum ciorba de dovlecei...dar daca am cumparat, am zis sa fac si o ciorba. Si n-am regretat...toti am mancat si ne-a placut foarte mult.
E perfecta pt. o zi fierbinte de vara.
Reteta am gasit-o in rev. Libertatea Retete.
Portii:4
Preparare: 30 min.
Ingrediente:
500g dovlecei,
un morcov,
o felie de telina,
un pastarnac,
un ardei gras,
3 cepe verzi,
ulei de masline,
375ml iaurt,
o legatura de marar proaspat,
sare,
piper.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixDmDsbhVyOlka1i70lEWApfnTkOH5QGAgvcdTAyvQ4H5Dq5N2LW1c5v-pNaBkkBANW4_VuHELeNlK6mvBI4hwre9n2hDYP-OfMAAFqTl5kJm36XMDJNM0MdupWqRyXEL9u8eFlcPtYTm2/s320/Picture+349.jpg)
Mod de preparare:
1. Legumele se spala foarte bine.
Ceapa se toaca marunt.
Morcovul si telina- eu n-am avut telina... se dau pe ochiurile mari ale razatoarei.
Ardeiul se taie in felii lungi, groase de 4-5 mm.
Pe mine m-a ajutat robotul si de data asta...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBp1Da2ncd_24rWYKd-g6-N3cv7qLbqbNgxGIpPQJ_hetaOKLL9nERRCJjcVV_g2Yzd4_Syt6xFg8-hWXX9o5XC73nvl9_YzP6cRKhePC0G0a5_dqQC6OHmaII8qm8Ik7Q19TVUz3duanc/s320/Picture+397.jpg)
2. Toate acestea se pun la calit in tigaia wok, in ulei de masline extravirgin...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhDlWLrrki-NSOJNCDLpmwxi12g17BOq5D60w6E7scdyfBEWrHHdIeK8U3Jabg8ZvgvgbxKnpfdz685HR18lXMu1JITQAYp5CBpD3wKxwmLEe4WQIfqpmRvzXlJv7f-jT7heCZwrtmSyV_L/s320/Picture+350.jpg)
Dupa ce se rumensc putin (4-5 min.), se sting cu apa fierbinte si se mai lasa la fiert 10-12 min.
3. Dovlcelul se taie in bucati medii- eu l-am taiat felii, iar apoi felia in patru in forma de cruce,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLMtMeQajYaWY2LRafCdo0imdDwy4VcNyFZBJlgmccdtxO7gq9SGNjvC7rA-L4jVNfB4Yvs9rg0NmB9kjDmCWC1lA45q6BpZkn8Hk6ODzXJcTSgNuMy7KEtHawHgElxo93pxlMgSuYo-o6/s320/Picture+398.jpg)
si se adauga in ciorba.
Dupa alte 10 minute de fiert, se adauga iaurtul-am pus o cutie mare de 375g- se sareaza si se pipereaza dupa gust-se presara mararul tocat fin si se mai lasa 4-5 minute la foc foarte mic, timp in care se amesteca des.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjph02kT9i2FJIa-IST_dbDitbPvRJa935F9-F-jQSWlV7I-xiXPogjwlmJpyzzx8jNUKleXf348WEi3XyHrvfpl8xxs8NEGzUbKA2LbaYlC-kRZLyDVxxVYMb6SJLtO8ykqKZYhfcpGu-V/s320/Picture+410.jpg)
4. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrmsi7NJoQH_hRvIK1ekgYh9p1hY9MAkcfqFRxRCAjgQFAH5ek2n-_X4-cemeGx-tKzg6Ls9nIQBArnD3eTnQH1CEIaYQ_Fi4aCX4QCNWf4jN2R-WbtdsDPy-LAeKKRSpBSYknmhXHrZ3v/s320/Picture+413.jpg)
Se serveste atat calda, cat si rece.
Me encantaría comerla pero caliente
RăspundețiȘtergereHoy hace fro y esta nevando
besos
Angelica- si, caliente para ti ;-)besos
RăspundețiȘtergereCiao cara!! Ma che bella zuppa!! Ricca di verdure e molto originale!! Sei bravissima!! Bacioni.
RăspundețiȘtergereBuna si racoritoare pe canicula asta. Pupik.
RăspundețiȘtergere@Manuela- grazie mille!baci
RăspundețiȘtergere@Sara- chiar asa ;-)pupik
Sa vedem ce mai fac fetele,asta e ciorba perfecta pentru mine, buna pentru caldurile astea.Pozdravljam kuvaricu.
RăspundețiȘtergere@Surac- o portie cu drag si pentru tine. Hvala ti!
RăspundețiȘtergere