Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 15 februarie 2012

Retete in concursul "Ce-ti pofteste inima"

Retete frumoase, retete inimoase, retete cu multa dragoste am primit in concurs.
Din pacate, prietene dragi noua nu au fost atente la regulament si nu ne-au trimis minim 3 poze cu prepararea retetei in pasi si nu ar fi fost corect fata de celelalte participante care au respectat aceasta regula, sa le acceptam. Plus, de asta, riscam sa fim acuzate ca ne-am incalcat propriul regulament.
Ne pare extrem de rau Jana Mirea si Nicol, inimioarele de la voi ne-au incantat de-a dreptul si va rog sa nu fiti suparate, cu siguranta data viitoare veti fi pregatite. Grofova Nicoleta -de asemenea ne-a trimis o reteta extraordinara de cupcakes, dar nu era in forma de inimioara, asa cum am cerut sa fie oricare preparat, fie el aperitiv, felul doi sau desert. Am mai primit o reteta de la Bejan Nicoleta, fara nicio poza, din pacate, deci nu a fost inscrisa in concurs.

Incepem postarea retetelor in ordinea trimiterii mailurilor cu retete sau link de pe blog:

1.Clipe dulci(Anastasia): Prajitura tavalita (Lamington) pentru Valentine's Day!

2.Daniele: Inimioare de cartofi cu pui si ciuperci

3.Xandrinne si ale ei ispravi culinare: Inimioare cu nuca

4.Andreea Lazar- Tarta cu ciocolata si curmale

Ingrediente pentru crusta ( “blatul” ): o cana de curmala, o cana de seminte de floarea soarelui, cacao (2- 3 linguri);
Pentru crema: 1/2 cana de miere, 1 banana, cacao (2-3 linguri);
Pentru ornat: fructe diverse ( kiwi, in cazul meu).
Mod de preparare: Tarta cu ciocolata si curmale
Maruntim semintele ori cu masina /rasnita ori le punem intr-un prosop curat si le batem; pisam curmalele cu furculita cat se poate, apoi cu mixerul,
la fel, cat putem, pentru ca e o compozitie mai dura. Amestecam apoi curmalele cu praful de seminte si cacaua si cel mai bine framantam cu mainile ( parerea mea este ca mainile sunt cele mai bune instrumente de gatit ), pana se face o crusta lipicioasa pe care o punem pe o farfurie sa-i dam o forma sau o punem intr-o forma; am facut o inimioara.
Asa zisa crema, am facut-o amestecand mierea cu banana pisata si cu cacaua si am omogenizat cu mixerul.


Am turnat crema peste crusta si am ornat cu kiwi.




5. Simona Bucur- Apple pie

Pentru foaie avem nevoie de: 150 unt,1 ou,100 g zahar brun,putina esenta sau zahar vanilat
Pentru umplutura:6 mere golden mari decojite si taiate cuburi mici,1/2 lingurita scortisoara,3 linguri de zahar brun ,3 linguri ulei

1.Intru-un bol amestecam untul(la temperatura camerei),adaugam oul si esenta de vanilie dupa care incorporam faina in care am pus praful de copt..Se adauga faina astfel incat aluatul sa se desprinda usor de pe peretii vasului dupa care se rastoarna pe o planseta si se framanta cu mana.


2.Se imparte aluatul in 2 parti egale.
3.Cu sucitorul intindem o foaie subtire pe care o asezam intr-o tava rotunda,acoperind fundul si peretii tavii.Surplusul de aluat se taie cu un cutit.
4.Merele ,scortisoara, zaharul si uleiul(cu rol de inmuiere a bucatilor de mere) se fierb la foc micpana se raceste tot zaharul si apoi sa lasa sa se raceasca.Cand umplutura de mere este rece se toarna merele in tava si se niveleaza cu ajutorul unei spatule.
5.Din a 2a parte a aluatului se intinde o foaie care se decupeaza cu ajutorul unei forme de inimi
si se aseaza una langa alta in cerc peste umplutura de mere.

6.Placinta se da la foc potivit si se lasa 30-35 minute sau pana se rumeneste.
7.Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.

6. Laura Mimmi- Islere Inimioare


7. Ce a mai gatit Timea- Inimioare sarate


8. DiaMar-Bucataria galbena- Tarta cu crema de lamaie




9.La Vera in bucatarie- Tort cu nuca inimioara


10.Nita Florina -Tort inima
Ingrediente: Blat: 70g ciocolata,6 albusuri,150g zahar pudra,5galbenusuri,80g faina
1 lingura praf de copt.
Ciocolata se topeste in bain marie si se da deoparte sa se racoreasca bine,
Albusurile se bat spuma si se adauga si zaharul mai spre sfarsit,
Galbenusurile se amesteca cu ciocolata, se adauga si faina, apoi pt ca iese o compozite mai tare o inmuiati cu putin albus batut spuma (se poate amesteca fara frica)
Se incorporeaza delicat restul de albusuri si se coace in cuptorul inclazit in prealabil 30 minute!

Crema: 100ml lapt,150g miez de nuca macinat,1 galbenus,150g zahar pudra,160g unt lasat la temperatura camerei,2 linguri de esenta rom.
Laptele se da in clocot se adauga miezul de nuca, oul si zaharul, se da deoparte sa se racoreacsa apoi se amesteca cu untul, esenta de rom si se da la rece!
Am glazurat`o cu : 70g ciocolata + 70ml frisca lichida se tin in bain marie amestecand usurel pana se topeste ciocolata si se obtine o masa compacta, se adauga 20g zahar pudra apoi 20g unt !
Decor : frisca cu bombonele sidefate!


11. Felicia Maciuca-Eclere inimioara


Coji: 250 ml apa,100 ml ulei, 4 oua, 150 g făină, un praf de sare
Crema: 1 plic budinca ciocolata, 400 ml lapte, 100 g unt, esenta rom, 1 lingura cacao, 100 g zahar, 200 ml frisca ,ciocolata pentru finisare ( optional)
Intr-o crăticioară pe foc se pune uleiul, apa şi sarea.Când au clocotit se pune toată făina o data. Se amestecă si se lasă la răcit.
Ouăle se încorporează în compoziţia călduţă unul câte unul amestecând bine după fiecare.
Cu un poş, in tava tapetată cu hârtie de copt se ,,desenează,, inimioare din cocă.

Se dă tava la cuptor, încins la cca.180 grade si se coc cojile 20-25 minute fără a deschide însă uşa.
Praful de budincă se amestecă cu cacaua, zahărul şi puţin lapte rece. Compoziţia se taornă în restul de lapte şi se fierbe pe foc mic până s-a îngroşat. Se lasă la răcit amestecând periodic . Când crema este rece se încorporează untul frecat spumă şi esenţa.
Cojile se taie în două pe orizontală, se pune un strat de crema apoi unul de frisca.

Se decorează cu ciocolată topită sau cu zahăr pudră.


12. Ion Giurgiu Serban- Inimioare zâmbăreţe cu crenvuşti


Pentru o porţie ai nevoie de : 2 crenvuşti de pui, 2 ouă, sare, cabanos, unt
Cei doi crenvuşti se taie pe lung rămânând însă prinşi în partea superioară. Cu grijă cele două capete se unesc prinzându-le cu o scobitoare.


Într-o tigaie se topeşte puţin unt şi se pun inimioarele de crenvuşti. Oul se bate cu un praf de sare şi se toarnă în interiorul inimilor.
Daca va curge ou nu este nici o problema pentru ca la final poate fi indepartat. Se adaugă câteva feliute de cabanos şi se prăjesc toate la foc mic pe ambele părti.

13.Lia va gateste- Tortulet inimioara



14.Grigore Mihaela- Inimioare de ciocolata duo


Ingrediente: 500 gr zahar, 200 gr unt (la temperatura camerei), 500 gr lapte praf, 3 linguri cacao, esenta de rom (dupa preferinte), 150 ml apa.
Mod de preparare: Zaharul, untul, apa si laptele praf se impart in doua parti egale. Se amesteca o parte de lapte praf cu cacaua si se trec prin sita. Se amesteca o parte de zahar cu una de apa si se fierb cam 10 minute, pana se leaga un sirop, fara ca zaharul sa se caramelizeze. Se adauga jumatate din unt taiat cubulete si se ia vasul de pe foc. Se amesteca pana se topeste untul, apoi se adauga esenta de rom, iar la final se adauga laptele praf amestecat cu cacaua. Se amesteca energic, pentru a nu se forma cocoloase (eu am folosit bratele de framantat ale mixerului), cat este cald, pana se obtine o masa omogena. Se intinde si se niveleaza intr-o tava (dreptunghiulara am folosit eu) unsa cu putin ulei.

Se lasa la rece si se prepara intre timp ciocolata alba, din ingredientele ramase, in acelasi mod ca si cea neagra. Cand este gata, se toarna in tava
peste ciocolata neagra si se da la rece pentru 2-3 ore. Se scoate apoi din tava si se taie in forma de inimioare.

15.Restauratul de acasa
- Inimioare cu zmeura


16. Kaiyo Aino- Gustare de Valentine's


17.Pansy's recipes- Cupcakes cu zmeura



18. Caietul cu retete (Violeta Postolache)
-Inima de ciocolata cu crema de cocos



19. Kadia- Clafoutis cu pere





Acestea sunt cele 19 retete calificate in concurs si tinem sa va multumim tuturor pentru participare si pentru retetele inimoase, preparate din suflet pentru cei dragi si va astepam cu drag si la alte concursuri.

In 17 februarie seara, dupa ora 21, vom afisa castigatorii alesi prin tragere la sorti, random.org.

Va reamintim maniera de extragere: primul extras va castiga premiul al treilea-tavile de briose in forma de inima oferite de Janet, al doilea extras va castiga setul de doua cani de ceai cu lingurite de portelan Yves Roches- oferit de Liana, iar al treilea extras va castiga premiul intai- doua cani in forma de inimioara si un set de 6 forme de silicon in forma de inimioara de la sponsorul nostru Decorix, caruia ii multumim frumos pentru promptitudine si generozitate.

Va dorim din inima mult noroc la tragerea la sorti!!

Liana&Janet

vineri, 10 februarie 2012

Cupcakes cu mascarpone si cafea

Made by Liana






Aceste minunate si gustoase cupcakes le-am facut special pentru Kadia cu ocazia zilei sale de nastere si i le-am "servit" la cina surpriza pe care i-am pregatit-o pe 28 ianuarie a.c. Si iata cum, tot la Kadia ajung, deoarece ea gazduieste concursul Cupcakes. Are premii minunate si nemaivazute, ca doar sunt din Elvetia, deci va invit cu drag sa participati si voi, mai ales ca e un concurs cu juriu si inscrierile se fac pana pe 10 martie a.c. ;-)

Reteta am gasit-o in revista Click pentru femei sub denumirea de "Briose...", dar ca sa nu avem iar discutii ca briosele se fac doar cu drojdie si muffins/cupcakes-urile doar cu praf de copt, iata...sunt cupcakes :P


Ingrediente:

1 lingura cafea macinata,
50g pulbere de cappuccino,
100 ml apa,
2 oua,
100g zahar,
150g mascarpone,
200g faina,
1 plic praf de copt,
1 lingura cacao,
50 ml ulei.

Pentru decor:

150 ml frisca lichida,
1 pachet zahar vanilat,
150g mascarpone,
12 boabe de cafea.


Mod de preparare:

1.Se toarna apa fiarta peste cafea si cappuccino, se amesteca si se lasa sa se decanteze si sa se raceasca.
Ouale se bat spuma cu zaharul si se adauga 150g mascarpone.




2.Se adauga amestecul de cafea




si faina amestecata cu praful de copt si cacaua. In cele din urma se adauga uleiul si se omogenizeaza totul.

3.Se ung si se tapeteaza cu pesmet cupele de cupcakes sau se toarna aluatul in hartii speciale.




Se introduce forma in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute.

4.Se bate frisca cu zaharul vanilat si se incorporeaza usor 150g de mascarpone, dupa care se pune intr-un pos.


5.Se taie un capac orizontal la fiecare cupcakes, se pune crema cu frisca si se aseaza deaupra capacul.



Se decoreaza partea de sus a fiecarei cupcakes cu crema si cu boabele de cafea.




Eu am servit si o cafea cu crema de mascarpone alaturi ;-)


Au fost incredibil de fragede si pufoase, aromate si gustoase datorita mascarponelui din compozitia aluatului. Trebuie sa le incercati, zau asa ;-)

marți, 7 februarie 2012

Concurs "Ce-ti pofteste inima!"

Made by Liana&Janet


Mare concurs mareeeeee!
Cu ocazia implinirii a trei ani de blog, am decis sa lansam primul nostru concurs. Pentru acest lucru ne-am gandit sa dam premii inimoase, trei la numar si sa cerem preparate la fel de inimoase.Vom premia trei participanti, cum altfel? ;-) In plus, se aproprie Valentine's Day, nu-i asa?

Avem si un sponsor inimos: Decorix, caruia ii multumim frumos pentru promptitudinea cu care ne-a raspuns si pentru generozitatea cu care ofera doua cani in forma de inima


si un set de sase forme de silicon in forma de inima:


Si asta nu e tot!!!

Eu, Liana Toma, ofer un set de doua cani de ceai cu lingurite din portelan Yves Rocher:


Iar Aneta Frunza a.k.a.Janet ofera doua tavi de briose in forma de inima:


Ia ziceti, la ce premiu va pofteste inima, huh? ;-)

Si-acum, premiile fiind prezentate, iata care sunt cerintele, pentru fiecare participant:

1.Sa dea like la pagina de fb Decorix aici

2.Sa dea like la pagina de fb Pe masa din bucatarie aici

3.Sa prepare un aperitiv sau un felul doi sau un desert-in forma de inimioara. Nu se accepta decat o singura reteta de participant.Retetele care nu respecta cerinta concursului, nu vor fi publicate. Daca un participant e gasit vinovat de insusirea unei retete si de fotografii care nu-i apartin, acesta va fi descalificat si dezvaluit oprobiului public.

4. Fiecare participant trebuie sa lase un comentariu la aceasta postare cu numele de fb cu care a dat like paginilor de mai sus.

Toate retetele se trimit pe adresa de email: pemasadinbucatarie@yahoo.ro, iar ele vor fi publicate intr-un post separat in ordinea trimiterii.Daca aveti blog, postati reteta si specificati ca participati la concursul "Ce-ti pofteste inima" de pe blogul Pe masa din bucatarie si puneti link spre aceasta postare, apoi trimiteti pe email doar un link spre ea. Cine nu are blog, va trebui sa trimita reteta si cateva fotografii din timpul prepararii ei(minim 3), precum si poza finala.Se accepta doar postarile de azi, 7 februarie a.c. si pana in 14 februarie inclusiv, ora 23:59.

Concursul incepe de azi, 7 februarie si se incheie pe 14 februarie, ora 23:59. In maxim 3 zile de la sfarsitul concursului se vor afisa castigatorii alesi prin tragere la sorti, random.org., in urmatoarea ordine: primul numar extras va castiga tavile de briose, al doilea numar extras va castiga setul de cesti Yves Rocher, iar al treilea si ultimul numar extras va castiga premiile de la Decorix.
In termen de 3 zile de la anuntarea castigatorilor, acestia sunt rugati sa trimita la aceeasi adresa de email-pemasadinbucatarie@yahoo.ro- o copie/fotografie dupa cartea de identitate si un numar de telefon ca sa putem expedia premiile.
Premiile se expediaza doar pe teritoriul Romaniei. O persoana nu poate castiga decat un premiu.
Premiile nerevendicate vor mai fi puse in joc inca o data. Daca nici de data aceasta nu vor fi revendicate si nu vor fi indeplinite conditiile participarii, premiile vor ramane in posesia organizatorilor.

Asteptam cu drag retetele voastre inimoase si va dorim mult noroc la tragerea la sorti! <3 Liana&Janet P.S. Concursul nostru este promovat pe Konkurs.ro - portal de concursuri si promotii.

sâmbătă, 4 februarie 2012

Cotlet de porc cu clatite de cartofi

MADE BY LIANA






O friptura de nerefuzat, parol!
Eu am avut doua bucati micute de cotlet de porc, dar in reteta pe care am gasit-o in revista Click Pofta Buna nr.2/2011, era cu muschi de vitel.
Si cu aceasta reteta am mers la sigur la aniversarea surioarei mele din Elvetia, Kadia, pe 28 ianuarie a.c., cand i-am pragatit o cina surpriza. Din felurile pregatite pentru ea si sotul ei, Kadia a ales sa detaliez prima data reteta de Salam de biscuiti alb cu fructe confiate, iar Vladimir a ales Cotlet de porc cu clatite de cartofi, caruia acum i-a venit randul.
Pofta buna, Vladimir! :-)


Ingrediente:

600g cotlet de porc,
250g ciuperci proaspete,
250g bacon,
4 cartofi,
4 oua,
300 ml supa de legume,
ulei pt. prajit,
o salata verde,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Speli cotletul si-l usuci cu prosoape absorbante.Eu am avut doua bucati de cotlet, cam de 300g o bucati, am taiat ambele bucati de-a lungul, astfel incat am obtinut patru felii.

Le bati cu ciocanul de snitele-am pus folie alimentara si pe fata si pe dos, ca sa nu stropesc-



si le condimentezi cu sare si piper.

Intr-o tigaie fara ulei, prajesti baconul -al meu a fost mai mult slanina-


pana cand se face jumeri.



Feliile de carne le prajesti in grasimea baconului,



pe ambele parti,



le scoti si le tii calde.

Speli ciupercile si le tai in sferturi. In grasimea in care s-au prajit bucatile de carne, pui ciupercile la calit.




Dupa cateva minute, adaugi supa si mai lasi 10-15 minute sa fiarba, pana scade lichidul.


Pentru clatitele de cartofi:

Cureti cartofii de coaja, ii speli si-i dai cruzi pe razatoarea mare intr-un castron. Condimentezi cu sare si-i lasi 10 minute, dupa care-i scurgi de zeama lasata.
Cartofii ii condimentezi cu piper,adaugi ouale si amesteci bine. Incingi putin ulei intr-o tigaie si cu o lingura pui clatitele de cartofi.


Le prajesti bine pe ambele parti.




Le servesti impreuna astfel: o clatita de cartofi, o frunza de salata verde, o felie de cotlet incarcata cu ciupercute.




Pentru Vladimir am incarcat cotletul cu mai multe jumeri-dar beneficiarul a fost sotul meu, care a fost la fel de entuziasmat ca Vladimir. ;-)))


Ah, si sa nu uit de minunatul vin de Corcova,un Pinot Noir, rosu sec, produs dupa metoda burgunda, extrem de savuros castigat pe bucatarescu.ro. Multumesc, Bucatarescu!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.