Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 18 iulie 2015

Nectar de piersici cu mentă









Se poate face nectar si fara sa fierbi fructele turnand peste ele un kilogram de zahar, apoi asteptand sa se raceasca cateva ore bune, ca sa le pasezi, strecori si pui la rece, trecand alte ore bune pana cand sa-l poti servi.
M-am gandit ca ar fi ideal sa combin piersicile din conserva SunFood, cu tot cu sirop, și sa le amestec cu piersici proaspete si putina apa minerala. A iesit un nectar pe cinste!
Va invit sa-l incercati! :-)

Timp de preparare: 20'
Ingrediente:
1 conserva compot de piersici SunFood(820g),
1 kg piersici,
10 frunze de menta,
2 linguri zahar brun,
250ml apa minerala,
1 lamaie,
1 lime.

Pentru decor:
frunze de menta,
felii de lamaie si lime.

Mod de preparare:

Lamaia se taie in doua si se stoarce cu ajutorul storcatorului manual de citrice. Sau cu lingura, furculita, pumnul-ce vreti voi :D 
Piersicile se spala, se sterg, se decojesc, se taie felii și se indeparteaza samburii. Dintr-un kilogram, vă va ramane in jur de 750-850g, ceea ce e bine. 
 Zeama de lamaie se toarna peste piersicile proaspat curatate, ca sa nu se oxideze.



 Se spala o ramura de menta cu 9-10 frunze, se scutura, se tamponeaza cu grija si se taie marunt 3-4 frunze. Pregatiti o tava pentru gheata. Eu am o tava de silicon cu note muzicale.


 Am pus menta maruntita in căușul notelor, apoi am turnat apă plata si am dat tava la congelator.


Piersicile proaspete cu tot cu zeama de lamaie se varsa in blender si se adauga 2 linguri de zahar brun. Sau puteti renunta la zahar, daca vreti, depinde de cat de dulci sunt piersicile proaspete. Ale mele nu au prea fost.
Taiati marunt si celelalte frunze de menta si puneti-le in piureul de piersici.


Piureul de piersici proaspete turnati-l apoi intr-un bol incapator, de cel putin 2 l.


Deschideti conserva de compot de piersici (jumatati) in sirop slab indulcit de la  SunFood si turnati-le in blender cu tot cu sirop, bineinteles.


Gata blenduite!



Turnati nectarul de piersici in sirop peste piureul de  piersici proaspete, amestecati, gustati si amestecati 250ml apa minerala/plata. Puteti pune mai multa sau mai putina, mie mi s-a parut ca e foarte gros fara apa si de aceea am pus putina, nu am vrut sa-l diluez deloc, ci sa ramana gros, ca un nectar.
Taiati lime-ul in doua si o jumatate stoarceti-o si turnati zeama in nectarul de piersici. Cealalta jumatate de lime taiati-o in felii subtiri.


Turnati nectar in carafa si pahare.  Mi-a iesit putin peste 1,5 l.
Scoateti si tava cu gheata si menta de la congelator.


Atat de mult mi-au placut notele muzicale inghetate cu menta, incat nu m-am putut abtine sa nu v-arat una:


Am pus notele muzicale atat in carafa, cat si in pahare, plus felii de lime.


Gata de servit:








Extrem de bun si de rapid, potrivit pentru o seara caniculara de vara!!



3 comentarii :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.