Made by Liana
Astazi, 11 iulie, este Ziua Mondiala a Ciocolatei. Si nu am putut sa nu va prezint si sa va servesc cu ceva ciocolatos si dulce.
Reteta aceasta am gasit-o in revista Libertatea pentru femei, dar...nu am facut crema, pur si simplu am folosit o crema de ciocolata la borcan. Cea mai buna crema de ciocolata la borcan: Nutella!
Ingrediente:
400g faina,
350g zahar,
50g cacao,
70g margarina/unt,
2 oua,
2 linguri miere,
200ml lapte,
1 pachet praf de copt.
Pentru glazura:
200g zahar,
200g margarina/unt,
100ml lapte,
1 esenta de rom,
3 linguri de cacao.
Mod de preparare:
1. Se amesteca toate ingredientele pentru blat,
se toarna aluatul intr-o forma unsa si tapetata si se da la cuptor pentru 45 de minute.
2.Se amesteca laptele cu zaharul si cacaua si se pune la fiert. Se adauga margarina si esenta de rom si se fierbe totul pana se obtine o glazura omogena.
3. Din blatul racit se decupeaza cu o forma rotunda sau un pahar mic, rondele.
Se pot taia in doua si se pot umple cu o crema ganache sau orice alta crema doriti. Eu le-am umplut cu Nutella.
Se aseaza toate pe un gratar, se toarna glazura peste ele uniform si se presara fistic crud taiat grosier.
Sau, daca doriti, puteti sa presarati nuca de cocos, bombonele, nuca macinata, fulgi de ciocolata sau ce va place voua ;-)
Resturile ramase de la blat le-am insiropat cu cafea, am adaugat inghetata, frisca si glazura ramasa de la prajitura. Am ornat cu bomboane mici de ciocolata si iata cum am avut doua deserturi ;-)
O zi fericita de ciocolata va doresc!!!! :* :* :*
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
miercuri, 11 iulie 2012
Turnulete de ciocolata cu fistic
Etichete:
cea mai buna crema de ciocolata
,
crema de ciocolata Nutella
,
fistic
,
glazura de ciocolata
,
prajitura cu ciocolata
,
turnulete de ciocolata
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Eu sunt un fan inrait al ciocolatei,asa ca imi plac turnuletele acestea.
RăspundețiȘtergerePup!
Oh, mai inraita decat mine nu cred ca esti! As face o baie in ciocolata chiar acum ;-))) pup
ȘtergereMmm,ce-mi plac ciocolatoasele tale!!
RăspundețiȘtergerepup si o seara buna!!
Daaaa, au fost foarte bune, crede-ma! Partea proasta e ca ne-am murdarit pe maini cu ciocolata...partea buna e ca ne-am lins degetele ;-))))
ȘtergerePrajitura ca prajitura, da ce-i in paharul ala arata ca un Coupe Jack de-l adoram si-l gaseam numai pe vremuri! Super!! pupici
RăspundețiȘtergereDaaa, exact! Am fost atat de fericita ca mi-au iesit...doua cupe, doar pt. mine, hi,hi ;-) puup
RăspundețiȘtergereCiocolataaa!!! Vreau, mai ai, imi dai? :P Nu vreau sa ma gandesc cat sunt de bune, ca deja pofta e prea mare. Si cupa aia cu inghetata arata mortal! Pup
RăspundețiȘtergereNuuuuuu, din pacate, nu mai am...:( Nimic n-a rezistat...caldurii :P hi,hi...pup
ȘtergereCe bine arata!!!
RăspundețiȘtergeremerci!
ȘtergereAdor ciocolata si turnuletele tale! nu am stiut de ziua ciocolatei ...
RăspundețiȘtergereInca o ciocohoolica, deci...yupiii! ...no' amu' stii! ;-))
ȘtergereHmm..............aceasta combinatie trebuie sa fie o nebunie .
RăspundețiȘtergerePup!
Daaa...asa e ...adica a fost ;-) pup
ȘtergereNu intelegeam cum ai taiat blatul pentru turnulete, la fel fac si eu cu paharul pentru gogosi.Cred ca pot sa folosesc orice forma pentru turnulete. Oricum este foarte buna reteta
RăspundețiȘtergereDa, exact, cu paharul le-am taiat si eu. Daca vei folosi o alta forma, de exemplu inimioara, nu vor mai fi turnulete, ci inimioare umplute ;-)) merci, puup
ȘtergereCata ciocolata! Imi palce mult ca ai pus fistic. Ador fisticul.
RăspundețiȘtergereDaaa si mie la fel! ;-))))
Ștergere