Made by Liana
V-am zis eu ca m-am pus pe cozonacit si nu mai pot sa ma opresc...hi,hi...dar mereu de Craciun si de Pasti trebuie sa cozonacesc obligatoriu, altfel nu-i aroma aceia specifica sarbatorilor.
Si mie si lui Janet ne plac lucrurile deosebite. Daca ar fi sa alegem dintr-un fel de mancare obisnuit si altul complex, deosebit sau chiar ciudat, e clar ca il alegem pe ultimul.
Cand i-am spus lui Janet ca fac "cozonacul bucatele", s-a bosumflat pe loc, deoarece si ea avea de gand sa-l faca, pusese ochii pe aceeasi reteta din revista Click Pofta Buna nr.9/2011. Ei, uite ca i-am luat-o inainte ;-)
Preparare: 1h 10'
Dificultate: medie
Ingrediente:
Pentru aluat:
25g drojdie,
2 linguri zahar,
300ml lapte,
500g faina,
1 ou,
coaja rasa de la o lamaie,
1 varf de cutit de sare,
2 linguri ulei.
Pentru budinca:
800ml lapte,
3 linguri zahar,
1 pachet praf de budinca de vanilie,
4 galbenusuri,
1 esenta de vanilie,
1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie pt. decor.
Mod de preparare:
1. Amesteci drojdia cu o lingurita de zahar, putin lapte cald, putina faina si lasi sa creasca.
Amesteci faina cu zaharul si laptele ramase cu maiaua,
oul, coaja de lamaie/portocala rasa, uleiul si sarea.
Framanti si lasi sa creasca
pana isi dubleaza volumul.
2. Rupi din aluat bucati si formezi cu mana rulouri lungi cat tava in care le coci si groase de doua degete.
Le asezi unul langa altul in tava unsa cu unt. Le lasi sa creasca 15 minute.
3. Tai rulourile crescute in bucati de 2.5 cm lungime.
Introduci tava in cuptorul preincalzit pana devin aurii.
4. Amesteci praful de budinca cu laptele, galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie. Pui pe bain-marie si lasi pana se ingroasa, amestecand constant. Servesti bucatile de cozonac cu crema de vanilie si presarate cu zahar pudra.
Foarte interesanta reteta si gustul a fost diferit fata de cozonacul clasic, dar m-a surprins placut ;-)
Sarbatori pascale luminate si binecuvantate va doresc!!!
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Super arata.Trec si reteta asta pe lista.
RăspundețiȘtergerepupici lui Tudor.
Multumim! Pe mine m-a atras de la inceput, dar nu stiu daca o voi repeta, alor mei nu le place decat cu mac si cu nuca :(
ȘtergereMultumesc, draga Brindusa, Sarbatori pascale cu pace si bucurii. hugs&kiss
RăspundețiȘtergereCam asa sunt si galustele de aur(arany galuska),numai ca se dau prin unt sau margarina si se lipesc una de alta. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!
RăspundețiȘtergereAtunci nu sunt galuste, categoric. Sarbatori luminate sa ai!
ȘtergereSa aveti parte de sarbatori linistite si fericite!
RăspundețiȘtergerePaste fericit!
Hristos a Inviat!Sarbatori pascale luminate si binecuvantate, draga Angi, te pup :*
Ștergere