Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

marți, 13 septembrie 2011

Dulceata de piersici



Penultima dulceata din aceasta vara....mai am inca una facuta, dar o voi posta zilele urmatoare. Poate ca nu sunt ultimele, cine stie?

Ingrediente:

1 kg de piersici,
un plic Gelfix 2:1,
o lingurita sare de lamaie,
suc de la o lamaie,
500g zahar.



Mod de preparare:

1.Se pune apa la fiert si, cand clocoteste, se pun piersicile si se lasa 30 de secunde.


Se scot rapid intr-un vas cu apa rece.



Apoi, se inlatura pielita imediat. Pulpa de piersici se desface de pe sambure si se taie in cuburi mici, care se stropesc cu suc de lamaie strecurat.

2. Se pun cubuletele de piersica intr-o oala,




se pune Gelfix, se amesteca usor, se lasa sa dea un clocot, apoi se pune zaharul. Se spumeaza si dupa 5 minute de fierbere se stinge focul.

Se verifica dulceata, se pune cateva linguri pe o farfurioara si daca e inchegata si se gelifiaza, e perfecta!




3. Se pregatesc borcanele, se sterilizeaza, la fel si capacele si se lasa la uscat.

Se pune dulceata in borcane. Eu am avut un ajutor de nadejde in palnia pentru borcane, castigata de la Dr.Oetker ;-)




Apoi, borcanele se infileteaza si se intorc pe capac, lasandu-le 5 minute.

Se pun in camara, la loc racoros si intunecat.

Am participat la concursul Dr.Oetker, Prima Doamna a Dulceturilor, si am castigat in saptamana a 10-a de concurs, impreuna cu mama si soacra mea cate o oala, sort, manusa, lingura de lemn, palnie pentru borcane si o sonerie fara fir.




Toate castigatoarele au fost publicate in revista Click pentru femei, deci am avut si eu o aparitie ;-)

17 comentarii :

  1. cred ca-i foarte aromata dulceata.felicitari pentru premii.puup

    RăspundețiȘtergere
  2. vai ce minunatie! cat de frumoasa e si ce gustoasa trebuie sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ina- desigur, serveste-te! ;-)

    @Sarah-e buna de tot! multumesc mult :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitari pentru premii si aparitia in Click, dulceata e super! Puicei!

    RăspundețiȘtergere
  5. E o dulceata foarte aromata si cu o culoare minunata. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Adela- merci mult! pupici

    @Sara-chihlimbar, nu alta ;-) puup

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari pentru premiu! ;)

    Dulceata e super, asa cum numai o Prima Doamna stie sa faca! Bravo! :* :* :*

    RăspundețiȘtergere
  8. ptttttiiii! ce-ar merge niste clatite cu dulceata asta.... iaca salivez, na!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Miha- merci mult! daaa....Prima Doamna Obama Liana!!! hahahaa :D

    @Coco- multumesc! deocamdata stau frumos in camara.borcanele.

    @Georgiana-asta am vrut, na! :P

    RăspundețiȘtergere
  10. Felicitari!
    Dulceata arata tare bine! M-as înfrupta din ea :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce auriu frumos ti-a iesit! Imi lasa gura apa...

    RăspundețiȘtergere
  12. @maya- merci, iti pastrez un borcan din cele doua, daca vrei. :*

    @Oana-auriu numai bun de pus pe un blat de praji sau tort ;-)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce bine arata,felicitari!As putea face fara zahar din piersici mici,turtite?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Nu stiu daca-s destul de dulci piersicile mici, incat sa nu necesite zahar. Incearca cu zahar brun si gusta sa vezi daca e dulce. Spor! :-)

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.