Made by Liana
Stiti ca nu-mi plac prajelile, nu? De fapt, am o problema cu stomacul care nu-mi permite sa mananc nimic prajit. De aceea folosesc la maxim cuptorul ;-)
Dupa o reteta din revista Click pentru femei /Capitolul 122.
Portii: 4
Pregatire: 30'
Coacere: 30'
Dificultate: mica
Ingrediente:
500g piept de pasare dezosat,
1 ceapa,
1 felie de paine,
1 ou,
verdeata,
sare,
piper.
Pentru sos;
200 ml smantana,
1 lingura faina,
2 linguri branza telemea de oi,
4 oua,
40g unt,
frunze de patrunjel si telina verde,
sare,
piper.
Mod de preparare:
1. Se toaca pieptul de pasare impreuna cu ceapa, se amesteca cu felia de paine inmuiata in apa sau lapte si stoarsa bine, oul batut ca pentru omleta, verdeata tocata marunt, sare si piper, dupa gust. Din compozitia obtinuta se modeleaza perisoare de marimea nucilor si se aseaza intr-o forma termorezistenta.
2. Separat, se bate smantana cu branza rasa si faina, se adauga sare si piper, dupa gust, si se toarna peste perisoarele din forma.
Mie mi-au trebuit doua tavi...
Se acopera forma cu folie de aluminiu si se introduce in cuptorul bine incins pentru circa 20-30 de minute.
3. Se indeparteaza folia de aluminiu, se sparg cele 4 oua in sosul de smatana, se adauga cate un cubulet de unt peste ele si se introduce tava din nou la cuptor, pana se incheaga albusurile.
Eu am pus doua oua intr-o tava, doua in cealalta si am "tras" de ele, lungindu-le prin toata tava ;-)
Se servesc calde, garnisite cu frunze verzi de patrunjel si de telina.
Le-am lasat cam mult in cuptor...
si gustul de ceapa cam pregnant, data viitoare voi folosi doar o jumatate de ceapa.
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Arata bine,am faut si eu ,dar in sos de rosii,si cu mult timp in urma,nu aveam blogul,,,,am sa le refac,,,pupp si o zi frumoasa1!!
RăspundețiȘtergeremamma mia che bontà!!!! complimenti come sempre!!!!!!ciao!
RăspundețiȘtergereAm inghitit in sec privind la poze...
RăspundețiȘtergereVoi presta si eu cu acest fel.
Multumesc pentru idee.
Si eu evit prajelile ...nu mai lucreaza ficatul meu,cum trebuie.
Hmmm arata foarte bine ...am o pofta?! :))
RăspundețiȘtergereSună foarte bine pentru mine, nici eu nu prăjesc nimic :D
RăspundețiȘtergereDar nici cu smântâna si unul nu-s prietenă foarte bună, aşa că mă gândesc să inlocuiesc sosul de smântână cu unul de bechamel. Cum ţi se pare ideea?
Cred ca au fost bune. O seara frumoasa, pup.
RăspundețiȘtergereO varianta light la clasicele chiftele.
RăspundețiȘtergereImi place.
Pup.
@Mirela- daaa, perisoare in sos de rosii si cu spaghete...mmm, sunt o nebunie! data viitoare ;-) puuup
RăspundețiȘtergere@Federica-grazie!
@Evelina-e clar ca si ficatul meu e cam ruginit si, de parca n-ar fi destul, ma ustura si gatul daca fac greseala sa mananc ceva prajit, deci le-am scos de tot de pe lista!
@Adela-pofta mare?! ;-)
@Arcadia-perfecta! si la sosul bechamel trebe putin unt, dar mult lapte ;-)
@Sara-mie, care nu-s o consumatoare de chiftele, mi-au placut, dar asa cum am spus, o sa pun mai putina ceapa data viitorare. puup
@Lia-hm, nu chiar light, dar mai bine in smantana, decat in ulei ;-)pup
arata tare apetisante.n-am facut niciodata chiftelele asa,am sa incerc.
RăspundețiȘtergerece de minunatii,toate la un loc,buuun
RăspundețiȘtergereinca o idee superba, pusa in practic la fel de superb!
RăspundețiȘtergerePăi da, e nevoie de unt la bechamel, dar per total e mai puţină grăsime, deci mulţam! :*
RăspundețiȘtergere@Pansy-si eu tot pt.prima data le-am facut astfel ;-)
RăspundețiȘtergere@Ina-nici chiar asaa, dar merci!
arata foarte bine ,eu de obicei le fac in sos de rosii,am sa incerc si varianta ta cat de curand,sigur sant gustoase!pupici!
RăspundețiȘtergere@Zazuza-te repeti, te pup si iar te pup ;-)
RăspundețiȘtergere@Arcadia-ai zis ca nu esti prietena foarte buna cu untul, de aceea ti-am reamintit ;-)...cu mare drag :*
@Gabriela-tocmai de aceea am incercat reteta aceasta, pt.ca e altceva si tot sos de rosii, tot sos de rosii...ne-am cam saturat :(