![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiobglWxvXJHa7ISUIZmluE23Ptpxcpv9InfOrHKywkzR_gZwFgHSZIJp0b9kMiI4MSmQg_QC4vmfc6fivjsRs5hI20BH5dfimTv8Ee8PpMpqLVqx5c45uNbEBl-BkoTLDFdsuUbT2OZ5Es/s320/Picture+2275.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcnl2emkcRFXk-FZO_0fy1_lng71Gnr436TopT18vbxsRh_YF_liYwPSAp3uPVoDee1TH7I1YCuH_RXtcCNl8f1q0YT1N32GPqwmzyB-vPc2L_I24SGfQSHzLy9G2UbZOEq7yQOTQrUsdN/s320/Picture+2278.jpg)
Mie imi place surimi si am zis sa nu-l mai mananc asa gol, direct din punga, ci sa-l fac mai altfel...adica sa ma complic ;-)
O reteta din revista Click pentru femei nr.8.
Portii: 3
Pregatire: 45'
Coacere: 30'
Ingrediente:
100g unt,
1 lingurita curry,
50g faina,
30ml lapte,
30ml smantana,
1 legatura de ceapa verde,
200g surimi,
3 oua,
1 praf de sare,
1 praf de piper alb,
pesmet.
Mod de preparare:
1. Intr-o tigaie incinsa se pune untul la topit.Se adauga curry si se caleste putin. Se adauga faina cernuta, se amesteca si se lasa pe foc doua minute, amestecand continuu cu telul.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhdmYLzKwxNKC5V5sIGmKSSbmEFg40OhAWa6PLjCyCXJ-zbIoSzr1bq-8dklD2jU98s9YWZhpOZSinDNa5gkUDIgHHz30TD4JHLOHtS6BMSPTcTgyjFolirOZdFV6REgciBOZYdqD-ysP-O/s320/Picture+2264.jpg)
2. Se adauga laptele si smantana, se amesteca mereu si se lasa sa fiarba, la foc mic, pana se ingroasa. Se da de-o parte sa se raceasca.
3. Se taie ceapa marunt-eu n-am avut decat trei cepe verzi mici si subtiri...-surimii bucati mici-
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjo-D4U1Z29mQH2SM6fI22gkUl-4iVRA-y0sWxTOlkN3FCpxuVcIb8eUSv62sS7rpQ41YtLN9nTzAcSknfSng0rSop7ee3cTQvPxHuBOv6b3tBaWHD1N3N-zS1QY4mR_MiJKHuCEQqaFu6t/s320/Picture+2265.jpg)
eu nu i-am pus pe toti din punga, doar un rand, adica 100g- si se adauga in sos. Galbenusurile se pun in sos si se amesteca totul foarte bine.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEisD31XGFIWkupKbe8ew5MQD7nga7txSPvtWk8aWrLtCy_5Z0aGuX2zJj0VxGx40LjqDsQkiRxdWvUtaVnp3zGp55sF2IRv1WMerKYqKFKn1aDG-ooREfCI20-Dq1-m3YfhrsgbvVRFH-g7/s320/Picture+2266.jpg)
4. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si se incorporeaza usor albusurile batute spuma tare,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxHeQyaEqsn0jXZQFT3KoY1TLpwQwl7FvaGhDBP4NPW8bDs6V8N_k1LyB6r7hrm9AksolvS6Uzkg_WrFGkTk7tYC7ZhR4yTZy9ecpd0E9bxJUfrg7oKxdZgnzFB-XLqZlJht3Dg-2Hzt1c/s320/Picture+2267.jpg)
amestecand de jos in sus.
5. Se ung cu unt trei forme mici de sufleu - eu n-am, asa ca am folosit tava mea de ceramica proaspat achizitionata de la Cluj ;-)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgB5odqYhoyKRwcu2fkOGCvjmMXR3ryVpj0UbNsCCynGeliceUFveyDXSmGmeWBoBXhFffCw1u4uac9GY6Yyqu-_sAkNKOPdJ6fLy7pLSf51Dnf8zamqg19Qnu7nogcTE-i-KtAMiAEo_6I/s320/Picture+2268.jpg)
- si se tapeteaza cu pesmet. Se umplu cu amestecul de surimi, se aseaza pe o tava-castronelele! si se introduc la cuptor pentru 25-30 de minute, la foc mic.
Am decupat cu gura unui pahar mare cercuri din budinca de surimii, am mai crestat un bastonas de surimii cu ascutitoarea de morcovi, putin patrunjel si gata!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmYolGbyaey4O8WnVD8csbTIhmtkSwd38_CtqJ-M6qRfe3MPz6Se9gzClAAwCwAnHP2f3wJC1fIbwjfIpnOCKUAjMBZu4mt_V9Xh40auuUXZNO5KTY1Ejc7sgCc7y_paRo-o-1rmX5nbUM/s320/Picture+2277.jpg)
Se servesc imediat!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhI_TGVqOgvWuSNJm5g7wjWU_vCaoWEHQqgAQDvcr-dGMpT653i-o7B8OES-qQfPRj6oS8Qe20nKHnu-FGs7kXQpVlx_XsWy4VS7ULsXREhQOR0p9PpUCxZ7RbKxHaAt6AZCHjK_SfCIqOf/s320/Picture+2276.jpg)
Curry le-a dat un gust special, au fost moi, aerate si pufoase, chiar mi-au placut!
vreau si eu! pastrati o bucatica si pt mine! :))...O zi buna!
RăspundețiȘtergereMacar te-ai complicat frumos.Am trecut reteta pe lista.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc o zi frumoasa.
Nu am cumparat niciodata surimi.Doar creveti congelati.
RăspundețiȘtergereDar acum m-ai facut curioasa.
Si ce frumusei sunt asa rosii.:)
mmmmmmmmmm..buonissimo!!baci!
RăspundețiȘtergereSi eu folosec des surimi. Imi place, cred ca-i un deliciu pregatite gen budinca. Pup!.
RăspundețiȘtergereSuper arata, vad ca se poate daca se vrea orna putin, adica aranja, imi place ca ai creativitate. Zdravo kuvarice...
RăspundețiȘtergerecastroanele le-ai bagat in tava cu apa in ea ?arata grozav,desi eu care sunt fan fructe de mare,nu folosesc surimi,dupa ce am citit tot felul pe internet a propos de calitatea lor ,adica de ce conditii sa indeplineasca asa un preparat.care pare ca pentru a-i "aglomera " asa si apoi rula,prepara carnea de crab cu toate cele.ca nu e numai carne simpla de crab.dar reteta ta mi-ar place s-o incerc.
RăspundețiȘtergereIngenios de tot si cred ca si gustos!
RăspundețiȘtergereDaaaaaa, intotdeauna Liana are o prezentare frumoasa.
RăspundețiȘtergereMă ispiteşti, ca de obicei!
RăspundețiȘtergereFaină tare!
@Adela-pastram, pastram ;-)
RăspundețiȘtergere@Micul- multumesc, esti o draguta! puuup
@Lia-nu am cumparat niciodata creveti congelati...si nici nu m-a convins nimeni :(
@Federica- grazie!
@Sara-stiu, stiu, vazut, admirat! puuup
@Mio- ma straduiesc, maestre, de fiecare data, sa fac un aranjament deosebit sau putin mai altfel, pana atunci iau lectii de la tine. pozdrav
@Pansy-unii se uita doar la poze, altii citesc textul-vad ca faci parte din ultima categorie ;-) Am citit si eu despre toate alimentele cate-n luna si stele si cand am vrut sa devin vegetariana am citit despre una care s-a facut verde toata si m-a ingrozit poza ei, asa ca mananc pe riscul meu :P
@Mono-tocmai d-aia am facut-o ;-)
@Medi-merci, merci, ma straduiesc :*
@Arcadia- io? naaah...nu cred! :P