Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 14 februarie 2011

Catelusi si cateluse

Made by Liana and Tudor











Pe la sfarsitul lui decembrie am pus ochii pe catelusii astia dragalasi ai lui Nati . Mi-am zis ca trebuie neaparat sa-i fac. Dar nu singura, ci cu Tudor. Aceasta e de fapt prima reteta pe care am facut-o "ajutandu-l" pe soarele meu, dar mi-am zis sa-i postez de Valentine's Day pentru ca sunt mai potriviti.
Toate etapele prepararii, precum si fotografiile cu micul bucatar-sef in actiune, le gasiti pe Micii bucatari! ;-)

Ingrediente:

420g faina,
200g margarina,
150g zahar,
2 galbenusuri,
2 linguri de smantana,
20g cacao,
o esenta de vanilie.



Margarina moale se freaca cu zaharul, pana la topirea acestuia. Se adauga smantana, galbenusurile,



vanilia si se amesteca bine.

Apoi compozitia se imparte in doua: intr-una adaugam 220 g faina, iar in cealalta 200g faina si cele 20g de cacao.




Se framanta doua bile de aluat care se dau la rece pentru o ora.



Se intinde o foaie din ambele aluaturi si cu forma de fursecuri decupam inimioare.
O parte din inimioare se taie pe jumatate,



formand astfel urechile catelusului, care se ataseaza la o inimioara de culoare opusa.


Se apasa usor, nu e nevoie de nici un alt ingredient, aluatul e destul de gras si se lipeste imediat.

De exemplu:catel negru cu urechi albe sau catel alb cu urechi negre.

Modelam bilute mici de aluat negru si alb pentru a forma ochii si gura catelului.

Ca sa ma complic, am facut si papioane pentru catelusi si fundite pentru cateluse.

Catelusele...



Catelusii...inainte de a fi bagati in cuptor.



Se pun fursecurile in tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc mediu pana cand aluatul galben se rumeneste usor.

Si ca sa ma super complic am facut si fluturasi...aici gata copti.



Intr-un final am obosit si la fel ca Nati, am facut si eu fursecuri marmorate.

Stelute...



Inimioare...



Un catelus + o catelusa= Love ;-)



15 comentarii :

  1. Superb Liana!!!Felicitari atat tie cat si micului bucatal,,,,va pup sunteti extraordinari!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hehe, ce idee faina cu funditele si papioanele! Ti-au iesit tare dragalasi! Si fluturasii sint minunati, felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce inventiva esti!Felicitari si pentru micul bucatar care mai e si frumos pe deasupra.Va pupam dulce.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte frumosi si frumoase (sa nu discriminam doamnele cu fundite : ) )

    Dar toate palesc pe langa zambetul pustiului tau, sa-ti traiasca!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ciao cara!! I biscottini sono favolosi e..l'aiutante è bellissima!! Complimenti! Un bacione.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Mirela-multumim frumos si noi te pupam :* :*

    @Nati-draga mea, iti multumesc frumos pt.reteta, ne-ai facut fericiti, sa stii! :* Tudor a fost de-a dreptul incantat de catelusi si de cateluse, tb sa repetam figura cat de curand ;-)

    @Beatrice-nu am avut decat o micuta contributie, chestia cu funditele...multumesc pt.complimente! va pupam :* :*

    @Smaranda-multumim frumos, asa e, Tudor e soarele meu! :*

    @Manuela- grazie,cara,ciao

    RăspundețiȘtergere
  7. m-a sedus bucatarul! ca sa nu zic ca e tizul baiatului meu!

    RăspundețiȘtergere
  8. @Pansy- daca te-a sedus, inseamna ca o sa mai vii pe la noi ;-) pupam tizul :*

    RăspundețiȘtergere
  9. hihi, frumosi biscuiti, dar si mai frumos ajutor de bucatar ;). sau bucatar sef deja :D?

    RăspundețiȘtergere
  10. ce frumusei sant cateii,dar mai frumusel e bucatarasul,m-ai convins sa-l implic si pe al meu pitic sa ii facem,o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  11. Uite ce idee de fursecuri,numai buna s-o fac cu baietii mei~
    Arata suuuuuuper catelusii,dar si Tudor!:)

    RăspundețiȘtergere
  12. Cu asa un ajutor de bucatar sigur sunt un deliciu. Bravo lui, e un scump. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce chestie ...din inimioare sa faci catelusi...felicitari!
    Bucurie mare pe ajutorul de bucatar!
    o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  14. @Zazuza-bucatar-chef, mai intrebi?! :*

    @Yaya- ma bucur ca v-am pus la treaba, hi,hi...sa veniti cu dovezi ;-)

    @Angi-merci mult, de-abia astept sa-ti vad baietii la lucru...si catelusii ;-)

    @Sara- merci frumos, poti sa stii ca totul e un deliciu cand e Tudor bucatar-sef ;-) puuup

    @Mandala- merci!


    @Nicoleta-asa-i ce chestie? nici eu nu m-as fi gandit la asa ceva...da'am fost toti bucurosi :-)))))))

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.