Made by Liana
o reteta nemipomenit de aromata, pe care am gasit-o in revista Numai pentru tine, din anul 1996-1997...am prestat-o de cateva ori si cum am dat iar peste ea, m-am asigurat ca am tot ce-mi trebuie si am executat-o! ;-)
Ingrediente:
400g tagliatelle(2 pungi)
50g mac,
coaja de la o lamaie,
1 plic budinca de vanilie,
750 ml lapte,
un compot de mandarine,
sare.
Eu mai intai am pus la fiert in apa cu sare si-un strop de ulei, tagliatellele.
Cand au fost fierte, le-am bagat sub un jet de apa rece si am mai pus un strop de ulei peste ele, sa nu se lipeasca.
Apoi am facut budinca de vanilie cu 500 ml de lapte, 2 linguri de zahar si un plic de zahar vanilat. Cand a fost gata, am pus folie alimentara peste ea, ca sa nu prinda crusta.
Am macinat macul si l-am pus in cei 250 ml de lapte care fierbeau impreuna cu coaja de lamaie. Am adaugat si zahar, dupa gust, cca 150g si am luat de pe foc dupa ce-am amestecat bine de tot.
Apoi, peste aceasta compozitie am turnat budinca si am mai amestecat o data bine de tot ;-)
Peste tagliatelle se pune budinca de vanilie cu mac, iar cand se serveste se adauga felii de mandarine.
Am mancat toti trei foarte fericiti, noi astia mai mari amintindu-ne de taietii cu mac ai bunicilor. Dar, reteta aceasta cu budinca, e aromata rau de tot si mult mai consistenta ;-)
Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma
..................................................................................................
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.
Originala reteta! Nu trebuie sa fie rea deloc...imi plac toate ingredientele !
RăspundețiȘtergereo zi buna!
O ce bune trebuie sa fie. Tie iti place macul, retin ca ai pomenit asta intr-o reteta de-a mea cu mac. Si cu izul de la mandarine... imi place. Pup!
RăspundețiȘtergere@Nicoleta- merci, sa stii ca e f.buna!
RăspundețiȘtergere@Sara- asa e, imi place mult si mai urmeaza retete-daca si tu esti fan mac, stai pe aproape ;-) pup
très original avec les graines de pavot ça doit bien croquer
RăspundețiȘtergereune superbe idée
bonne journée
@Fimere- merci, c'est ca!
RăspundețiȘtergereI've never seen a sweet recipe made with pasta before! This sounds so delicious. I love poppy seeds.
RăspundețiȘtergereEeeeeee Liana, trimite o portie, ca mi-ai facut pofta...Zdravo.
RăspundețiȘtergereCe bune trebuie sa fie................
RăspundețiȘtergere@Susan-just trying, please ;-)
RăspundețiȘtergere@Surac- vineeeeeeee!!!... haide, zdravo
@BDC-poti sa stii, maine mai fac o tura ;-)
Chiar la macaroanele bunicii m-am gandit si eu!:)Ale tale par mai aromate!!!
RăspundețiȘtergereTrecerea generatiilor,retete imbunatatite!
@Angi-merci, ai dreptate!
RăspundețiȘtergereVery original recipe, combination of flavour is interesting!
RăspundețiȘtergere@Tania-yes,thank you, is true ;-)
RăspundețiȘtergereM-ai innebunit cu retetele tale cu mac!
RăspundețiȘtergereTarta cu mac a fost extra-super-misto....acum vii cu reteta asta....chiar vrei sa mor de pofta?
Felicitari Liana !
Tudor a papat?
Il pap si eu pe el!
Arata foarte bine, dar eu sunt nebuna dupa susan...
RăspundețiȘtergere