Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 19 ianuarie 2015

Mancare de linte cu carne de porc








 Lintea are proprietati nutritive valoroase si este usor sa o preparam. Comparativ cu preparatele din alte tipuri de legume cu boabe uscate (asa cum este fasolea), preparatele din linte sunt relativ rapid şi uşor de pregatit. Lintea absorbe cu uşurinţă o varietate de arome minunate din alte alimente şi condimente si este disponibila pe tot parcursul anului. Lintea are numele botanic Lens ensculenta. Cele mai comune tipuri de linte sunt de culoare verde sau maro, dar lintea este disponibila si în culorile negru, galben, roşu şi portocaliu. Mai multe informatii despre linte gasiti aici.

Reteta e din revista Click pentru femei nr. 48/2014, cu unele mici modificari.

Ingrediente:
o cana de linte rosie,
50g costita afumata,
500g carne de porc,
o conserva de rosii decojite SunFood,
1 ceapa,
1 morcov,
1 cartof,
1 cana mazare SunFood,
1 lingura bulion,
ulei,
sare si piper din rasnitele Kotanyi,
1 lingura condimente 5 Senses Exotisch,Kotanyi.

Mod de preparare:
Lasi lintea in apa rece peste noapte. Dimineata, schimbi apa si o pui la fiert. Dupa ce s-a inmuiat, o strecori si o dai deoparte.
 Incingi uleiul intr-un wok si prajesti costita afumata taiata marunt.  Cand incepe sa capete putina  culoare, adauga bucatile mici de carne,


apoi le scoti si calesti ceapa -am avut ceapa rosie-si morcovul.


Le tii pana se inmoaie si adaugi bulionul si rosiile decojite din conserva SunFood.


 Puteti sa le taiati inainte cubulete sau pur si simplu sa le spargeti cu lingura in oala. Lasi cateva clocote, potrivesti de sare si piper, adaugi cartoful taiat cubulete, pui carnea si o cana cu apa clocotita.


Dupa ce s-a ingrosat sosul, adaugi lintea. Mai torni o cana de apa clocotita, potrivesti de sare si piper, dupa gust, lingura de condimente 5 senses Exotisch, Kotanyi care contine: sare de mare cu aroma de curcuma si lamaie, mango, chimen negru, chili, trifoi, ghimbir- si fierbi pana scade apa.

 Adaugi mazare si amesteci cu grija sa nu se sfarame.


Opresti focul si servesti cu patrunjel taiat fin. Daca aveti. Eu am preferat sa presar condimente.
Am servit alaturi de castraveti murati.


Este extraordinar de buna!! Sa va mai zic ca am facut-o si a doua si a treia oara??


Cel mai greu mi-a fost sa strang lintea risipita pe prosop :P


A fost tare buna, stiu ca ma repet, dar altfel n-as fi facut-o de trei ori, credeti-ma!! V-o recomand cu drag si nu uitati sa cumparati linte rosie ;-)

Un comentariu :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.