Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

miercuri, 24 decembrie 2014

Bile cu rom







In fiecare anotimp, Dr. Oetker ne provoaca cu retete dulci. Si de fiecare data e generos si ne trimite daruri multe. Nu numai pentru mine, ci si pentru voi. Daca vreti sa preparati aceasta reteta, va rog sa-mi scrieti pe facebook, ca sa va pot face o invitatie in aplicatie. Acolo va trebui sa urcati o poza cu bilele cu rom preparate de voi. Iar Dr.Oetker  ne va premia pe amandoua, daca ii va placea ce-am facut ;-)


Mai puteti castiga si alte premii de la Dr. Oetker daca veti participa la concursul sezonului Iarna asta, dorintele tale se implinesc!
Tot ce trebuie sa faceti e sa cumparati esentele, ornamentele, plicurile cu pudinca, creme, glazura s.a. cu stikerele promotionale si sa trimiti prin sms sau online codul de pe pachet. Simplu, nu?

Din aplicatia Retete Dr. Oetker de pe facebook,  am ales sa prepar aceste bile cu rom care sunt tare aromate si bune.Si ce conteaza, e ca se fac usor, nu e o reteta dificila ;-)

Pentru  tava de copt (40 x 30 cm):
puțină grăsime
hârtie de copt
Aluat:
4 ouă,
100g zahăr,
1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker,
1 plic zahar cu aroma de rom Dr. Oetker,
100g făină,
20g cacao neagră Dr. Oetker,
1 linguriță rasă praf de copt Dr. Oetker.
Bilele cu rom:
1 plic glazură ciocolată neagră Dr. Oetker,
1 lingura esenta rom Dr. Oetker,
100g gem de portocale sau de caise,
Perle (ornamente) de zahăr.

Pasul 1  Mod de preparare: Tava de copt se unge și se tapetează cu hârtie de copt. Marginile hârtiei de copt se îndoaie pe lateralele tăvii. Cuptorul se preîncălzește.
Cuptor electric sau cu gaz:   cca. 200°C
Cuptor cu aer cald:   cca. 180°C
Pasul 2  Aluat: Ouăle se pun într-un vas și se bat spumă, folosind mixerul la viteză mare cca. 1 minut. Amestecând continuu se adaugă treptat, pe durata unui minut, prin presărare, zahărul amestecat cu zahărul vanilat si zaharul cu aroma de rom, apoi se continuă baterea încă 2 minute.



Făina se amestecă cu cacao și cu praful de copt, apoi se încorporează scurt în compoziție,


cu mixerul la viteză mică. Aluatul se toarnă și se întinde în tava de copt.


 Se introduce apoi în cuptor, pe grătarul din mijloc și se coace. Durata de coacere: cca. 10 minute. Blatul se desprinde cu atenție, se răstoarnă direct pe suprafața de lucru și cu tot cu hârtia de copt, se lasă să se răcească.
Pasul 3  Bilele cu rom: 1 plic de glazură ciocolată neagră se pregătește conform indicațiilor de pe ambalaj. Blatul se mărunțește grosier într-un vas, apoi peste el se adaugă esenta de rom, gemul de portocale sau de caise, aroma și glazura topită.



 Se amestecă totul cu mixerul sau cu mana, până ce se obține o masă omogenă.

Se lasă în repaus, la rece,  cca. 1 oră.
Din această compoziție se formează bile de mărimea unor nuci si ies in numar de 28-30 de bucati.


Bilele se păstrează în frigider 1 oră.

Pasul 4  Decor: Plicul de glazură se topește, condorm indicatiilor de pe ambalaj, se toarna intr-un bol, apoi cu ajutorul unor betisoare de lemn care se vor infinge in bile se vor inneca bilele in glazura, apoi se vor aseza pe o hartie de copt ca sa se usuce. Ar fi trebuit sa folosesc doua plicuri de glazura, dar n-am mai avut, asadar am mai topit 50g de ciocolata neagra si am mai varsat ciocolata topita peste bile.



după care se decorează cu ornamentele (perlele) de zahăr. Se lasă pe hârtia de copt ca să se întărească, după care se păstrează la frigider, pentru cel mult două săptămâni.




Si impreuna cu Bilele cu martipan si ciocolata alba



Sarbatori fericite, un Craciun ca-n povesti sa aveti si sa va aduca Mos Craciun tot ce va doriti!!

4 comentarii :

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.