Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

sâmbătă, 16 august 2014

Pui oriental cu dovlecei si fistic







O reteta rapida de 30 de minute si un pranz sau o cina delicioasa!!
 Reteta este din volumul  Preparate din carne, Colectia Delicii in bucatarie, Ed. Adevarul, 2011.

Pregatire 15'
Preparare: 15'
Dificultate mica, 
Calorii 169, 
Vin Merlot.

Ingrediente:

2 piepti de pui(500g),
4 dovlecei zucchini,
2 lg ulei de masline extravirgin,
1 catel de usturoi,
2 lg de fistic,
2 fire de ceapa verde,
1 lingurita curry Kotanyi,
1/2 lamaie zeama,
50 ml vin alb,
sare si piper din rasnitele Kotanyi.

Mod de preparare:
Spala pieptii de pui, zvanta-i bine si taie-i cubulete.
Condimenteaza cu zeama de lamaie si cu sare.
Spala dovleceii si taie-i, pe oblic, in rondele. Caleste usturoiul zdrobit intr-o tigaie adanca sau intr-un wok cu uleiul incins,  pune ceapa taiata rondele si lasa sa se caleasca 3 minute.



Adauga bucatile de carne, stinge cu 50ml de vin


si adauga dovleceii.



Pune sare si piper, dupa gust si praful de curry Kotanyi,


 apoi adauga fisticul-eu am folosit crud, dar l-am tras intr-o tigaie fara grasime, ca sa se prajeasca un pic-


 pune capacul si lasa la fiert, la foc mediu, 10 minute.

Serveste preparatul fierbinte.



E recomandat sa-l servesti alaturi de un orez simplu cu unt, ceea ce am si facut ;-)





Stiati ca:
Wokul e o tigaie speciala, frecvent folosita in bucataria chineza si japoneza, care permite calirea rapida cu o cantitate foarte mica de materie grasa? De altfel, forma sa  conica, cu fundul rotunjit, usureaza miscarea continua a aliemntelor in timpul prepararii, evitandu-se arderea lor.

4 comentarii :

  1. arata ff bine si cred ca e foarte bun <3

    RăspundețiȘtergere
  2. Waw....cat de bun a mai fost ! Atoma fisricului prajit putin a ajuns pina la mine....
    Oare ti-a mai ramas vreo bucatica sa-l gust si eu ?Un deliciu...
    Te tzuc Liana !

    RăspundețiȘtergere
  3. Simplu de facut si e excelent pentru cina.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.