Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

joi, 5 septembrie 2013

Promovarea standului Pe masa din bucatarie la ElectroluxTasteFestival



Astazi am ajuns la finalul exercitiului nostru de imaginatie,  partea a patra si ultima.

Saptamana trecuta v-am povestit despre Standul Pe masa din bucatarie , pe care mi-l imaginez ca pe o Bucatarie rustica de vara , unde as gati pentru vizitatori
Placinte taranesti, toate acestea intr-un exercitiu imaginar propus de Electrolux.

 Acum nu-mi mai ramane decat sa-mi promovez standul printre vizitatori, sa-mi prezint in detaliu informatiile despre stand si despre specialitatile culinare prezentate pe care le-as oferi publicului prezent, precum sa mentionez intrumentele de comunicare pe care le voi folosi pentru a transmite aceste informatii.

"Reclama e sufletul comertului", deci sa ne facem reclama, zic!!
Fara reclama, nu existi, iar reclama este primordiala  in orice idee, proiect sau afacere.
Reclama e o parte constituentă a strategiei generice de promovare a acestora. Alte componente ale promovării pe langa reclama, sunt: relațiile publice, vânzările personale și promovarea de vânzări.
  1. Festivalurile au o formula de promovare, atat proprie, cat si a participantilor, in mass media. Inscrierea, achitarea taxelor de participare, prezentarea temei alese, respectiv produsele prezentate, imi da certitudinea ca si standul meu face parte din Taste Festival. 
  2. Tema standului Pe masa din bucatarie va fi: Romania rustica.
  3. Produsele prezentate: Placinte taranesti cu cartofi si varza, Mamaliga in straturi cu branza si carnati si Cozonaci cu mac si nuca.
  4. Voi avea prieteni sau chiar promoteuri imbracati in costume populare romanesti care vor distribui atat inainte de inceperea festivaului, cat si pe parcursul lui,  flyere si carti de vizita, care vor ajuta vizitatorii sa ajunga la standul meu si sa-si doreasca sa ma cunoasca si sa-mi deguste/cumpere produsele.
  5. Deasupra intrarii in bucataria mea rustica  voi  afisa un banner orizontal ce va cuprinde sigla standului, tema si produsele prezentate, atat  in limba romana, cat si in italiana si engleza, intr-o forma grafica cu motive romanesti, precum si in culorile drapelului romanesc.
  6. Comunitatea romaneasca din Italia e numeroasa, de aceea voi contacta din timp, via email sau posta romana, bisericile, parohiile romanesti, dar si redactiile ziarelor romanesti din Roma si din jurul Romei pentru a ma sprijini, ajuta si populariza participarea mea la Taste Festival si pentru a strange pe toti romanii in jurul Mesei din bucatarie, in calde si dulci aduceri aminte despre plaiurile natale. Voi contacta si Ambasada Romaniei la Roma si ii voi semnala prezenta mea in acest festival, si ii voi cere de asemenea sprijinul ei in popularizarea participarii mele si trecerea festivalului in calendarul manifestarilor romanesti din luna septembrie.
  7. Le voi cere ajutorul si prietenilor mei, bloggeri romani, care traiesc in Italia, precum si bloggerilor italieni pe care-i cunosc, sa scrie un articol in care sa-si informeze cititorii de participarea mea la acest festival cu standul Pe masa din bucatarie.
  8. Punctul de atractie al standului meu il va constitui marele nostru artist Gheorghe Zamfir, asa cum am mai spus si  in al doilea articol, care cu naiul lui fermecat, pe acordul celebrei Ciocarlii, va atrage toti vizitatorii la standul meu. Si daca vor aplauda toti cei prezenti sau se vor incinge hore in fata standului, e tot un motiv de bucurie si de...publicitate ;-)
  9. Un mester popular care sculpteaza linguri, furculite si alte obiecte din lemn, necesare intr-o bucatarie, ar atrage si mai multi curiosi la standul meu, de aceea el va avea un loc asigurat in bucataria mea rustica.
  10. De asemenea, voi avea niste matusi si bunici imbracate in costume populare care ma vor ajuta la framantatul cozonacilor. Ele vor fi pata de culoare a standului meu.

      Degustari de palinca si carnati

       Palinca este nelipsita de pe masa oricarui ardelean ce se respecta, asadar nu va lipsi nici de la standul meu. Si va fi palinca de prune, de mere sau pere 100%. Deoarece sotul meu stie sa faca palinca, el va fi cel care o va prezenta si va povesti intregul proces al fabricarii palincii la cazan, tuturor celor interesati.

Cei care vor vrea sa deguste palinca, impreuna cu un darab de carnat afumat,  vor fi nevoiti sa plateasca 0.80 de centi, deoarece aceasta regula exista in Italia, iar noi o vom respecta.


 Clientii standului meu care vor cheltui o suma rotunda-sa zicem 100 de euro-vor primi un sort de bucatarie



 si o manusa de bucatarie cu o lingura si cu o furculita de lemn, rustice, proaspat sculptate de mesterul popular, cu sigla Pe masa din bucatarie si Electrolux, sponsorul standului meu ;-)



Astfel, isi vor aminti mereu de gustul Romaniei rustice, pe care a savurat-o la ElectroluxTasteFestival din Roma ;-)

Cu o saptamana inainte de a incepe acest festival, voi mai scrie inca un articol, in care va voi aminti ca standul Pe masa din bucatarie e printre participanti si va voi invita sa treceti pragul bucatariei mele rustice, sa degustati un deget de palinca de prune, un darab de carnat afumat si placintele mele taranesti, de fapt, o bucatica din Romania rustica!

Dum spiro, spero...

In bocca al lupo!


5 comentarii :

  1. Imi plac toate ideile tale, as veni si eu la Roma, la framantat cozonacii ;)
    Iti doresc mult succes, sper sa ne scrii din frumoasa Italie!

    RăspundețiȘtergere
  2. mult succes draga mea, sa ne scrii cum a fost

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow! Foarte frumos!

    Imi place la nebunie punctul 8. :))

    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ideea cu amintirea(sort+manusa) acestui festival. Sa te vad eu, cum cari tu atata mancare la Roma... O sa fi un fel de BADEA CÂRŢAN, RELOADED !!! :) Sa ne faci mandrii de tine! Succes!

    RăspundețiȘtergere
  5. No amu ce sa zic ! Multa bafta fata draga ca de povestit....m-ai ametit ! Parca am fo'deja la Roma la standu'to !!!
    FELICITARI si mult succes in continuare !
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.