Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

vineri, 26 aprilie 2013

Orice zi la Restaurantul Casa Bunicii2 e un eveniment culinar!!

Se anunta o zi de marti obisnuita.
O zi oarecare din aprilie, neobisnuit de calda, insa: 23 de grade.
O zi banala, asa cum toata lumea se gandeste la o zi de marti. Si cu trei ceasuri rele. Din fericire, martea asta, nu!
Asadar, intr-o calduroasa zi de marti din aprilie, ne-am indreptat spre Restaurantul Casa Bunicii 2 din Timisoara, situat in Piata Mocioni nr 8, (fosta Sinaia), vis-a-vis de biserica Ortodoxa, la demisolul Hotelului Iosefin Residence. Intrarea se face de pe str Andy Endre.

O data sa mananci Zupa de rata la Restaurantul Casa Bunicii 2, ca pe urma vei manca de fiecare data cand vei ajunge acolo. Asa am patit si eu. Prima data am mancat anul trecut, in decembrie Zupa de rata cu taitei, iar acum, desi mi-a stat gandul tot la taitei, am comandat cu galuste.
 E atat de bunaaaa, si gustoasa, si aurie, incat nici nu am primit supa bine ca deja am taiat galustele cu lingura, uitand sa fac pozele de prezentare,






 deoarece mai aveam un fan Zupa langa mine...soarele meu, Tudor.
E mort dupa zupa, ca maica-sa ;-)





Sotul meu a vrut Ciorba de burta






cu ardei iute murat.
Eu nu gatesc ciorba de burta, iar sotul meu a spus ca ar fi golit si oala din bucatarie, atat de gustoasa a fost!!, deci puteti sa-l credeti pe cuvant.


Dupa felul I, pe care l-am ales usor, pentru ca stiam de acasa ce fel de supa vrea fiecare, la felul II. am rasfoit Meniul, ca ne-am impotmolit.
Eu dupa Zupa de rata cu galuste, nu puteam sa aleg decat tot rata....si dupa aproape 20 de minute, am primit-o...dar ce rataaaa, pfuaa, Doamne, ca-mi ploua-n gura cand vad pozele...Rata cu ananas cu o garnitura de orez simplu pe care l-am tavalit eu in sosul dulce de iute de ghimbir 




Pieptul de rata a fost  crestat, tras putin  la tigaie, apoi dat cateva minute la cuptor pentru a ramane interiorul suculent, roz si fraged. Feliile de ananas s-au tras la tigaie in putin unt, s-au adaugat un strop de zahar, mai mult ghimbir, un varf de cutit de chili, miere si s-a  stins cu otet balsamic.Deasupra sunt fasii de ghimbir taiate fin, trase-n sos.





Sotul meu si-a ales un preparat obisnuit pentru marea majoritate a romanilor: Ceafa de porc...dar nu la gratar cu cartofi prajiti, nuuuu, nici vorba! Doar suntem la restaurant si inca la unul foarte bine cotat din Timisoara!! 

Ci Ceafa Banateana, marinata in usturoi si mustar. O mana de ciuperci trase la tigaie, cu ceapa si bacon, au acoperit bucata de carne care a fost "invelita" cu o felie de mozzarella si toata nebunia asta a mers la gratinat cateva minute pana cand a prins o crusta aurie. Sa nu-ti bati copii?? Nu, nu-i batem, le dam si lor, dar portie mica :P 
Drept garnitura, sotul meu a ales Cartofi banateni cu praz. Cartofii au fost taiati pe lungime  si s-au prajit in ulei pana cand  au devenit aurii. Separat s-a tras prazul la tigaie atat cat sa-si lase dulceata, apoi s-a combinat cu cartofii, s-au asezonat cu sare si piper si putina smantana.


Toate minunile astea le-a gatit bucatarul sef Ernest Hajdo, de la Restaurantul Casa Bunicii2, el e specialistul!! Multumim frumos, felicitari si complimente alese, domnule bucatar chef, totul a fost impecabil!!

Si la final....ufff, asa de repede vine finalul asta....de fapt, mereu vine finalul asta....ce bine ca e dulce, totusi! ;-)
Langa o cafea mare cu lapte, dar dulce si ciocolatoooos...uuu, foarte ciocolatos: Gateaux au chocolat cu inghetata de casa, pe pat de biscuite si nuca, cu sos de vanilie si zmeura, plus o panseluta comestibila.


si lava de ciocolataa


O nebunieee....atat eu, cat si Tudor am mormait ca doi usuleti in timp ce savuram cate o lingurita din minunatul desert. Eu luam o lingurita de ciocolata, raschetam globul de inghetata cu biscuite, pe varf mai luam un strop de sos de vanilie si din zbor, mai agatam si o zmeura...hi,hi....de-li-ci-os!!
Nu ma intrebati de panseluta, ca mi-a fost mila de ea, zau, era prea frumoasa. In afara de flori de salcam, alte flori nu prea gust. :P

Ah, si cat am stat noi, adultii,  de povesti, Tudor a fost fericit in camera de joaca, proaspat vopsita cu personaje animate foarte indragite de copii:






Tare rasfatati am fost ;-) Si servirea ireprosabila, ii multumim frumos lui Marius care ne-a servit mereu prompt si cu zambetul pe buze. Asa sa tot fi servit, te duci de drag, nu alta ;-)

Pe caldurile astea e pacat sa stai inauntru, cand e atat de frumos afara, pe terasa. Cum, care terasa? Terasa de la Restaurantul Casa Bunicii 2!!!!Yupiiii!

Chiar daca pe terasa nu e un loc de joaca pentru copii, puteti sa va lasati copii in camera de joaca din restaurant, deoarece in fiecare zi e un animator care se va ocupa de ei. Canta, danseaza, le face baloane, ba le deseneaza si chipul, daca vor.

Deci, data viitoare, ne vedem pe terasa! Va fi si muzica live!!!




Saru-mainile, bunica, pentru masa, ca a fost buna si gustoasa, data viitoare ne vedem pe terasa, ca-i mai verde si frumoasa ;-)

6 comentarii :

  1. Zupa de rata cu galuste sau ciorba de burta ???
    Grea alegere, ca-mi plac amandoua....
    Dar ce sa mai spun de celelalte bunatati cu care m-ai dat pe spate....
    Inghit in sec.
    Weekend linistit sa ai !

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru mine nu a fost grea deloc alegerea, ca nu-mi place ciorba de burta, deci Zupa de rata pentru intotdeauna!!Si mereu ;-)
    Cat despre celelalte bunatati, Sidy draga, te astept la Timisoara sa mergem impreuna.
    Weekend fain si tie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne spui te rog ceva si despre preturi?
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intra pe siteul restaurantului, sunt linkuri in text sau da click pe cuvantul Meniu din text.

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.