Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

vineri, 8 iunie 2012

Tort Clown

Made by Liana











"Sa fim copii, pentru inca o zi, /Pe cai de lemn, iar sa ne rotim..." si un tort clown sa preparam si cu pofta sa-l mancam ;-) De 1 Iunie, Ziua Internationala a Copilului, m-am gandit sa-i fac o bucurie lui Tudor si sa-i prepar acest tort pe care l-am gasit in revista Click pentru femei nr.21, mai,2012. Blatul l-am facut intocmai ca-n revista, insa crema am schimbat-o, la fel si decorul, pentru ca nu am avut martipan, l-am facut din plastelina de ciocolata. Nu va mai spun ce bucuros si fericit a fost cand l-a vazut pe clown!...iar eu am fost multumita ca am reusit sa-i fac o bucurie, fie ea trecatoare si ...dulce ;-)


Ingrediente:


Pentru blat: 6 oua,
 180g zahar pudra,
200g faina,
50g ciocolata simpla.


Pentru umplutura:
200 mascarpone,
200ml frisca lichida,
1 plic de gelatina,
300g capsuni.


Pentru decor: plastelina de ciocolata alba si neagra,
 coloranti alimentari,
80g fulgi de migdale.


Cum se prepara:


Pentru blat: Tin sa precizez ca imi plac enorm blaturile fara praf de copt, fara bicarbonat, fara otet, fara amidon. Un blat simplu cu doar 4 ingrediente, daca nu puneam ciocolata erau doar trei, dar a iesit minunat. Deci, sa revin: se mixeaza galbenusurile cu jumatate din zahar,





iar albusurile se bat spuma tare cu zaharul ramas





si se amesteca cu galbenusurile.





Se adauga faina cernuta, ciocolata rasa -eu am mai gasit prin dulap un mos craciun de ciocolata pe care l-am rupt bucati-




si se amesteca usor, de jos in sus. Se toarna aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata cu hartie de copt




si se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de 45 de minute. Se lasa sa se raceasca in forma,




dupa care se scoate si se taie in trei parti.


Pentru umplutura: capsunile se spala, se lasa la scurs sau se tamponeaza cu prosoape de bucatarie, apoi se paseaza cu mixerul vertical sau cu o furculita. Gelatina se pune la hidratat cu 100 ml suc de capsuni-am pus alte 300g de capsuni spalate si curatate intr-un bol, am presarat zahar din belsug si le-am lasat peste noapte in frigider. A doua zi bolul era plin de suc ;-) Cand s-a hidratat gelatina, punem bolul pe bain-marie pana se lichefiaza compozitia, apoi o lasam putin la racit. Mixam frisca lichida pana devine spumoasa, turnam mascarponele intr-un bol, apoi il amestecam treptat cu frisca,





pana cand devine o compozitie omogena.





Adaugam piureul de capsuni,





apoi gelatina. Amestecam usor, de jos in sus, pana cand se omogenizeaza toate ingredientele. Dam la rece.


Plastelina de ciocolata alba se intinde intre doua folii alimentare si se da forma ochilor si gurii clownului.




Din plastelina de ciocolata neagra i-am facut ochii. Plastelina de ciocolata alba cu colorant alimentar verde s-a transformat in palarie. Nasul-din plastelina de ciocolata alba cu colorant alimentar rosu. Parul carliontat blond, precum si marginile gurii rosii le-am facut cu ajutorul creioanelor Dr. Oetker cu glazura de zahar.





Asamblare: primul blat insiropat cu suc de capsuni si acoperit cu crema, al doilea blat insiropat acoperit cu crema, apoi al treilea blat insiropat si tot tortul acoperit cu crema. Fulgii de migdale i-am tras in tigaie fara grasime pana cand au prins culoare, apoi i-am lasat la racit. Pana cand am preparat crema, s-au racit si migdalele, astfel incat am imbracat bordura tortului cu migdalele prajite.


Din plastelina de ciocolata alba si colorant alimentar roz am intins o foaia de dimensiunea blatului, care a devenit fatza clownului. Fiind foarte moale plastelina de ciocolata alba, am intins-o cu ajutorul zaharului pudra.




Apoi, cu ajutorul foliei alimentare, am asezat-o frumos peste tort





Apoi am asezat ochii, gura, nasul, i-am facut carliontii si palaria cu o floricica rosie.





si o felie foarte vesela ;-))








Pacat ca nu am putut sa fotografiez fatza lui Tudor cand a vazut tortul gata!! "Wauuu, un clown! Mie nu mi-e frica de clowni, mami. Pentru mine l-ai facut, pentru mine? Multumesc, mami!"

23 de comentarii :

  1. Hey, Liana10 is back!!! "Cute" tortul tau :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Inspirat tortul tau Liana. La multi ani lui Toma si sa fie mereu asa fericit ca tunci cind a vazut tortuletul. Imi place crema, as incerca-o si eu. Te pup, Nico

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuia sa-i fac o bucurie lui Tudor, am stiut ca va fi fericit.Crema e minunata, cu siguranta o sa-ti placa:-) pupici

      Ștergere
  3. Foarte haios tortul, as fi vrut sa vad fata lui Tudor.
    Pupici de la mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A facut niste ochi...wauu, a fost surprins si super fericit! Te pupam si noi :* :*

      Ștergere
  4. foarte frumos tort -mai vreau -deja am luat reteta sa incerc si eu -superb -bravoo.bravoo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Sa-mi spui cum ti-a iesit si sa ma anunti daca-l postezi, te rog.

      Ștergere
  5. ce deliciu si bucurie pentru copii!

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsuri
    1. Multumim!M-a cam chinuit plastelina alba cu colorant, dar, in final, am biruit-o ;-)

      Ștergere
  7. ce dragut este! imi imaginez ce figura a facut printul tau:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci mult!Printul meu imi despleteste mereu parul si-mi spune ca sunt"printesa lui"...asta ma termina, zau ;-)

      Ștergere
  8. Un tort superb!Si cu siguranta delicios!Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc mult! Nu e perfect ca-n revista, dar l-am facut eu cu manutele mele ;-)

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte frumos...brava!
    toate cele bune...pa!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.