O rulada de pui cu ciuperci si, in plus, cateva feliute de sunca cruda afumata pentru o aroma mai bogata ;-)
Ingrediente:
500g piept de pui,
250g ciuperci proaspete champignon,
50 ml vin alb,
1 morcov,
1 ardei gras rosu,
1 ceapa,
8-10 felii de sunca cruda afumata,
sare si piper.
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in felii subtiri. Pe un tocatar se pune folie alimentara, se pune un fileu, se acopera cu o alta folie(ca sa nu stropim) si se bate cu un ciocan de lemn, pentru fragezime.
Dupa ce am fragezit toate fileurile, le-am asezonat cu sare, piper si vin alb.
Pentru o ora le-am lasat la frigider.
In timpul acesta am spalat si curatat ciupercile, morcovul, ardeiul, ceapa-le-am tocat marunt.
Am incins wokul, am turnat putin ulei, apoi am pus ciupercile si le-am lasat pana a scazut apa lasate de ele si s-au inmuiat, apoi celelalte legume. Cand s-au distuit,
250g ciuperci proaspete champignon,
50 ml vin alb,
1 morcov,
1 ardei gras rosu,
1 ceapa,
8-10 felii de sunca cruda afumata,
sare si piper.
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui in felii subtiri. Pe un tocatar se pune folie alimentara, se pune un fileu, se acopera cu o alta folie(ca sa nu stropim) si se bate cu un ciocan de lemn, pentru fragezime.
Dupa ce am fragezit toate fileurile, le-am asezonat cu sare, piper si vin alb.
Pentru o ora le-am lasat la frigider.
In timpul acesta am spalat si curatat ciupercile, morcovul, ardeiul, ceapa-le-am tocat marunt.
Am incins wokul, am turnat putin ulei, apoi am pus ciupercile si le-am lasat pana a scazut apa lasate de ele si s-au inmuiat, apoi celelalte legume. Cand s-au distuit,
am asezonat cu sare si piper, si am tras wokul de pe foc.
Pe o folie de aluminiu am asezat vreo 6 fileuri de pui, le-am
suprapus, astfel incat sa nu ramana loc gol, am asezat niste bastonase
de ardei verde si rosu,
am pus umplutura de ciuperci racorita
si am rulat odata cu folia rulada, strangand la capete.
Intr-o tava cu putina apa am asezat rulada, si am dat la 180 de grade in cuptorul preincalzit.
Dupa 15 minute am desfacut folia si am pus niste felii de sunca cruda afumata peste rulada.
Cand s-au rumenit feliile de sunca, (aprox.10 minute),am stins focul si am scos tava.
Pentru aceasta rulada gustoasa am pregatit drept garnitura un orez cu verdeturi uscate (patrunjel, telina, busuioc) si am ornat cu cateva feliute de ciuperci.
Dupa 15 minute am desfacut folia si am pus niste felii de sunca cruda afumata peste rulada.
Cand s-au rumenit feliile de sunca, (aprox.10 minute),am stins focul si am scos tava.
Pentru aceasta rulada gustoasa am pregatit drept garnitura un orez cu verdeturi uscate (patrunjel, telina, busuioc) si am ornat cu cateva feliute de ciuperci.
Pofta buna!
Frumos arata! Ca pentru o duminica cu prietenii ;) Felicitari!
RăspundețiȘtergereHa! Ai scos cuvantul de verificare ca-s om si nu masina!!! Super!
RăspundețiȘtergereArata bine rulada , eu ador ruladele .
RăspundețiȘtergerebuna rulada asta, tocmai buna daca ai musafiri :)
RăspundețiȘtergerece minunatieeeee...
RăspundețiȘtergere@Dorina-multumesc!!
RăspundețiȘtergere@Zazuza-la un moment dat iti pare rau ca ai impartit-o cu musafirii si ca n-ai mancat-o singur pe toata, zau! :P
@Coco-ce pacat ca minunea asta a durat atat de putin...:(
Excelenta rulada de pui, imi place foarte mult si prezentarea. Salutari!
RăspundețiȘtergere