Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

luni, 8 august 2011

Minibriose cu crema de branza si somon





Am gasit la Kaufland o tava foarte interesanta cu adancituri mici...hi,hi...cand ma uit pe eticheta, cica "tava pentru minibriose". Asa mici? Miniminibriose...Bine, o iau, ca era la oferta, doar 11 ron.
M-am gandit sa fac un aperitiv, niste minibriose sarate, cu aluatul de covrigei si sa pun o crema de branza deasupra. Asa am facut, cu putin somon ;-)
Sper sa va placa, ca noi am fost incantati.

Ingrediente:

Pentru minibriose:
500g faina,
250g margarina,
250g telemea de vaca Hochland,
50g cascaval Hochland,
1 ou,
1 pliculet de drojdie uscata(7g),
o lingura de sare.

Pentru crema:
300g telemea de oaie Hochland,
200g smantana,
50g cascaval Hochland,
marar.

Pentru ornat:
100g somon afumat,
marar.

Mod de preparare:

Este aceeasi reteta de aluat pe care o gasiti la Cosuletul brutarului.
Toate ingredientele pentru aluat se pun intr-un vas incapator, se amesteca si se formeaza o bila.
Se lasa la odihna 30 de minute.
Apoi, aluatul se imparte in trei si din prima bucata se formeaza bilute care se pun in fiecare adancitura.



Sau, am turtit biluta ca sa fac cosulete, astfel ca umplutura sa fie mai generoasa.


Se dau la copt in cuptorul incins 10-15 minute, pana se rumenesc usor.


Crema: Branza de oaie se amesteca cu smantana si cu cascavalul ras si se presara putin marar. Daca e prea fluida, mai adaugati branza, daca e prea rigida, mai adaugati smantana.Trebuie sa fie fina astfel incat sa poata fi spritata, deoarece eu am folosit un pos, cu care am ornat minibriosele.



Pentru decor: Somonul se taie in fasii subtiri care se aduna sul si se pun peste crema de branza peste care se mai presara putin marar. Verde ar fi ideal, dar eu am avut la congelator.






Un aperitiv excelent, satios si elegant!

15 comentarii :

  1. foarte dragute! :)..de impresionat musafiri!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaaaaaaaaaaaa, este minunata aceasta tava, o am si eu si sunt tare multumita de ea.Tare apetisante minibriosele tale.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. E interesanta tava cu briose asa mici. E cat bagi o data in gura, nu? Te pupic, o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce mici si dragute sunt!
    Ai facut "hap" si a disparut briosa! :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte tare...sunt excelente pentru ,, rupt gura,, musafirilor simandicosi. Dar stiu ca ai rabadare si mai ales e clar ca-si place sa gatesti. Daca mai pun si imaginatia ...esti o adevarata ,,Cordon bleu,,

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce dragalase sant briosele asa micute ! super tare tava, daca gasesc imi iau si eu, ma-i convins.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  7. ooo...ce minunatii...m-ai lovit ! e combinatia mea preferata...branza cu somon...offfff...

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte frumos arata! Cred ca la combinatia branza+somon+marar ar fi mers si o cepsoara tocata marunt-maruntel. Ian sa incerc eu asa pt Vizigot, te-anunt ce iese

    Zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  9. @Ophelia- chiar asa ;-))

    @Medi- ma bucur mult sa stiu ca o ai si tu...n-am vazut=o...pune-o la treaba ;-) pupici

    @Sara-oui, c'est ca! Aceste minibriose sunt adevaratele "canapele" regale ;-))) puup

    @Miha-chiar doua dintr-o inghititura...hi,hi..prea mici pt. barbatii nostri :(

    @Vanda-hi,hi..."cordon bleu" zici? Credeam ca-s "moulin rouge" :P pup cu drag :*

    @Lia-ma bucur ca-ti place tava, sa stii ca inca am vazut cateva in Kaufland. pup

    @Coco-imi cer scuze, zau nu am vrut sa te lovesc. Te servesc? ;-)

    @Smaranda-sigur ca merge si o cepsoara, acum am renuntat la ea. Sunt pe faza ;-)

    RăspundețiȘtergere
  10. Arată într-un mare fel, iar la foamea mea aş mânca vreo zece care şi întrece :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Of! Cine ma pune sa intru la tine la ora asta?! Imi ploua in gura rau de tot. Delicioase au iesit.
    Un weekend frumos iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  12. le-am facut ieri prietenelor mele, s-au lins pe degete....bine, eu mai lenesa, am inlocuit briosa cu miez de paine rotund decupat cu paharul...

    :P

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.