Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

vineri, 27 mai 2011

Tort cu mousse de capsune








A venit vara, bine-mi pare ca au aparut capsunele si m-am grabit sa prepar un tort roz cu capsune si biscuiti!
Biscuitii deosebiti cu bombonele, de cum i-am vazut, cum deja am stiut ce voi face cu ei ;-)
Cu aceasta reteta, prima din cele doua obligatorii, particip la concursul organizat de Laura Laurentiu, Bloggospodina.
Urmeaza sa postez si o reteta de-a Laurei pana luni, 30 mai, cand se incheie cel mai tare concurs din blogosfera: fara voturi, fara likeuri, fara comentarii, doar cu juriu! Si ce juriu ales: Laura Adamache, Cristian Borod, Andi Tudor si Laura Laurentiu.
Mi-am luat si eu inima in dinti, ce-o fi, o fi, tineti-mi pumnii ;-)


Ingrediente pentru blat:

1 pahar de albusuri (5-6),
1 pahar de faina,
1 plic praf de copt,
1 pahar de zahar,
1 pahar de nuci macinate/migdale,
50 ml ulei.

Ingrediente pentru crema:

250g branza dietetica de vaci,
100g zahar pudra,
50g unt,
1 plic zahar vanilat,
1 plic intaritor de frisca,
250ml frisca lichida,
350g capsune.

Ingrediente pentru mousse-ul de capsune:

450g capsune,
o lingura zeama de lamaie,
3-5 linguri de zahar,
1 plic gelatina,
400 ml frisca lichida

Pentru decor:
3 pachete de biscuiti cu bombonele,
6 capsune,
2 pachete mici de M&M.

Mod de preparare:

Blatul:

Pentru masurarea corecta a ingredientelor e bine sa folositi acelasi fel de pahar.
Se bate spuma tare albusurile impreuna cu zaharul.




Inglobam usor faina cernuta cu praful de copt, uleiul, apoi migdalele macinate. Punem compozitia in tava rotunda de tort, unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit 30 de minute la 180 de grade. Se face testul scobitorii ca sa se verifice daca blatul e copt. Lasam la racit.

Crema de branza:

Capsunele se spala, se curata, se usuca si se taie in bucati potrivit de mari.
Se freaca branza dulce cu untul,




zaharul pudra, zaharul vanilat si intaritorul de frisca si frisca lichida.




Se adauga si capsunele



si se amesteca usor, sa nu se zdrobeasca prea mult si se lasa crema la frigider pana se prepara mousse-ul.


Mousse-ul de capsune:

Capsunele se spala, curata si se taie cubulete.
Se stropesc cu zeama de lamaie si se pun la fiert in apa cat sa le acopere




cu 3-5 linguri de zahar.Se fierb aproximativ 15 minute,apoi se paseaza cu blenderul pana se fac piure.




Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj, se hidrateaza in 100 ml apa, apoi dupa 10 minute, se pune pe bain-marie pana se lichefiaza. Se amesteca cu capsunele pasate si frisca batuta foarte bine.

Asamblare:

Blatul racit se taie o singura data pe orizontala rezultand doua parti de blat.

Se aseaza primul blat in tava de tort. De jur imprejur se pun biscuitii cu bomboanele spre exterior.




Se intinde toata crema de branza cu capsune, se acopera cu al doilea blat, pe care l-am mai decupat putin sa poata intra pe langa biscuiti,




si se intinde mousseul de capsune.



Se lasa la rece 4-5 h sau peste noapte si se decoreaza inainte de a-l servi.
Cele 6 capsune se cresteaza, se aranjeaza bomboanele de M&M pe langa ele, pe marginea tortului si gata!

O felie roz-roz-roz










Cand a vazut soarele meu, Tudor, tortul, a inceput atacul asupra bombonelelor ;-)))

P.S.Biscuitii cu bombonele i-am gasit in Selgros si un pachet contine 4 biscuiti, eu am cumparat 4 pachete.

8 comentarii :

  1. yummy, yummy...tare dragutz tortul tau...bafta in concurs!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aici este un adevărat poem de gusturi, arome, culori, pasiune!!
    Mult succes!!

    RăspundețiȘtergere
  3. wowwwwwwwwww che meraviglia!! complimenti! buon w.e.!

    RăspundețiȘtergere
  4. UNn tort foarte bun si racoros,de fapt pe gustul meu vazand ingredientele.Arata si foarte vesel si.....bafta la concurs!
    O dumineca placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Super!Arata taaaaaare bine si cred ca-i la fel de grozava precum arata.Felicitari si pupici de la noi.

    RăspundețiȘtergere
  6. mi-au placut biscuitii cu bombonele,ca nu intelegeam despre ce graiesti ,pana am vazut pozele .tudorul tau cu al meu cred ca s-ar fi incontrat pe tortul tau !succes si tie si mie !

    RăspundețiȘtergere
  7. Si eu as fi atacat acea feliuta! :)) pupici!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
Hit Counters
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.