O portie de sanatate in farfurie: legume la gratar ;-) Si un plus de savoare: mozzarella Granarolo.
Reteta este din cartea Preparate cu legume, colectia Delicii in bucatarie, Editura Adevarul, 2011.
Pregatire: 30
Preparare: 15
Dificultate: mica,
Calorii: 416
Vin: Tamaioasa Romaneasca
Ingrediente:
o vanata mica,
un dovlecel mic,
o rosie,
mozzarella Grandoro,
frunze de busuioc,
3 linguri de ulei de masline extravirgin,
sare si piper.
Mod de preparare:
Curata vanata si taie-o in rondele subtiri. Frige-le pe ambele parti pe un gratar din fonta foarte incins
si pune-le pe o tava.
Taie dovleceii rondele putin mai groase si pune-le pe gratar.
Spala rosia cu apa rece, zvanta-o si taie-o rondele subtiri. Taie mozzarella felii subtiri.
Aranjeaza pe o tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt, jumatate din rondelele de vinete
si asaza cate o felie de dovlecel, apoi, peste, cate o rondea de rosie,
pune sare si piper, dupa gust, o frunza de busuioc-eu nu am avut decat uscat, din pacate-, felii de mozzarella si busuioc.
Pune-le in cuptorul preincalzit la 180 de grade si tine-le 5 minute. Scoate-le cand mozzarella se topeste.
Decoreaza cu busuioc si serveste.
Delicioase turnulete!
RăspundețiȘtergereMult succes!!
Un turnulet l-am servit eu!Delicios!
RăspundețiȘtergere