Delimano Ceramica-Advertorial Liana Toma

..................................................................................................

duminică, 1 septembrie 2013

Dulce Romanie- Provocarea lunii septembrie

Septembrie-prima luna de toamna! In sfarsit! L-am asteptat cu drag pe Domnul Septembrie, desi eu il iubesc pe Octombrie! ;-)

Provocarea Dulce Romanie a pornit de la o idee foarte buna si foarte simpla a Mihaelei, care incet incet s-a tranformat intr-un ditamai proiectul online, in care sunt implicati o multime de bloggeri. Pe scurt, treci pe la Mihaela, iti depui frumos candidatura pentru a deveni gazda unei luni la alegere, alegi o tema sau ingredient pe care bloggerii culinari sa-l foloseasca in unul sau mai multe preparate, urmand ca la sfarsitul lunii sa se organizeze o adevarata parada a retetelor, pe blogul gazda.  Iata ce s-a intamplat pana acum la Dulce Romanie (o lista foaaaaarte lunga, si daca veti intra pe pagina provocarii, veti vedea ca “posturile de gazda” sunt deja ocupate pana in ianuarie 2014, cred ca este cel mai de succes proiect pentru bloggerii culinari):

Octombrie 2010 – Mihaela (dovleacul)
Noiembrie 2010 – Furnicuta boscodina (nuci si usturoi)
Decembrie 2010 – Alison’s trials (peste si fructe de mare)


Ianuarie 2011 – Bucataria aromata (rucola si ciuperci)
Februarie 2011 – Dulciuri fel de fel (ciocolata)
Martie 2011 – Bucataria furnicutilor (cafea si vin)
Aprilie 2011 – Bucate pe alese (miel si miere)
Mai 2011 – Explora Cuisine (sparanghel si dulce de leche)
Iunie 2011 – Dulcegarii culinare (menta si cirese)
Iulie 2011 – Retete fel de fel (fructe de padure si busuioc)
August 2011 – Retete papa bun (pui si prune)
Septembrie 2011 – Betty Kitchen (vinete si pere)
Octombrie 2011 – My Fancy Cake (cupcakes si ziua recoltei)
Noiembrie 2011 – Xandrine si ale ei ispravi culinare (mere si hrean)
Decembrie 2011 – Cooking with my soul (ghimbir și prajiturele de Craciun)




Ianuarie 2012 – Mitinita (detoxifiere si citrice)
Februarie 2012 – Caietul cu retete (drojdie si retete cu dragoste)
Martie 2012 – Arome si culori (paste si frisca)
Aprilie 2012 – Blog de sotie fericita (mac si specialitati de Pasti)
Mai 2012 – Toata ziua in bucatarie (spanac)
Iunie 2012 -  Andie’s Veggies ( vegetarian si caramel)
Iulie 2012 – Simplu si bun (zmeura, vanilie si branza de capra)
August 2012 – Kiss the Cook (amintiri din copilarie si levantica)
Septembrie 2012 – All Day Cooking (piersica si de-ale camarii)
Octombrie 2012 – Placeri simple (cea mai buna reteta personala)
Noiembrie 2012 – De prin lume adunate (ziua Romaniei)
Decembrie 2012 – The Foodie Family (bezele)
Ianuarie 2013 – Menta si rozmarin (cartofi si mere)
Februarie 2013 – Pasiune si culoare ( mango, nuca de cocos, bucataria internationala)
Martie 2013 – Enjoy Dessert (ziua femeii, cacao si nuci)
Aprilie 2013 – Cat’s Kitchen (leurda, ciuperci si tarte rustice)
Mai 2013 – Delicatesa (mazare, capsuni si salate)
Iunie 2013 – Simona’s World (aluaturi dulci si sarate, Ziua Copilului – aperitive festive, deserturi colorate)
Iulie 2013- Blog cu legume - Sa gatim sanatos cu legume si fructe de sezon!
August 2013 -  Disturbingly Delicious-Rosia/Arome de vara, arome de vacanta

Am tot studiat lista de mai sus, ce a fost, ce nu a fost si ce mi-a ramas mie de facut...si de ales...au mai ramas multe ingrediente, dar eu sunt hotarata!

Prima tema va fi CIOCOLATA DE CASA!! Pentru ca iubesc ciocolata, sunt dependenta de ciocolata, cand ma trezesc mananc ciocolata, cand ma culc, mananc ciocolata. De luni, o sa merg si la sala, ca s-a depus :D

Am si eu doua retete, poate va inspira:

Baton de ciocolata de casa alb-negru



si Chec rece de ciocolata cu biscuiti


Dar mai am deja doua retete pregatite, stati pe-aproape ;-)

iar a doua tema: MUST! Ador mustul din copilarie! Era ataaaat de dulce si de parfumat si de bun...uff, Doamne! Imi amintesc si acum de Ziua Recoltei, din Epoca de Aur, -o expozitie grandioasa cu legume si fructe, aranjate cu maiestrie, incat iti dadea senzatie ca privesti printr-un caleidoscop, un ochean ludic, cu pietricele colorate, care se asezau de fiecare data altfel cand il invarteai- de la noi, din oras, unde intotdeauna gaseam must si acesta era primul lucru pe care-l cumparam. De fapt, pentru must mergeam la Ziua Recoltei. ;-))) Oricum, dupa ce plecau oficialii, legumele si fructele dispareau in mod misterios, asa cum veneau, nu se alegea nimeni cu nimic. Sau, poate, doar oficialii.

Am si o reteta cu must:

Muschi de porc cu glazura de must



si, in curand, voi pregati o alta reteta, sa fie pentru provocare, bineinteles ;-)

Update: Revin cu o a treia tema, deoarece multe dintre voi mi-ati spus ca mustul e greu de facut si gasit, mai ales in strainatate, si aleg STAFIDELE!

Cea mai buna reteta cu stafide, e de departe Tortul Malaga





Deci, va astept cu drag retetele pe adresa : pemasadinbucatarie@yahoo.ro- e RO, da? Nu-mi trimiteti la .com, pentru ca nu o sa le primesc, evident :P

Cei/cele care nu au blog rog sa-mi trimita reteta redactata, plus o poza finala a preparatului. Cei/cele care au blog, link cu reteta preparata special pentru provocare si postata pe blog,  si  poza  finala atasata.

Ultima zi de trimitere a retetelor e 29 septembrie, iar parada va fi pe 30 septembrie.

Ce zi e maine? Luni? Atunci, e Septembrie, Luni!!!!

Bine-ai venit TOAMNA!!!! <3


11 comentarii :

  1. :) Buna dimineata!
    Hai cu "prajiturili" ! :)
    @ Sfantul Luca

    RăspundețiȘtergere
  2. Oh, Lord, ce provocare! Ambele ingrediente sunt pe gustul meu dar must cu siguranta nu o sa gasesc aici. Asa ca ramane de vazut ce fac cu ciocolata :). O toamna minunata, draga mea. <3

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesante teme! Sa vad cum procedez cu mustul, noi strugurii ii strangem in octombrie... Sigur voi pregati ceva cu ciocolata, mai ales ca si mie imi place foarte mult s-o mananc.
    O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc de invitatie. Cui nu-i place ciocolata? Dar si stafidele, bunica cand punea in lapte de pasare ne necajea si spunea ca sunt muste.....Incerc sa pregatesc ceva cu aceste minunate ingrediente. O seara de septembrie luni ....frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. si uite asa o sa fac prima mea ciocolata de casa. Super alegere!

    RăspundețiȘtergere
  6. Faine teme, Liana! Sper sa pot participa si eu. Tortul tau Malaga m-a lasat cu apa in gura!!!:))

    RăspundețiȘtergere
  7. interesanta provocare si chiar pot spune ca-i o provocare pentru mine,mai ales mustul care pana acum doar l-am baut nu si folosit in mancaruri.Norocul meu ca aici a aparut deja(chiar daca nu e chiar ca cel de acasa).

    RăspundețiȘtergere
  8. Aia cu mustul e buna rau de tot:)
    Adevarata provocare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte tentanta provocarea cu ciocolata :D Sa vedem ce va iesi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc frumos de invitatie !
    Te tzuc cu drag...

    RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
@ Continutul acestui blog (imagini/text )constituie proprietatea autoarei, Liana Toma, si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acesteia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright. Ask owner permission to use any of its content.
Licenţa Creative Commons
Pe masa din bucatarie Liana Toma de Liana Toma este licenţiat printr-o Licenţă Creative Commons Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 Ne-adaptată .
Bazată pe opera disponibilă la pemasadinbucatarie.blogspot.com.
Permisii dincolo de aria acestei licente ar putea fi disponibile la http://miciibucatari.blogspot.com/.